Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Εθνικώς υπόλογοι του χάους.!

Κατά το άρθρο 1 παρ. 2 του Συντάγματος, θεμέλιο του πολιτεύματος της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας είναι η λαϊκή κυριαρχία. Αυτό σημαίνει, πως κάθε κυβέρνηση της χώρας οφείλει να τηρεί το προεκλογικό της πρόγραμμα, βάσει του οποίου εξελέγη ώστε να έχει την ενεργητική νομιμοποίηση εκ της λαϊκής κυριαρχίας. Διαφορετικά δεν πληροί τον όρο αυτής και δεν...
στηρίζεται στο λαό, είναι δε πραξικοπηματική.
Η σημερινή κυβέρνηση εξελέγη κατόπιν της διαβεβαιώσεως του κ. πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό, ότι υπάρχουν χρήματα, ότι η Ελλάς θα αντιμετωπίσει μόνη την οικονομική κρίση και ότι η κυβέρνησή του θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, τουλάχιστον ίσες προς τον πληθωρισμό. Αντί τούτων όμως ο Γεώργιος Παπανδρέου, ενώ διεκήρυττε ότι οι χώρες που προσέφυγαν στο Δ.Ν.Τ. καταστράφηκαν, συζητούσε κρυφίως με τον Στρος Καν, όπως ο ίδιος διεθνώς απεκάλυψε, περί του τρόπου χρηματοδοτήσεως της Ελλάδος από το Δ.Ν.Τ.
Παραλλήλως ευθύς μετά την εκλογή του κατηγορούσε σε διάφορα φόρα, τον ελληνικό λαό ως διεφθαρμένο και την οικονομία του ως ευρισκομένη στην εντατική. Επέτρεπε δε στον υπουργό των Οικονομικών να συμπληρώνει πως η οικονομία της χώρας έχει την πορεία του Τιτανικού και οδηγείται εις το τέλος του. Έτσι, εδημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε να αυξηθούν αλματωδώς τα spreads από 250 σε 3.500, αντί να σπεύσει όταν αυτά ήσαν ελάχιστα, να δανεισθεί για τη χώρα τουλάχιστον 30 δις ευρώ και έτσι να αποφύγει την προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.
Ερωτώμενος κάποτε από δημοσιογράφους, γιατί δεν έπραξε τούτο, απήντησε με το παροιμιώδες, ότι δεν ήθελε να εξαπατήσει τις αγορές! Αν είναι ποτέ δυνατόν ο αρχηγός μιας χώρας, αντί να δανείζεται με χαμηλότοκα δάνεια, να επιδιώκει την αύξηση των τόκων ώστε να μην ζημιωθούν οι δανειστές!
Περαιτέρω αντί των αυξήσεων μισθών και συντάξεων, που είχε υποσχεθεί, προέβη σε ανηλεείς περικοπές τούτων και σε δραματική αύξηση της φορολογίας, αλλά και σε σχέδιο απολύσεως εκατοντάδων χιλιάδων υπαλλήλων, σύμφωνα με την επιθυμία των δανειστών. Επομένως η σημερινή κυβέρνηση, ως αθετήσασα τις υποσχέσεις της και το πρόγραμμά της, δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη του λαού, στερείται του θεμελίου της λαϊκής κυριαρχίας και δεν νομιμοποιείται σε θέσπιση των μέτρων, τα οποία επιβάλλει πραξικοπηματικώς παρανόμως και αντισυνταγματικώς.
Διότι ενώ κατά το Σύνταγμα, οι Έλληνες πρέπει να φορολογούνται αναλόγως των δυνάμεών τους, η κυβέρνηση φορολογεί τους πολίτες βάσει ληστρικών κριτηρίων, επιβάλλουσα σε φτωχούς ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν έκτακτο φόρο ακινήτων, έστω κι αν δεν έχουν απ΄ αυτά κανένα εισόδημα, με την απειλή ότι θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση της οικίας τους, αν δεν πληρωθεί ο παρανόμως ενσωματωμένος στο λογαριασμό της ΔΕΗ πρόσθετος φόρος ακινήτου.
Αποτέλεσμα της τακτικής της αυτής είναι να έχει διακοπεί το ρεύμα σε πολλές δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, αμέτρητοι δε πελάτες της ΔΕΗ, ακόμη και ηλικιωμένοι, να ίστανται όρθιοι επί ώρες στα καταστήματά της, για να κάνουν δήλωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να απαλλαγούν του φόρου αυτού, που αδυνατούν να πληρώσουν.
Το μέγεθος της σκληρότητας και απανθρωπίας των διαχειριζόντων τα οικονομικά της Ελλάδας καταφαίνεται και εκ του γεγονότος ότι μειώθηκε το αφορολόγητο όριο από 7.000 € σε 5.000 € εισόδημα ετησίως, με συνέπεια να πρέπει να πληρώσουν φόρο εισοδήματος και οι έχοντες μηνιαίως εισόδημα μόνον 417 ευρώ, βαρυνόμενοι δε με πολλούς άλλους φόρους και επιπροσθέτως με τον τελευταίον περί προσθέτου τέλους ακινήτου.
Εκ παραλλήλου η κυβέρνηση έχει προωθήσει παρανόμως ρύθμιση απομακρύνσεως εκατοντάδων χιλιάδων υπαλλήλων, με αναγκαστική εφεδρεία. Προς τούτο οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών θα γνωμοδοτούν, ποίοι εκ των υπαλλήλων πρέπει να επιλεγούν για την κατηγορία αυτή και να παραπεμφθούν στο ΑΣΕΠ προκειμένου να επικυρώσει την επιλογή.
Oλη αυτή η διαδικασία είναι παράνομη. Εν πρώτοις η πράξη του προϊσταμένου, που θα επιλέγει τους εις την εφεδρεία θετέους υπαλλήλους, είναι διοικητική, ως συνεπαγομένη δε σοβαρά μεταβολή στην κατάσταση του υπαλλήλου, δέον να περιέχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Ο συμπεριλαμβανόμενος στην κατάσταση της εφεδρείας υπάλληλος έχει δικαίωμα προσφυγής κατά της διοικητικής αυτής πράξεως, το δε αρμόδιο Διοικητικό Δικαστήριο οφείλει μέχρι της εκδικάσεως της προσφυγής να αναστέλλει τη διαδικασία της εφεδρείας. Άνευ τηρήσεως τούτων η θέση υπαλλήλων σε εφεδρεία είναι αντισυνταγματική και πραξικοπηματική, ως τοιαύτη δε πρέπει να έχει την αποδοκιμασία όλων των κομμάτων.
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως, αντί να αποχωρήσουν από τη Βουλή, ενόψει του ότι η κυβέρνηση είναι παράνομη και πραξικοπηματική, ως στερουμένη του θεμελίου της λαϊκής κυριαρχίας, κατά τα προεκτεθέντα, παραμένουν στη Βουλή και δια της κριτικής και του σχολιασμού των κυβερνητικών αποφάσεων νομιμοποιούν αυτές, αντί να τις καταγγείλουν ως ανυπόστατες.
Αν οιοσδήποτε διευθύνων σύμβουλος εταιρείας συνήπτε αλλεπάλληλα δάνεια επιζήμια για την εταιρεία και τους μετόχους, θα είχε οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Αυτοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα μετά το 1981 και την υπερχρέωσαν, ουδεμία κύρωση υπέστησαν. Έρχεται δε τώρα ο υιός του κυρίως υπευθύνου του υπερδανεισμού της χώρας, να ζητεί από τον ελληνικό λαό, που ουδέποτε ρωτήθηκε για τη σύναψη των δανείων, να αποπληρώσουν αυτά, δια των μισθών και των συντάξεών τους, προκειμένου οι κυβερνώντες να συνεχίσουν τις σπατάλες.
Oπως καταγγέλλεται στον τύπο, ενώ η κυβέρνηση ζητεί και το αίμα του λαού, προσέλαβε 25.000 ειδικούς συμβούλους και προνομιούχους υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων και τη σύζυγο ενός υπουργού, συνταξιοδοτηθείσα από την Ολυμπιακή και προσληφθείσα στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικού Συστήματος.
Από τα ΜΜΕ επίσης έγινε γνωστό, ότι ο υπουργός Οικονομικών ενώ φορολογεί τους άνω μικροσυνταξιούχους και διακόπτει τη σύνταξη εκείνων που συνταξιοδοτήθηκαν ακουσίως κάτω των 55 ετών, αν και έχουν άνεργα, σπουδάζοντα ή ανήλικα τέκνα, απαιτεί και δεύτερο γραφείο (πολιτικό) τα λειτουργικά έξοδα του οποίου ανέρχονται σε 900.000 ευρώ.
Η σημερινή κυβέρνηση συμπεριφέρεται προς το λαό περιέργως. 

Συγκαλεί Υπουργικά Συμβούλια στη Θεσσαλονίκη. Μεταφέρει εκεί 8.000 αστυνομικούς. Και γενικώς δεν στερεί από τα μέλη της καμία περιττή δαπάνη. Παρά δε τις αιματηρές θυσίες των Ελλήνων, το δημόσιο χρέος της Ελλάδος, για το οποίο ουδεμία εξήγηση παρέχεται στο λαό, από 110-120% του ΑΕΠ, που ήταν επί των κυβερνήσεων του Καραμανλή, ανήλθε στο 189% του ΑΕΠ εντός της διετίας, όπως εδήλωσε η σημερινή πρόεδρος του Δ.Ν.Τ.
Πότε και πώς θα λογοδοτήσουν επιτέλους οι υπεύθυνοι του σημερινού χάους;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου