Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ραγκούσης: "Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς"

Ανυποχώρητος εμφανίστηκε ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης , στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσων της Βουλής, για το θέμα του ανοίγματος του επαγγελμάτος των ταξί.
Ο κ. Ραγκούσης διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω.
«Δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις και εκβιασμούς. Το άνοιγμα πρέπει να προχωρήσει. Μέσα από διάλογο, αλλά θα προχωρήσει. Αυτό άλλωστε δήλωσε πρόσφατα και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου» είπε ο υπουργός.
Μάλιστα, ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι οι οδηγοί ταξί δεν αντιδρούν στο άνοιγμα αλλά οι ιδιοκτήτες.
«Αν αντιδρούν κάποιοι αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες ταξί όχι οι οδηγοί. Οι εκπρόσωποι των  εργαζομένων στα ταξί είναι κατηγορηματικά υπέρ της απελευθέρωσης» είπε ο κ. Ραγκούσης.
Αναφερόμενος στα πληθυσμιακά κριτήρια για τη χορήγηση των αδειών αναρωτήθηκε: «Τι θα πει πληθυσμιακό κριτήριο έτσι γενικά και αόριστα; Δύο- δυόμισι ταξί ανά χίλιους κατοίκους, όπως σήμερα στην Αθήνα; Τρία ταξί ανά χίλιους κατοίκους, όπως στη Βουδαπέστη και τη Μαδρίτη; Τέσσερα ταξί ανά χίλιους κατοίκους, όπως στην Πράγα και το Βουκουρέστι, ή 10 ταξί ανά χίλιους κατοίκους, όπως στη Βαρκελώνη, το Ελσίνκι και το Μπέλφαστ. Δεν υπάρχουν ενιαία πληθυσμιακά κριτήρια».
Κατηγόρησε ταυτόχρονα τους ιδιοκτήτες ταξί πως όταν μιλούν για πληθυσμιακά κριτήρια «εννοούν τέτοια πληθυσμιακά κριτήρια, ώστε το επάγγελμα να παραμείνει κλειστό, ώστε να μην προκύπτει η δυνατότητα έκδοσης νέων αδειών».
«Υπεκφυγή και πρόσχημα είναι, λοιπόν, έτσι γενικά και αόριστα το πληθυσμιακό κριτήριο», κατέληξε.
«Δεν σημαίνει τίποτα παρά μόνο ένα βολικό άλλοθι σε όσους, όπως ο κ. Σαμαράς, θέλουν να παραμείνει το επάγγελμα κλειστό και με αυτό τον τρόπο κλείνουν το μάτι στους ιδιοκτήτες ταξί. Είναι λυπηρό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετατρέπεται σε εκπρόσωπο τύπου του προέδρου των ιδιοκτητών ταξί». 
Bookmark and Share

1 comments:

  1. «Όταν η κυβέρνηση παραβιάζει τα δικαιώματα του λαού, η εξέγερση είναι για το λαό το ιερότερο και απαραίτητο καθήκον». Ροβεσπιέρος (Απόσπασμα από επιστολή προς την Εθνική Συνέλευση)


    «Αυτός που παλεύει με θηρία πρέπει να φροντίσει ώστε να μην γίνει ο ίδιος θηρίο. Κι όταν κοιτάζεις επίμονα την άβυσσο, η άβυσσος κοιτάζει εξίσου επίμονα εσένα». Φρειδερίκος Νίτσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή