Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Γ. Πεταλωτής: Πρόκληση η επιστολή του Μητροπολίτη Αμβρόσιου. (Σχόλιο gianniotis)

Αντιδράσεις προκάλεσε επιστολή του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, (σχετικό θέμα) με την οποία ζητά άδεια να επισκεφθεί τον πραξικοπηματία Ν. Ντερτιλή στον Κορυδαλλό και στην οποία περιλαμβάνονται και χαρακτηρισμοί όπως "πολιτικός κρατούμενος" και "γενναίος Έλληνας αδερφός".
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, (εμ, που αλλού;) ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Πεταλωτής, σημείωσε ότι αν και είναι δικαίωμα κάθε ιεράρχη να επισκέπτεται ένα κρατούμενο, "είναι πρόκληση να απευθύνεται ένα έγγραφο από έναν ιεράρχη, προς έναν ...υπουργό της "Ελληνικής Δημοκρατίας", η οποία έχει υποφέρει από τη χούντα και από όλες τις συνέπειες της δικτατορίας, για έναν πρωταίτιο της χούντας, τον κ. Ντερτιλή, με τέτοιους χαρακτηρισμούς". "Νομίζω, ότι είναι πραγματικά απίστευτο, τουλάχιστον και είναι και προσβλητικό για τον αναγνώστη ...υπουργό", ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Πρόσθεσε πάντως ότι η αίτηση δεν έχει απορριφθεί και πέραν της εγκρίσεως από το κατάστημα κράτησης, θα πρέπει να απαντηθεί η επιστολή του μητροπολίτη από τον υπουργό και να δώσει την έγκριση και το υπουργείο.
Έντονη ήταν και η αντίδραση της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία σχολίασε: "Δεν μας εξέπληξε η αίτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή ούτε καν οι χαρακτηρισμοί του ...δολοφόνου του Πολυτεχνείου ως "πολιτικού κρατούμενου" και "πρότυπου ζωής".
"Είναι γνωστό ότι ο κ. Αμβρόσιος εχθρεύεται βαθύτατα την Δημοκρατία και θεωρεί χριστιανικό πρότυπο ζωής το μίσος, τον φανατισμό και την δολοφονική βία. Δεν χάνει άλλωστε ευκαιρία να μας τα υπενθυμίζει κάθε τόσο με παραληρηματικές δηλώσεις μισαλλοδοξίας", προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος.
_________
gianniotis:  Συμφωνώ απόλυτα με τον Μέγιστο Προοδευτικό Υπουργό του Pasok κ. Πεταλωτή. Μα είναι δυνατόν ένας Μητροπολίτης να απευθύνει έγγραφο προς έναν Υπουργό της σημερινής Ελληνικής Δημοκρατίας που εκπροσωπείται επαξίως από τον επίσης Μέγιστο Κύριο παπούλια; 
Ο Πεταλωτής με τον έγκλειστο φονιά
της 17Ν Κύριο Κουφοντίνα
Απαράδεκτον.! 
Αυτό το προνόμιο ανήκει μόνο στον ίδιο τον Υπουργό και τους ομοίους του που έχουν την τιμή να επισκέπτονται τους έγκλειστους φονιάδες της 17Ν, Κουφοντίνα κ.λ.π. (δείτε εδώ) και να συνδιαλέγονται μαζί τους τόσο αυτοί, όσο και τα δημοσιογραφικά και χρυσοπληρωμένα Εκαλιώτικα γιουσουφάκια τύπου Μάκη που έχει την τιμή να συνομιλεί και να αλληλογραφεί - με Η/Υ παρακαλώ -  απ' ευθείας με τον έτερο έγκλειστο φονιά της 17Ν Κύριο Χριστόδουλο Ξηρό, ο αδελφός του οποίου (Σάββας) - φονιάς κι' αυτός - έχει ήδη αποφυλακισθεί προ πολλού. Γι' αυτό λοιπόν προτείνω πως πρέπει να συνεχισθεί η κράτηση του Κυρίου Ντερτιλή μέχρι θανάτου και να τεθεί σε άμεση απομόνωση, καθόσον ενδεχόμενη αποφυλάκιση ή τυχόν απόδρασή του, μπορεί να οδηγήσει την "Ελληνική Δημοκρατία" του ...Κυρίου παπούλια σε μεγάλες ...περιπέτειες.! Για τέτοιους "προοδευτικούς" Υπουργούς και εκπροσώπους Θεσμών λοιπόν μιλάμε σήμερα, και να σκεφθεί κανείς ότι όταν εκδηλώθηκε η επανάσταση της 21ης Απριλίου 1967, ο περί ου ο λόγος Κύριος Υπουργός ήταν μόλις ...3 ετών (!!!). 
Καλά, μιλάμε για φοβερή "αντίσταση" εκ μέρους του Πεταλωτή.
Ρουφιάνα Ελλάς με τα τέκνα που γεννάς.! 

5 comments:

  1. Μπράβο Αμβρόσιε, μακάρι να είχαμε τον Ντερτιλή σήμερα πρωθυπουργό αντί για τον καθυστερημένο σκαταντζή ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΝ ΝΤΕΡΤΙΛΗ ΘΑ ΤΟΝ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TI NA THN IΣΤΟΡΙΑ ΡΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ??? ΕΔΩ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!!!! ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ, ΜΑΝΤΕΛΗ, ΛΑΛΙΩΤΗ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ??? ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα ολοι αυτοι το πρασινοειδες λαμογιο, ο αρχιεπισκοπος???? δεν βγαινει απο το καβουκι του??? δεν βλεπει κανενα εγκλημα γυρω του??? ο αρχιπρασινος του κερατα. αν υπηρχε σημερα ο χριστοδουλος, η συμμορια θα ειχε πεσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν υπήρχε το ΠΑΣΟΚ, ο Πεταλωτής τι δουλειά θα έκανε ;
    Πάντως αυτή η ..τριάδα του ΠΑΣΟΚ βγάζει μάτια : Ξενογιαννοπούλου, Γεννηματά, Πεταλωτης....
    Και υπεράνων ΟΛΩΝ ο Γιωργάκης !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή