Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Η διακήρυξη της Βαρσοβίας

Από τον Ιάσωνα 
Η σιωπη των Αμνων του Ελληνικου Κοινοβουλιου
Την περασμενη Τριτη 23 Αυγουστου 2011,  στην Πολωνικη πρωτευουσα εορτασθη από την  ΕΕ η 23η Αυγουστου που εχει καθιερωθη ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων»
 Στην εκδηλωσι αυτή, προς τιμην και μνημην  των θυματων των ολοκληρωτικων (κομμουνιστικων-ναζιστικων)   καθεστωτων συμεττειχε και ο πρεσβυς μας στην Πολωνια. Σημαντικη εξελιξις της τελετης ηταν η  «Διακυρηξι της Βαρσοβιας» που περιλαμβανει τα εξης:
  1. Τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων στην Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίζονται και να καταδικάζονται, ανεξάρτητα από τον τύπο και την ιδεολογία τους
  2. Το να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη της φρίκης του παρελθόντος όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων είναι ένα μέσο για την προώθηση βασικών ευρωπαϊκών θεμελιωδών δικαιωμάτων, ιδίως μεταξύ των νεότερων πολιτών μας και των μελλοντικών γενεών».
  3. Η  αντιμετώπιση της απανθρωπιάς των εγκλημάτων αυτών και η διατήρηση της μνήμης των θυμάτων, πρέπει να είναι μια συλλογική προσπάθεια, και να προωθηθεί από κοινού, από όλους μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση».
  4. Τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων στην Ευρώπη, ανεξάρτητα από τη φύση και την ιδεολογία τους, θα αναγνωρίζονται και θα καταδικάζονταιΑναλαμβάνουμε να εξετάσουμε, σύμφωνα με επαρκή πρότυπα, λαμβάνοντας υπόψη, όπου είναι απαραίτητο, τις εθνικές συνθήκες και τις νομικές παραδόσεις και σεβόμενοι την ελευθερία της έκφρασης, νομικές πτυχές που να αντιμετωπίζουν τη δημόσια επιδοκιμασία, την άρνηση ή το χυδαίο ευτελισμό των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από ολοκληρωτικά καθεστώτα».
Βεβαιως στην Ελλαδα το γιουσουρουμ της σταλινικης αριστερας,  των συνοδοιπρων δειλων πολιτευτων μας, και των αριστεροκρατουμενων Μεσων Εξαπατησεως απεκρυβη τελειως το γεγονς ότι η 23η η Αυγουστου εχει καθιερωθει ως η «Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης για τα θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού»

Επισης αποκρυπτεται επιμελως το ιστορικο γεγονος που οδηγησε την Ευρωπαικη Ενωσι να ειιλεξη την ημερα αυτή για να δικαιωση τα θυματα του Κουμουνισμου.

Και ποίο ητο αυτό; Να το επαναλαβουμε
  1. Στις 23 Αυγουστου 1939,( πραγματικης ημερομηνιας εναρξεως του Β'Παγκοσμιου Πολεμου) ο Φον Ριμπεντροπ, (υπουργός εξωτερικών της Ναζιστικης Γερμανίας) συναντούσε στη Μόσχα τον Στάλιν και τον ομόλογό του Μολοτωφ στο Κρεμλίνο, για να υπογράψη το συμμαχικο σύμφωνο μη επιθέσεως Γερμανίας – Σοβιετικής ενώσεως. Επιπροσθέτως υπεγράφη και ένα μυστικό πρωτόκολλο που αφορούσε στην διαίρεσι της Ανατολικής Ευρώπης μεταξύ Γερμανίας και Σοβιετικής Ενώσεως. Με το σύμφωνο αυτό αμοιβαίως εδεσμεύοντο οι δύο χώρες αφ’ ενός μεν να απόσχουν κάθε επιθετικής δράσεως μεταξύ των, αφ’ έτερου δεν εν περιπτώσει κατά την οποίαν μια εξ’ αυτών υφίστατο επιθεσιν από οιανδήποτε Τρίτη χώρα, η άλλη να μην παράσχει την βοήθεια της, στην Τρίτη αυτή χώρα (δηλαδή εις περίπτωσιν πολέμου Γερμανίας κατά Αγγλίας ή και Γαλλίας, η Σοβιετική Ενωσις εδεσμεύετο να μην βοηθήσει αυτές τις χώρες) Μολονότι η Σοβιετική διπλωματία προσπάθησε να μην αποκαλυφθή ( όπως και σήμερα αποσιωπούν οι υμνούντες την προσφορά της Ρωσσίας στην έκβασιν του 2ου Παγκοσμίου πολέμου, απολησμονούντες την μάμμη της γενέσεως του), αυτό το μυστικό πρωτόκολλο, δημοσιεύθηκε στις 25 Αυγούστου 1940, ταυτοχρόνως στη Μόσχα και το Βερολίνο.Ετσι ο κόσμος επληροφορείτο άναυδος την κυνική συμφωνία με αντάλλαγμα τον πολεμο.Στην σφαίρα επιρροής της Μόσχας προσαρτώντο η Φινλανδία, η Εσθονία, η Λατβία, η Βεσσαραβία και περίπου το 1/4 της Πολωνίας Ο Χίτλερ είχε την άδεια της κομμουνιστικής Ρωσσίας για να ξεκινηση τον πόλεμό του.
  2. Τα γεγονότα που ακολούθησαν αποτελούν αδιάψευστη ιστορική πραγματικότητα. Με την καταλυτική εγγύησι του συμφώνου μη επιθέσεως Γερμανίας-Σοβιετικής Ενώσεως, ο 2ος Παγκόσμιος πόλεμος, ουσιαστικώς , «εκπωματίζετο» δια χειρών της Κομμουνιστικής τότε Μόσχας και του «πατερούλη» Σταλιν.Ούτως, την 1η Σεπτεμβρίου 1939, ο Χίτλερ εισέβαλε στην Πολωνία, ενώ η Αγγλία και η Γαλλία με την σειράν των, στις 3 Σεπτεμβρίου κήρυτταν τον πόλεμο κατά της Γερμανίας.Ομως ούτε και ο ο Στάλιν, ο νέος σύμμαχος του Χίτλερ, έμεινε πολύ περιμένοντας..Στις 17 του ιδίου μηνός «πιστός» στην συμφωνία τους, εισέβαλε και αυτός στην Πολωνία, για να συμπεριλάβη την ζώνη που του « ανήκε».Ενώ στη συνεχεία ακολούθησαν οι Βαλτικές χώρες, των οποίων η επεκτατική προσαρτησις στην τέως Σοβιετική Ενωσι, ως και των υπολοίπων χωρών της Ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης, διετηρήθη έως την αυτοκατάρρευσι του κομμουνισμού.
  3. Η λυκοφιλια του Πατερουλη με τον Χιτλερ σταματησε πολύ αποτομα, χωρις την θελησι του Σταλιν.. Ο Μπορις Σουβαριν σοσιαλιστης ακτιβιστης, από την Ουκρανια και ιδρυτικο στελεχος του Γαλικου Κομουνιστικου Κομματος, περιεγραψε την διαλυσι της ετεροκλητης αυτης συμμαχιας ως εξης: « Ο Σταλιν υπεκυψε και συμφωνησε να πολεμησει την Γερμανια μονο οταν τον εξαναγκασε και τον υποχρεωσε σ αυτο ο ιδιος ο Χιτλερ» αφου με την αφελη ανακωχη της Σοβιετιας ειχε καταβροχθισει την Ευρωπη, και οταν πλεον αφνιδιαστικως εστραφη κατα του τεως συμμαχου του. (δημοσιευθηκε το 1948 και εχει συμπεριληφθη στην γνωστη σε ολους συλλογη " L Observaieur des Deux Mondes" 1982 εκδοσεις De la diffirence, ιδε και

Δηλαδη ουσιαστικως ο Β’ Παγκοσμιος πολεμος δεν θα ξεκινουσε στις 3 Σεπτεμβριου 1939 αν προηγουμενως (δεκα ημερες πριν) στις 23 Αυγουστου ο Πατερουλης Σταλιν δεν εσπευδε να συναψει την φιλικη συμμαχια με τον μετεπειτα εισβολεα του , αφου με την συμφωνια αυτή αποκτουσε την μιση Ευρωπη με την υπογραφη του νεου Συμμαχου του, του Χιτλερ. Ηταν η εποχη που οι Ναζι και ο φασιστες ησαν καλοι..Και θα παρεμεναν καλοι για τους συντροφους, αν ο Χιτλερ δεν εισεβαλε στην Ρωσια τον Ιουνιο του 1941 αιφνιδιαζοντας τον εφησυχασμενο Σταλιν.
Διερωτωμαι:
Θα βρεθη ενας Ελλην Πολιτευτης  που να διαθετει την ανδρεια την ειλικρινεια το θαρρος την γενναιοτητα στο σοβιετικο κρατος που ζουμε σημερα να αναφερει το γεγονος?
Σε αλλες εποχες συσσωμος η βουλη πλην των εκνομων κομματων ερυθρας ΚΟΥΚΟΥΕΔΙΑς ΚΑΙ ΡΟΖ ΠΟΥΑ  τσιριζαιων θα ειχε ηδη υπερψηφιση την διακυρηξι της Βαρσοβιας. 

5 comments:

  1. Αγαπητέ Ιάσονα
    παρακολουθώ το φιλόξενο blog GIANNIOTIS από την ημέρα που ανέβασε την πρώτη του ανάρτηση και έχω διαπιστώσει οτι η θεματολογία του πέρα από τον βασικό κορμό που είναι η πολιτική, επεκτείνεται και σε πολλούς άλλους τομείς, από τεχνολογία μέχρι χιούμορ.
    Πέραν της ποικίλης θεματολογίας πληθώρα συγγραφέων έχουν παρελάσει από τις αναρτήσεις του, και πραγματικά πάρα πολλές από αυτές έχουν προκαλέσει πάταγο και έχουν αναρτηθεί και σε άλλα blogs. Χαρακτηριστικά αναφέρω την ανάρτηση για το Πολυτεχνείο, που φέρει και την υπογραφή σας, και εμένα προσωπικά με συγκλόνισε. Θα μου επιτρέψετε όμως, με όλο το σεβασμό, μια παρατήρηση
    Εχω διαπιστώσει μια εμμονή σας με το ΚΚΕ και γενικότερα με τον κομμουνισμό. Σχεδόν όλες οι αναρτήσεις σας, έχουν σαν θέμα το συγκεκριμένο κόμμα η γεγονότα που σχετίζονται με αυτό.
    Μη νομίσετε οτι υπερασπίζομαι κάτι. Απεναντίας βρίσκομαι στην ίδια όχθη με εσάς, από προπάππου και συμφωνώ οτι, ο,τι αναφέρετε είναι αληθές. Η ένστασή μου είναι οτι ειδικά την περίοδο που διανύουμε το πρόβλημά μας δεν είναι ο Περισσός και οι μπολσεβίκοι.
    Ειναι καθαρά οικονομικό
    Είναι θέμα επιβίωσης.
    Και επειδή θεωρώ οτι διαθέτετε και τις γνώσεις αλλά και την "πέννα" να μας κάνετε σοφώτερους, αδικείστε από τα θέματα που διαβάζουμε και φέρουν την υπογραφή σας. Πιστέψτε με δεν υπάρχει ίχνος ειρωνίας, απεναντίας αισθάνομαι άβολα που γράφω αυτές τις αράδες απευθυνόμενος σε εσας. Ισως και ο φιλόξενος Γιαννιώτης να αντιμετωπίζει το ίδιο με εμέ πρόβλημα με την θεματογραφία σας και από λεπτότητα δεν αντιδρά. Δεν σας γνωρίζω και δεν με γνωρίζετε Πέραν κάποιων πληροφοριών που ο ίδιος δημοσιεύσατε στο αρθρο σας για το Πολυτεχνείο. Εχω όμως διαπιστώσει οτι οι γνώσεις σας δεν εξαντλούνται εδώ
    Περιμένω ενα άρθρο σας με ένα επίκαιρο, καθημερινό θέμα που να διαβαστεί και να σχολιαστεί ευρύτατα. Γιατί φοβάμαι οτι η συγκεκριμένης θεματολογίας αναρτήσεις διαβάζονται μόνο σαν τίτλος
    ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε κε ΑΜ
    Ολα τα σχολια οταν δεν ειναι υβριστικα αλλα κριτικα και εποικοδομητικα ειναι σεβαστα
    Βεβαιως οι αποψεις και οι προτεραιοτητες διιστανται και εξαρτωνται απο τον παρατηρητη την συνειδητοποιησι της πραγματικοτητος τα αντισωματα της λογικης που διακρινουν και την επικινδυνοτητα

    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΝΩΜΗ Κ. ΙΑΣΟΝΑ ΑΛΛΑ Ο Κ. ΑΜ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΟΝΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΙΝΑΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΑΠ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΗΤΉΡΩΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΩΝ. Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ. ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΟΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ. ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΡΚΙΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΧΩ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ.
    ΣΟΦΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απο την εποψη του οτι στην ελλαδα η κυριαρχη ιδεολογια μετα το "74 ειναι ο αριστερισμος,δεν υπαρχει περιπτωση κυριε ιασων να βρεθει οχι βουλευτης,αλλα ουτε ενα μμε να αναφερει την διακηρυξη της βαρσοβιας.
    μεταξυ μας ομως,αυτη η διακηρυξη ειναι ακρως προβληματικη και εν τινοι μετρο αθλια,αφου τελουμενων ενεστωτικως των εγκληματων της απολυταρχιας της μονεταριστικης φασιστικης κλικας της φρανκφουρτησ,ητοι του 4ου ραιχ,ριχνει την λασπη σε χιτλερ και σταλιν,χωρις ομως αυτη να διαφερει σε κατι απο τον ναζισμο και τον κομμουνισμο.
    ας ειναι καλα τα κοροιδα οι ευρωπαιοι φορολογουμενοι,να πληρωνουν τις ζημιες(προς το παρων) που συσσωρευει αυτη η μονεταριστικη κλικα,ακρως φασιζουσα και επικινδυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ιστορια παντα και μονο διδασκει. Ορθως ο κ.Ιασων εμμενει στην κατακεραυνωση και του κοκκινου και του μαυρου ολοκληρωτισμου. Το ρποβλημα ειναι οτι δυστυχως παμε σε παγκοσμιο οικονομικο ολοκληρωτισμο πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή