Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σκότωσαν τη δημοκρατία!

Παλιότερα έλεγαν ότι ο δρόμος προς την κόλαση περνάει από μια λεωφόρο σπαρμένη με καλές προθέσεις. Σήμερα τα πράγματα χειροτέρεψαν. Διότι, ο δρόμος προς την κόλαση ή προς τους πένθιμους "ασφοδελούς λειμώνες" είναι, πια, μια σκολιά ατραπός, η οποία:
  • Για μεν το δημόσιο τομέα περνάει από τις θανάσιμες παγίδες των μετατάξεων, της εργασιακής εφεδρείας και των απολύσεων...
  • Για δε τον ιδιωτικό τομέα περνάει από τις εξευτελιστικές πύλες της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, του απεριόριστου ωραρίου και της μη έγκαιρης καταβολής των γλίσχρων δεδουλευμένων (των 590 ευρώ μηνιαίως).
Με αυτή τη συνοπτική εικόνα της χώρας δεδομένη, είχε δίκιο ο Βρετανός ευρωβουλευτής από την ομάδα «Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας» κ. Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος από του βήματος του Ευρωκοινοβουλίου στηλίτευσε τους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους - καταγγέλλοντας:
  • Οτι, «δολοφόνησαν τη δημοκρατία στην Ελλάδα – δηλαδή στη γενέτειρά της...».
  • Οτι, «διόρισαν» (οι Ευρωπαίοι) στην Ελλάδα τρεις δικτάτορες (εννοεί την τρόικα), οι οποίοι αποφασίζουν τι θα κάνουν οι Ελληνες και τι όχι...».
  • Οτι «ωθούν την ελληνική κοινωνία σε εξέγερση και επανάσταση...» κ.λπ. κ.λπ.
Αρκετά ΜΜΕ στη θαυμαστή μας χώρα απέκρυψαν τις καταγγελίες του Βρετανού ευρωβουλευτή – λες και ο κ. Νάιτζελ Φάρατζ συκοφαντούσε την Ελλάδα, ενώ, αντίθετα, την υπερασπιζόταν από τους ιέρακες της Ε.Ε. Αλλωστε, ας μας πουν οι υπερπατριώτες:
  1. Πόση δημοκρατία έχει μια χώρα, η οποία στερείται του δικαιώματος της αυτοδιαχείρισης του οίκου της και όταν ο λαός της στερείται του ιερού δικαιώματος της εργασίας;
  2. Οταν οι τροϊκανοί, τους οποίους ουδέποτε ο ελληνικός λαός επέλεξε με την ψήφο του, αποφασίζουν, κυριαρχικά, για την τύχη του ερήμην της βούλησής του, είναι ή δεν είναι δικτάτορες διορισμένοι από τους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους; Και, ακόμη:
  3. Οταν ρίχνουν στις πλάτες του ελληνικού λαού -τροϊκανοί και κυβέρνηση Παπανδρέου- μέσα σε τρία χρόνια τις συνέπειες τριάντα χρόνων κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, σπατάλης, διαφθοράς, υπερχρέωσης της χώρας από τους ημεδαπούς ανάξιους «εταίρους» της Ε.Ε., ασυδοσίας και λεηλασίας – γιατί, τάχα, δεν ωθούν την ελληνική κοινωνία σε εξέγερση και επανάσταση;
Αν, μάλιστα, έχει βάση η καταγγελία της Ν.Δ. ότι, την ώρα που διώχνουν από το δημόσιο 20.000 υπαλλήλους, την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι έχουν διορίσει στο δημόσιο «ανήθικα, παράνομα και εγκληματικά 25.000 ημετέρους» - πλησιάζουν το αναμμένο σπίρτο στη θρυαλλίδα!
Ευχόμαστε να μην είναι αληθές. Διότι αν είναι, οι ίδιοι δίνουν στην κοινωνία το σύνθημα «γαία πυρί μιχθήτω...»!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου