Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Τα παιχνίδια της Τουρκίας και η ελληνική διπλωματία

Θέλοντας και μη, η Ελλάδα έχει βρεθεί πλέον στα διασταυρωμένα πυρά μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. 
Η ένταση που έχει επιλέξει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, δεν είναι ασφαλώς και ο καλύτερος σύμβουλος… Ελλάδα και Κύπρος, έχοντας σε διαφορετικά επίπεδα, συνεργασία με το Ισραήλ, βρίσκονται στο "στόχαστρο" των Τούρκων.
Η εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου στο "θαλάσσιο οικόπεδο 12" της Κύπρου, σε συνεργασία με εταιρία ισραηλινών συμφερόντων ήταν ασφαλώς η "αφορμή" που έψαχνε η τουρκική πλευρά για να εκδηλώσει την επιθετικότητά της. 
Το ελληνικό Πεντάγωνο βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, καθώς το επεισόδιο με τους Τούρκους κομάντο και την υποστολή της ελληνικής και της κυπριακής σημαίας από μη επανδρωμένο φυλάκιο σε ελεύθερη περιοχή της Κύπρου, αποδεικνύει με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι οι "γείτονες" θα αναζητήσουν μία αφορμή για να εφαρμόσουν το σχέδιό τους για τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου.
Οι Τούρκοι δείχνουν έτοιμοι, και ικανοί, να στήσουν πάλι σκηνικών "Ιμίων". Και όσο κρατάει το ΝΑΤΟ "ουδέτερη" στάση στην κόντρα Ισραήλ- Τουρκίας, κάνοντας λόγο για διμερείς διαφορές, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου