Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

"Άει στο διάλογο κι εσύ...!"

Της Τζένης Κ. 
Αμεσοδημοκράτης και ο Μπένι… Στο αντίσκηνο του διαλόγου που έστησε ήδη στο υπουργείο Οικονομικών, θα μπορεί να εκκλησιάζεται όλος ο Δήμος και να εκφέρει την άποψή του περί του νέου φορολογικού συστήματος ψηφίζοντας στο φινάλε τα προτεινόμενα κυβερνητικά μέτρα δια της ανατάσεως της χειρός και της αραιώσεως των δακτύλων. Είναι αυτό που λένε: « Να μαζευτούμε, να αποφασίσω…» σε συνδυασμό με το άλλο που λένε: «Να γειτόνισσα τα βάσανά μου!»… Κάθε εποικοδομητική πρόταση, ανεξαρτήτως της πατρότητάς της (είτε την έχει συλλάβει φορέας είτε εκδορέας) , θα θεωρείται συζητήσιμη, φτάνει να καταλήγει στο επιθυμητό συμπέρασμα, δηλαδή στο επιλεκτικό πλερώνειν και ξεπληρώνειν. Διότι όλοι οι δρόμοι προς τη φορολογική μεταρρύθμιση στην περίπτωσή μας είναι ο εξής ένας: αυτός που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση για να ξαναχαρατσώσει τους γνωστούς της αγνώστους και να την ξαναταρατσώσουν οι γνωστοί γνωστοί της.
Υπάρχει ωστόσο και ο διάλογος γιατί η ευγένεια υποχρεώνει. Και το βουτυρένιο αγόρι που διαδέχτηκε το Γιώργο Παπακωνσταντίνου ξέρει να γίνεται υπο-χρεωτικό…
Τα κόμματα θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις προτάσεις τους δια ζώσης, στον ίδιο τον υπουργό. Οι πολίτες θα μπορούν να πράττουν το καθήκον τους με ηλεκτρονικό τρόπο. Η ηλεκτρονική διεύθυνση forologikosdialogos@minfin.gr θα είναι στη διάθεσή τους. 24 ώρες το 24ωρο. Όποιος νιώθει μόνος κι όποιος έχει και ιδέες, μπορεί να ενώσει τη μοναξιά του με τους υπόλοιπους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φορο-ευρεσι-τεχνικούς. Μια άποψη είναι αυτή, πες την κι ας πέσει χάμω. Διανύουμε μία εποχή κατά την οποία οι απόψεις, όσο χαμηλά και να πέσουν, βρίσκονται σίγουρα πολύ ψηλότερα από κει που έχουν πέσει οι άνθρωποι…
Ας πάμε λοιπόν στο διάλογο.
Bookmark and Share

2 comments:

  1. Είναι θέμα DNA!
    (Η Δωδώνη & ο αρχαιοκάπηλος πάππος)

    Αναρτήθηκε από τον/την Βισάλτης στο Αυγούστου 1, 2011

    Σιγισμούνδο Μινέικο

    -
    Μια απίστευτη ιστορία από την φίλη μας Χλόη

    Στο περιοδικό Αρχαιολογία, τεύχος 116, Σεπτέμβριος 2010, σελ. 85-92, διαβάζουμε για την «μοναδική συλλογή χάλκινων έργων μικροτεχνίας» που εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελλάδος. Ένα σημαντικό μέρος της έκθεσης, κατέχει μία συγκεκριμένη συλλογή, που δώρισε ο Ηπειρώτης Κ. Καραπάνος. Η δωρεά, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει κυρίως τα χάλκινα ευρήματα των ανασκαφών που πραγματοποίησε ο Καραπάνος στο ιερό της Δωδώνης το 1875-76 με άδεια των τουρκικών αρχών. Μερικά όμως χάλκινα ειδώλια που προέρχονται από λαθρανασκαφές στη Δωδώνη πουλήθηκαν σε μουσείο του Βερολίνου…

    Ο Αρχαιόφιλος, Ηπειρώτης τραπεζίτης και πολιτικός , Κωνσταντίνος Καραπάνος από την Άρτα, χωρίς να είναι Αρχαιολόγος, κατόπιν αδείας των Οθωμανικών αρχών, ανακάλυψε την Δωδώνη και πραγματοποιήσε ανασκαφές στην περιοχή, με αποτέλεσμα πλήθος ευρημάτων.
    Ο κ.Καραπάνος, δημοσίευσε τα ευρήματα των ανασκαφών στο έργο του : Dodone et ses ruines, το οποίο εξέδωσε στο Παρίσι σε δύο τόμους και έτσι αποκάλυψε σε όλον τον κόσμο το ιερό και τα μνημεία της Δωδώνης.

    Αυτό όμως που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, είναι το είδος των λαθρανασκαφών που έγιναν στην Δωδώνη… και από ποιόν!

    «Ο Κ. Καραπάνος είχε ως βοηθό του τον Πολωνοεβραίο, πρόσφυγα από την Ρωσία και μηχανικό του τουρκικού στρατού στα Ιωάννινα, Σιγισμούνδο Μινέικο. Αυτός κατά την απουσία του Κ. Καραπάνου, μεταβάντος στην Κωνσταντινούπολη για να επιτύχει ανανέωση της αδείας των ανασκαφών από την Πύλη, ανέσκαψε λαθραία και ανεύρε σημαντικά ευρήματα, τα οποία μεταπώλησε στο Μουσείο του Βερολίνου και εις άλλα Μουσεία της Ευρώπης.

    Ο ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ Πολωνοεβραίος εξασφάλισε το ακαταδίωκτο μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, διότι έγινε πεθερός του Γ.Παπανδρέου και πάππος του υιού του, αμφοτέρων διατελεσάντων πρωθυπουργών.

    Η συλλογή του Κ. Καραπάνου εδωρήθη από τον ίδιον , προ της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, το έτος 1902, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, όπου και παραμένουν μέχρι σήμερον. Αλλά υπάρχουν και τα ευρήματα του Μουσείου του Βερολίνου και του Λούβρου των Παρισίων.
    ΚΑΙΡΟΣ είναι να επιστραφούν στην Δωδώνη, η τουλάχιστον στα Ιωάννινα τα ευρήματα της Δωδώνης, τόσο η συλλογή Καραπάνου, όσο και τα κλαπέντα και μεταπωληθέντα στα μουσεία της Ευρώπης. Η λεηλασία της Δωδώνης, όπως κι εκείνη του Παρθενώνος, είναι βάρβαρη πράξη, η οποία στιγματίζει τον πολιτισμό μας».

    (Χρήστος Κ. Αναγνώστου,Εφημ. ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, α.φ. 111, Δεκέμβριος 1999).
    visaltis.blogspot.com/


    Προωθει ο κ.
    Αγησιλαος Φατσαφετσουλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οτι και να κανει(αφου δεν κανει,μονο παρλαπιπιζει) ο μπυχεσας την χρεοκωπια δεν την γλυτωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή