Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

O "Ενωτικός" mr. Papandreou!

Οι τελευταίες μέρες του κ. Γ. Παπανδρέου είναι πλούσιες – πλουσιότατες – από παραγωγικό, συναινετικό και ενωτικό έργο (αντίστοιχο με τις χαλεπές περιστάσεις της χώρας!), ώστε οι Ελληνες πολίτες να μην ξέρουν, πια, τι να πρωτοθαυμάσουν – στις προσπάθειές του "να διασώσει την πατρίδα"…
Πρώτο: Κάλεσε στο γραφείο του και είχε νυχτοδιαβούλια μαζί τους δυο εκδότες, καναλάρχες και πολυεπιχειρηματίες, προκειμένου να τον βοηθήσουν στο...

έργο του και στη δημιουργία κλίματος ευθύνης και συναίνεσης, – χωρίς, βέβαια, και να ανακοινωθεί κάτι σχετικό με το αντικείμενο των συζητήσεών τους, έστω και αορίστως.
Δεύτερο: Παρουσιάστηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως, προκειμένου να ακούσει τον πρόεδρό της εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, όπου:

  1. Καυτηρίασε συγκεκριμένες Τράπεζες, οι οποίες χρηματοδότησαν συγκεκριμένο Κανάλι, που χρωστάει 500 εκατ. ευρώ, την ώρα που δεν δίνουν δάνεια σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να κινηθεί η αγορά…
  2. Μείωσε βάρβαρα Δικαστές και Εισαγγελείς λέγοντας ότι τώρα που ζητήσαμε και από αυτούς τον οβολό τους υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας, εκείνοι κάνουν λόγο για «οικονομική κατοχή».
  3. Σε κάθε αποστροφή της ομιλίας του στηλίτευε τη Ν.Δ. και της φόρτωνε την κύρια ευθύνη για τα χάλια της χώρας – επαιρόμενος για τη δική του συμβολή.
  4. (Σ.Σ.: Λίγους μήνες πριν, έδωσε εντολή στους υπουργούς του να τακτοποιήσουν ποινικά, διοικητικά και χρηματοπιστωτικά, με εκατοντάδες εκατ. ευρώ του κράτους, την Τράπεζα Λαυρεντιάδη – Σπέκχαρντ, – όταν μόνο για 300 εκατ. ευρώ σπρώχνει στην απόλυση 30.000, για την ώρα, δημοσίους υπαλλήλους!).
Τρίτο: Πρότεινε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Σαμαρά να μεταβούν από κοινού στις Βρυξέλλες, προκειμένου να εμφανίσουν την αρραγή ενότητα του «εσωτερικού μετώπου». Πρόταση που απέρριψε ο πρόεδρος της Ν.Δ., διότι όλα είναι αποφασισμένα και ψηφισμένα και διότι αγνοεί τις πραγματικές δεσμεύσεις του κ. Γ. Παπανδρέου.
Τέταρτο: Η πρόταση – φούσκα, μάλιστα, έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα κατάντησε ακυβέρνητο σκάφος, με αποκλειστική υπαιτιότητα κ. Γ. Παπανδρέου. Στο «ενεργητικό» του αναφέρονται όλα:
Τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια που υπολειτουργούν, η Δικαιοσύνη που υπεραμύνεται των Λειτουργών της, η Υγεία που προσπαθεί να υπερασπιστεί εαυτήν, η Αστυνομία σύμπασα (εκτός των Πραιτωριανών), οι Συγκοινωνίες (θαλάσσιες, εναέριες, χερσαίες και αστικές) που έχουν παραλύσει, τα Τελωνεία της χώρας, ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος, οι εφοριακοί, οι δικηγόροι, οι καταστηματάρχες, οι δημοσιογράφοι, οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι υπάλληλοι Καθαριότητας και, γενικά, ολόκληρη η Ελλάδα.
Ολοι εμείς οι… αντιπατριώτες! Οι οποίοι εμποδίζουμε τους πραγματικούς πατριώτες να διασώσουν τη χώρα και να της ξαναδώσουν κύρος και κυριαρχία!
Ερήμην του Λαού, όμως, κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει, όσο και να ερωτοτροπούν κάποιοι παράφρονες με το άρθρο 48 του Συντάγματος!

adesmeytos

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου