Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Περί ...ΕΡΤ

Δηλώνω εξ αρχής ότι είμαι υπέρ της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης με τα όποια στραβά της, κι ένας λόγος είναι ότι ΠΟΤΕ δεν κατανάλωσα σκουπίδια από τις δυο τους. Αυτά σαν εισαγωγή. 
Βγήκε λοιπόν στην ΕΤ3 κάποιος Άγγελος Τόλκας, υφυπουργός Επικρατείας λέει, να μας εξηγήσει για όσα αποφασίστηκαν σχετικά με την ΕΡΤ. Και τι δεν μας είπε! Οτι με την κατάργηση της ΕΤ1 θα προετοιμαστεί καλύτερα η δημόσια τηλεόραση ώστε να μπει στην ψηφιακή εποχή, μη έχοντας καθώς φαίνεται υπ’ όψη του ότι πρώτη η ΕΡΤ εγκαινίασε την ψηφιακή εποχή με τα ψηφιακά της κανάλια cine plus και sport plus πριν πολλούς μήνες και πρόσφατα παρουσίασε και το ΕΡΤ High Definition το οποίο προκάλεσε την λυσσώδη αντίδραση των ιδιωτικών καναλιών. 
Μας μίλησε για αξιολόγηση όλου του προσωπικού προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες αποκρύπτοντας τις απολύσεις που είναι φανερό ότι θα ακολουθήσουν και χωρίς να πει ποιοι θα κάνουν τις αξιολογήσεις, ποια θα είναι τα κριτήρια και πως εξασφαλίζεται η αντικειμενικότητα αυτών που θα τις κάνουν. 
Εμένα μου φαίνεται πως η δύσκολη οικονομική συγκυρία έπρεπε να κάνει λιγότερους αυτούς στους οποίους μοιράζεται η διαφημιστική πίττα. Είναι και κάτι άλλο. Το ποσό που εισφέρουμε όλοι στην ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ και για το οποίο έχει γίνει τόσος ντόρος, μέχρι τώρα είχε σαν αντίκρισμα 6 τηλεοπτικά κανάλια και αναρίθμητα ραδιοφωνικά. 
Τώρα που τα κανάλια θα μείνουν δύο και τα ραδιόφωνα λιγότερα από τα μισά, μήπως θα μειωθεί η εισφορά υπέρ της ΕΡΤ; (λέμε και καμιά χαζομάρα…)
Η ανασυγκρότηση της Ελλάδας συνεχίζεται… 

1 comments:

  1. Ναι είμαστε υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης αλλά το ΠΑΣΟΚ με τον όρο αυτόν την θεωρεί φέουδό του. Δεν πρέπει να ξεχνάτε τις θέσεις του Ανδρέα για την «κρατική τηλεόραση» καθώς και το ότι αρνήθηκε στο Euronews την μετάδοση των ειδήσεων του καναλιού στην ελληνική γλώσσα απαγορεύοντας την αμερόληπτη ενημέρωση των Ελλήνων. Οι επίγονοι απλά επιμένουν Ανδρεϊκά ώστε το ενημερωτικό μέσον να μείνει υπό κομματικό έλεγχο κρατώντας σαν δημοσιογράφους, τεχνικούς κτλ επαγγέλματα τους δεδηλωμένους ΠΑΣΟΚους (αξιολόγηση το λέει) και όχι δεν θα μειωθούν οι εισφορές μας παρ' όλο που τα κρατικά μέσα παίρνουν μεγάλη μερίδα των διαφημίσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή