Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Πού πήγαν τα λεφτά; Μήπως γνωρίζει η Σημιτική ...Κινεζομαϊμού;

Για 11 εκατ. ευρώ πωλήθηκε ο χρυσός των Μεταλλείων Κασσάνδρας, ενώ η σημερινή τους αξία είναι 9,5 δις. ευρώ.!
Αν παρά τα όσα έχουν ως τα σήμερα αποκαλυφθεί έχετε ακόμη απορίες ότι νομίμως υπερχρεώθηκε ο λαός, τότε να σας διηγηθώ ένα ωραίο παραμύθι, δράκοι του οποίου είναι: 
  • ο Πάχτας φυσικά, 
  • η Κινεζομαϊμού και 
  • ο Μπόμπολας..
Ο τύπος (Πάχτας) ως εκλεκτός της Κινεζομαϊμούς μεταξύ άλλων πολλών διαχειρίστηκε και τα μεταλλεία χρυσού της Κασσάνδρας (περιουσία του Ελληνικού λαού να μην ξεχνιόμαστε) τα οποία σήμερα στο χρηματιστήριο αξιών της νέας Υόρκης αγγίζει τα 9,5 δις ευρώ.! 
Ναι σωστά διαβάσατε. Ολογράφως. Εννέα κόμμα πέντε δις ευρώ! 
Λεπτομέρεια: Από τον εκλεκτό της Κινεζομαϊμούς πωλήθηκαν δια της γνωστής μεθόδου των απ’ ευθείας αναθέσεων, (επί των οποίων σήμερα εγκαλείται από την κοινότητα το ελληνικό δημόσιο), αντί του εξευτελιστικού ως οι ίδιοι ποσού των 11 εκατομμυρίων ευρώ.
Ολογράφως. Έντεκα εκατομμυρίων ευρώ. 
Όχι, τόσο η Κινεζομαϊμού όσο και ο Πάχτας, κυκλοφορούν ελεύθεροι χάρη στον γνωστό νόμο περί ευθύνης υπουργών και περί ... "ανευθύνης" της εκάστοτε κινεζομαϊμούς.

Ποιοί έχουν την "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.";
  • Η Paneuropean Goldfields με 30% και πρόκειται για ένα σχήμα που μετέχουν οι τράπεζες Rothschild, (ώπα τις) Deutsche Bank, (και ξανά μανά ώπα τις) Dundee bank, Royal bank of Canada και άλλες.
  • Μία δεύτερη ενότητα με 21% είναι η εταιρεία Global Mineral Resources, στην οποία μετέχουν οι κατασκευαστικές εταιρείες ΑΚΤΩΡ, ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ και ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ.
  • Ο μεταλλειολόγος Δημήτριος Κούτρας συμμετέχει με δικά του ιδιωτικά κεφάλαια.
  • Το μεγαλύτερο ποσοστό Paneuropean Goldfields ανήκει στους μεγάλους χρηματοοικονομικούς ομίλους: Merril Lynch Goldman Sachs. (άλα τις .. )
Πως αποκτήθηκε…

Στις 12 Δεκεμβρίου 2003 το Ελληνικό Δημόσιο αγόρασε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας από την εταιρία TVX Hellas (θυγατρική της πολυεθνικής Kinross) έναντι
11 εκατ. Την ίδια ημέρα το Ελληνικό Δημόσιο μεταπώλησε στην ίδια τιμή (11 εκατ.) τα Μεταλλεία Κασσάνδρας μαζί με 70 άλλα περιουσιακά στοιχεία στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική της Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ. Η πώληση έγινε απευθείας, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, όπως ορίζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Έξι μήνες αργότερα η αξία των στοιχείων ενεργητικού των Μεταλλείων εκτιμούνταν σε 408 εκατ.

Η συμφωνία μεταβίβασης περιείχε και άλλες ελαφρυντικές συνθήκες, όπως: 
  • η Ελληνικός Χρυσός απαλλάχτηκε από την υποχρέωση καταβολής φόρου μεταβίβασης.
  • η Ελληνικός Χρυσός κατέβαλε μειωμένες δαπάνες δικηγόρων και συμβολαιογράφων. 
Ποιοι ενέχονται...
  • ο Υφυπουργός Οικονομίας που υπέγραψε τη σύμβαση Χρήστος Πάχτας, 
  • ο Ρουμάνος επιχειρηματίας της European Goldfields Frank Timis, 
  • οι ιδιοκτήτες της Ελληνικός Χρυσός Γεώργιος Μπόμπολας και Δημήτριος Κούτρας.
Για την υπόθεση αυτή το 2009 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδήγησε το Υπουργείο Οικονομίας της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς η συναλλαγή αυτή αποτελεί παράνομη κρατική ενίσχυση.
Σήμερα η European Goldfields κατέχει το 95% των μετοχών της Ελληνικός Χρυσός. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου