Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Οι Άξονες ερήμην των Λαών

Να ήταν μόνο η Ελλάδα! Η αντεπανάσταση στην Ευρώπη διευρύνεται! Οσο οι λαοί της κινητοποιούνται, προκειμένου να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους, τόσο το κεφάλαιο βυσσοδομεί και απεργάζεται αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές φύσεις. Και όσο η «κρίση χρέους» οξύνεται, τόσο οι μεγαλέμποροι του χρήματος και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι επιτίθενται στους εργαζόμενους, ώστε... να μειώσουν τις ζημιές τους...
Ετσι, ξαναγυρίσαμε στους Άξονες. Για τη μη δημιουργία των οποίων υποτίθεται ότι, μεταπολεμικά, δημιουργήθηκαν οι Ευρωπαϊκές Κοινότητες, η ΕΟΚ και η Ευρωπαϊκή Ενωση!
Οι επικεφαλής του Γαλλογερμανικού Άξονα, συναντήθηκαν και χθες στο Βερολίνο (εν κρυπτώ και παραβύστω) προκειμένου, ερήμην των υπολοίπων 15 της Ευρωζώνης και των υπολοίπων 25 του ευρωπαïκού Μορφώματος, να λάβουν αποφάσεις για όλους.
Και καμιά σημασία δεν έχει τι δηλώθηκε και το αναφέρουν τα ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ. Σημασία έχει -κυρίως και πρωτίστως- τι κρύβεται από όσα συμφωνήθηκαν και τι είδους «μοιρασιά» ξαναέκαναν οι τέως άσπονδοι εχθροί στα ευρωπαϊκά πράγματα. Και στα ελληνικά, φυσικά.
Διότι, τα κατάφεραν οι «κυβερνήτες» μας να καταστήσουν την Ελλάδα σύμβολο αναξιοπιστίας και να περιβάλλεται με τα ελληνικά χρώματα η αντεπανάσταση στην Ευρώπη. 
Για όλα φταίει η Ελλάδα! 
Για όλα ευθύνεται το 2% της οικονομίας της Ευρωζώνης! 
Και δεν ντρέπονται να το διαδίδουν πολιτικοί, τραπεζίτες, θεσμικοί, αξιωματούχοι, αλλά και τα περισσότερα ΜΜΕ της ευρωζώνης – και όχι μόνο.
Και θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι οι ισχυροί της Ευρώπης και τα φερέφωνά τους: Διότι, αν το 2% της οικονομίας των «17» -η ελληνική οικονομία- απειλεί το κοινό νόμισμα, τότε, εκείνοι που σχεδίασαν την ΟΝΕ (κοινό νόμισμα, χωρίς κοινή οικονομική πολιτική) είναι σκέτοι ξυλοσχίστες.
Αν πάλι ψεύδονται και βρήκαν επιχείρημα, προκειμένου να δικαιολογήσουν την αντεπανάστασή τους, τότε θα πρέπει να ντρέπονται διπλά.
Οσο για τους δικούς μας «Επαρχους» (του Άξονα!) δεν φαίνονται να ανησυχούν και ιδιαίτερα. Ισα - Ισα: Η γενικευόμενη αντεπανάσταση ανά την Ευρωζώνη σαφώς τους βολεύει.
Κάποιος, ενδεχομένως, από τους πολυπληθείς συμβούλους του διατηρούν, τους είπε ότι η ανασφάλεια και η κρίση οδηγεί σε εξεγέρσεις μόνο όταν το κλίμα είναι επαναστατικό. Οταν όμως το κλίμα είναι αντεπαναστατικό, οι μάζες οδηγούνται σε συντηρητικότερες θέσεις - δηλαδή πηγαίνουν ή δεξιότερα ή ακροδεξιότερα.
Και ταμπουρώθηκαν στην άκρα δεξιά, από όπου ασκούν τη... σοσιαλιστική πολιτική τους! Εκαναν, όμως, ένα λάθος: Υπερέβησαν τα εσκαμμένα. Εφεραν το λαό σε αδυναμία να πληρώσει και να επιβιώσει. 
Γι’ αυτό και οι κοινωνικές συνέπειες είναι κοντά!
Χρήστος Θεοχαράτος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου