Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Μανιφέστο Σημίτη κατά ΝΔ και… ΠΑΣΟΚ

Όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, δεν έχουν αμφιβολία ότι ο Κώστας Σημίτης είναι ένας από τους πιο επίμονους πολιτικούς. Δείχνοντας συνέπεια στην υπεράσπιση συγκεκριμένων πολιτικών και θέσεων, ακόμη και όταν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε απέναντί του.
Δεν προκαλεί λοιπόν εντύπωση το γεγονός ότι, όπως δημοσιεύει το site "iefimerida", κατέθεσε 11σελίδο υπόμνημα για όσα του έχει καταλογίσει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με την περίοδο διακυβέρνησής του, ειδικότερα αναφορικά με το σκάνδαλο της "Siemens".
Στο υπόμνημα, ο Κώστας Σημίτης περιλαμβάνει στοιχεία για τις προγραμματικές συμβάσεις που υπέγραψε ο ΟΤΕ με τη γερμανική εταιρεία, καθώς και για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, το περίφημο C4I.
Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο στοιχείο είναι ο επίλογος του Κώστα Σημίτη. Εκεί όπου διαμορφώνει μιαπολιτική πλατφόρμα υπεράσπισης του εγχειρήματος του "εκσυγχρονισμού", εξαπολύοντας επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και, την ίδια ώρα, αφήνοντας αιχμές κατά όσων δεν υπερασπίστηκαν την υστεροφημία της πολιτικής του. 
Δηλαδή, μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
"Από το 1996 ως το 2004, η Ελλάδα έκανε σημαντικά βήματα για την ανάπτυξή της, το διεθνές κύρος, τις υποδομές και τη βελτίωση της διαβίωσης των πολιτών. Μια σύγκριση με το σήμερα, είναι εύγλωττη. Όσοι υπήρξαν αντίθετοι στο εγχείρημα εκείνης της περιόδου, θέλουν να αρνηθούν με κάθε τρόπο αυτά τα θετικά στοιχεία. Γι’ αυτό και καταβάλλουν συστηματική προσπάθεια να παρουσιαστεί η περίοδος της διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη, ως μια εποχή χωρίς σημασία για την Ελλάδα...
...Η τυφλή αντιπαράθεση δεν εξυπηρετεί τη χώρα. Οι πολίτες πρέπει να έχουν μια αντικειμενική αντίληψη για το πότε υπήρξε πρόοδος, και πότε οι πολιτικές των κυβερνήσεων οδήγησαν σε δυσάρεστα αδιέξοδα...
...Ζούμε όλοι μας αυτή τη στιγμή μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, από τη λανθασμένη και αδιάφορη για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας οικονομική πολιτική μετά το 2004. Αν θέλουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, θα πρέπει να δούμε νηφάλια πότε επιτύχαμε και πότε αποτύχαμε στο παρελθόν. Πότε προόδευσε η χώρα, και πότε όχι. Να δούμε τόσο το πώς θα ξεπεράσουμε την υστέρησή μας, όσο και πως θα καταπολεμήσουμε τα φαινόμενα διαφθοράς, με σύστημα και σοβαρότητα. Αντιπαραθέσεις εντυπώσεων και κομματικές διαμάχες, δεν ωφελούν τη χώρα", καταλήγει με νόημα ο Κώστας Σημίτης.
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε κρύψει ποτέ τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υπερασπίστηκε όπως ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης θα επιθυμούσε, το έργο της περιόδου 1996-2004, και αυτή η κόντρα των δυο πολιτικών, οδήγησε τελικά στην εκπαραθύρωση Σημίτη από το ΠΑΣΟΚ, πριν από τις νικηφόρες εκλογές του 2009.

5 comments:

  1. Δεν περίμενα να διαβάσω αγιογραφία του Αβούρη στο μπλόγκ του Γιανιώτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο τη σύγχισή μου έφαγα ένα ν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. RE PAGOURIA,AYTOS DEN HTAN POU PLASTOGRAFHSE TA STATISTIKA STOIXEIA THS ELLHNIKHS OIKONOMIAS GIA NA MAS MPASEI MESA STSHN AGXONH TOY EYRW ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο μαλακογιώργης είναι πολύ χειρότερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΚΑΡΑΓΙΟΖΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΜΙΩΝ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ΄΄΄΄΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή