Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Το πολιτικό σύστημα πρέπει να συντριβεί σε ευθεία σύγκρουση με το λαό.

Εκατόν ενενήντα χρόνια τώρα από το 1821, οι διάφοροι οικονομικοί και πολιτικοί κοτζαμπάσηδες - νταβατζήδες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, έπλεξαν γύρω της ένα πολιτικό σύστημα με θεσμούς και νόμους στα μέτρα τους. Ταυτόχρονα γιγάντωσαν ένα κράτος και μια γραφειοκρατία, προκειμένου να εκμεταλλεύονται την κοινωνία και να συνεχίσουν να έχουν τον Έλληνα ραγιά στη δική τους εξουσία. Διέσυραν πλήρως κάθε έννοια δημοκρατίας, την οποία χρησιμοποιούσαν μόνο κατ’ επίφαση και υπέκλεπταν την ψήφο του ραγιά με τα τεράστια δίκτυα πολιτικής πατρωνίας και κομματικής εκλογικής πελατείας που είχαν στήσει.
Αυτό το πολιτικό σύστημα, όπως ήταν φυσικό έκανε κύκλους, τα χρήματα κάποια στιγμή φαγωνόντουσαν  από τα λαμόγια και πάντα οδηγούσε σε ίδιες πολιτικές κρίσεις και χρεοκοπίες. Όμως σε όλα αυτά τα 190 χρόνια υπήρχαν πάντα τρεις παράγοντες που το διέσωζαν. Δηλαδή το αδρανοποιούσαν για ένα διάστημα ώστε να εξαγνιστεί στη λαϊκή συνείδηση και μετά επανερχόταν δριμύτερο και πιο πεινασμένο.
Οι τρεις αυτοί παράγοντας που το διέσωζαν ήταν:
  1. Το παλάτι με τις αναμείξεις του.
  2. Οι διάφορες δικτακτορίες με τον εθνικιστικό παροξυσμό τους και
  3. Εθνικές συμφορές (πόλεμοι κ.λ.π.).
Σήμερα όμως δεν υπάρχουν οι δύο πρώτοι παράγοντες για να το βγάλουν από την κυκλοφορία και να το διασώσουν. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει και ο τρίτος και ούτε να διανοηθεί κανείς να υπάρξει. Το χειρότερο δεν θα είναι η εθνική κρίση. Το χειρότερο είναι ότι θα διασωθεί το ίδιο πολιτικό σύστημα με τους θεσμούς του, τις πρακτικές του, τους γόνους και τους απογόνους του, για να μας ξανακαθίσει μετά στο σβέρκο.
Σήμερα, αυτό το διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα θα πρέπει να μείνει εδώ μόνο του, χωρίς διασώστες, ώστε να συντριβεί σε μια ευθεία σύγκρουση με τον ίδιο το λαό αυτή τη φορά και για πρώτη φορά. Μόνο έτσι επιτέλους ο ραγιάς θα λυτρωθεί, θα απελευθερωθεί, θα αναγεννηθεί μέσα από αυτή τη σύγκρουση και θα σηκώσει ανάστημα για να προχωρήσει.
Το 1821 διώξαμε τον τούρκο, τώρα ήρθε η ώρα να διώξουμε και τα τσανάκια του.
Όπως αντιλαμβάνεστε, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συντριβή του σάπιου πολιτικού συστήματος, είναι η αλλαγή (όχι αναθεώρηση) του Συντάγματος για πραγματική δημοκρατία και αυτό θα πρέπει να γίνει πλέον παλλαϊκό αίτημα σε όλες τις πλατείες, σε όλους τους δρόμους. 
Δεν πρέπει να χάσουμε αυτό το στόχο.
Bookmark and Share

1 comments:

  1. Πραγματικά, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει θέατρο και μάλιστα κακης ποιότητας :
    Ο Τζέφρυ με τα μαμόθρεφτα της παρέας του, αλλά και το ¨βαθύ ΠΑΣΟΚ¨, αυτούς δηλ. πού από το πουθενά ελέω κόμματος εγιναν τουλάχιστον άνθρωποι.. και μερικοί από δαύτους ..πολύ, μα πολύ πλούσιοι....
    Η ΝΔ, σε ρόλο "συμπληρώματος" σε αγαστή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, - κάτω από το τραπέζι..
    Το ΛΑΟΣ είτε σε ρόλο ..λαγού, είτε παρασυρμένο στην τρελλή επιθυμία για ένα υπουργίο του ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, τα εχει κυριολεκτικά κατεβάσει τα ..βρακιά !
    Η Ντόρα που δεν της βγήκε. Θα μπορούσε να ήταν στην θέση του Σαμαρά, τουλάχιστον αυτός τα έχει βρεί κάτω από το τραπέζι, η Μητσοτάκαινα θα ήταν σπαθί : " ότι θέλετε¨.
    Στον ίδιο ρόλο η παπαρήγα, - καλά ..ερωτευμένη είναι ακόμα με τον Στάλιν ; ,
    ο Τσίπρας, επικοινωνιακός,
    Η Χρυσή αυγή χρήσιμη σε πρώτη φάση για να καθαρίσει την Αθήνα από τούς Ταλιμπάν κτλ ,
    Μόνη γνήσια η αντίδραση των " αγανακτισμένων", γνήσια και αυθόρμητη αλλά υποσυνείδητα αμήχανη, και μετά τι ; Είδομεν. Μαρκεζίνης ; ποιός θα συντονίσει την αναγέννηση της Ελλάδας ; Με αρκετή δόση χιούμορ, γιατί οι εποχές αλλάζουν, λείπει κι ένας Παπαδόπουλος !

    Ενας 70άρης, κυριολεκτικά μέτριος. Κλασσικός δημόσιος υπάλληλος που τον διόρισε ο Ράλλης, μη κλέφτης, μη γρήγορος στην δουλειά του αλλά τελικά συνεπής στίς υποχρεώσεις του, καλός οικογενιάρχης αλλά μετριος σαν πολίτης έξω από το σπίτι του, συνταξιούχος από τα 58 του, - 1.700 Ε μηνιαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή