Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

"Ταφόπλακα" στην υπόθεση SIEMENS

"Ταφόπλακα" στην υπόθεση SIEMENS έβαλαν χθες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν έδωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία στην πρόταση του κόμματός τους για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, καταποντίζοντας έτσι την προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να συντηρήσει μια φημολογία περί «σκανδάλου» μεγατόνων.
Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ αυτοαναιρέθηκε, με τους βουλευτές του να μην ψηφίζουν τελικά την σύσταση προκαταρτικής εξέτασης για ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων των πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας Χρ. Μαρκογιαννάκη και Γ. Αλογοσκούφη για ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων εκ μέρους τους, όσον αφορά στην υπόθεση SIEMENS.
Με 165 ψηφίσαντες, 128 υπέρ, 9 κατά, 10 "παρών", 6 λευκά και 12 άκυρα, δεν "πέρασε" η παραπομπή του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι για την παραπομπή απαιτούνται 151 ψήφοι) ενώ αντιστοίχως η παραπομπή του Γιώργου Αλογοσκούφη "σκάλωσε" στις μόλις 130 θετικές ψήφους, με 8 όχι, 9 "παρών", 7 λευκά και 11 άκυρα.
Και μπορεί η Νέα Δημοκρατία, ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία να αποχώρησαν από τη συζήτηση και την ψηφοφορία, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για φαρσοκωμωδία, ωστόσο το "Βατερλό" του Γιώργου Παπανδρέου προκλήθηκε από τα "σπλάχνα" του κόμματός του, αφού πέντε ήταν οι βουλευτές του που επέλεξαν απλώς να αγνοήσουν τη διαδικασία και να μην ψηφίσουν. Θωμάς Ρομπόπουλος, Βασίλης Τόγιας, Σάββας Εμινοίδης και Δημήτρης Παπουτσής έριξαν με την απουσία τους "πόρτα" στον πρωθυπουργό, ενώ η πέμπτη της "παρέας", Βάσω Παπανδρέου αγνόησε επιδεικτικά την κομματική γραμμή και έκανε το αμίμητο: περιφερόταν μεν εντός του Κοινοβουλίου, αλλά δεν προσήλθε ποτέ στην Ολομέλεια προκειμένου να ψηφίσει. 
"Εδώ παρακολουθούμε την εξέλιξη μιας φαρσοκωμωδίας. Η αιτία είναι τα νομοθετήματα Σημίτη. Ο νόμος που μετέτρεψε από κακούργημα σε πλημμέλημα, η σύμβαση 8002 ΟΤΕ. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα προσπαθώντας να αποκρύψει τις ευθύνες που έχει για τους τελευταίους 23 μήνες να κατασκευάζει ευθύνες. Όσοι καταψήφισαν απέδειξαν ότι μπορούν να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων" ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας και ανήγγειλε την αποχώρηση του κόμματος του.
Για "φαρσοκωμωδία που επαναλαμβάνεται και είναι τραγική για τον ελληνικό λαό" έκανε λόγο ο Γ. Καρατζαφέρης, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για συγκάλυψη και αποχώρησε. Το ΚΚΕ ψήφισε λευκό ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παρέμειναν στην ψηφοφορία προκειμένου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους, έριξαν στην κάλπη ψηφοδέλτια που ανέγραφαν πάνω την φράση "όχι στο κουκούλωμα"
τα οποία και καταμετρήθηκαν ως λευκά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου