Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Παπακωνσταντίνου στη Βουλή για εξηγήσεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του "μαγειρέματος" του ελλείμματος του 2009. Πριν από λίγο, αποφασίστηκε η κλήτευση του Γιώργου Παπακωνσταντινου στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το θέμα των στατιστικών στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Την κλήτευση αποφάσισαν τα 2/5 των μελων της επιτροπής έπειτα από πρόταση του Δημήτρη Παπαδημούλη που στήριξαν η ΝΔ το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ. Σήμερα στην επιτροπή «απολογήθηκε» ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου.


Μετά την κατάθεση του πρόεδρου Ανδρέα Γεωργίου, αύριο, στις 4 το απόγευμα, θα προσέλθουν και τα υπόλοιπα μέλη (και τα καρατομημένα) που συγκροτούν το ΔΣ της ελληνικής στατιστικής αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ανάμεσά τους και η Ζωή Γεωργαντά, μέλος του ΔΣ που έφερε στην επιφάνεια το «φούσκωμα» του ελλείμματος.
Υπενθυμίζεται πως την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, προκάλεσαν οι καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά, μέλους μέχρι πρότινος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), για σκοπούμενη τεχνητή διόγκωση του ελληνικού ελλείμματος το 2009.
Ο κ. Πεπόνης διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ανέλαβε να διενεργήσει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, με σκοπό να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων και να εντοπιστεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων σε βάρος της Εθνικής οικονομίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου