Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Pasokικού θράσους συνέχεια... Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.!

"Γνωρίζουμε ότι παίρνουμε μέτρα δυσβάστακτα και επαχθή για πολλούς, ίσως για όλους τους συμπατριώτες μας. Μέτρα που οδηγούν στη φτώχεια και την ανεργία, που όμως είναι αναγκαία για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία, για να μη βγούμε από το ευρώ. Είναι η πρώτη φορά που το εθνικό μας χρέος, το δημόσιο συμφέρον το υπηρετούμε με τη συνοδεία λύπης και στενοχώριας, με μεγάλες εκπτώσεις στο ιδεολογικό μας οπλοστάσιο και την... πολιτική μας διαδρομή. Τα λεγόμενα χαράτσια είναι δυσβάστακτοι φόροι και τέλη που καλείται να πληρώσει ο κόσμος. Ταυτόχρονα, όμως είναι και μια ιστορική αναγκαιότητα. Η συνταγή, δυστυχώς είναι μονόδρομος… Εάν δεν παίρναμε αυτά τα μέτρα θα έπρεπε να πάμε σε μεγάλο αριθμό απολύσεων στον δημόσιο τομέα, που θα μπορούσε να φτάσει και τις 100.000"
Επαχθή πλην "αναγκαία" χαρακτήρισε τα μέτρα που οδηγούν τον Λαό σε φτωχοποίηση και τις εργασιακές σχέσεις σε ..."κινεζοποίηση", ο υπουργός Δικαιοσύνης Παπαϊωάννου, ακολουθώντας πλήρως την γραμμή του "νέου πατριωτισμού" του Μνημονίου. Είναι γνωστό, άλλωστε, και θα πρέπει έως τώρα ο Λαός να το έχει συνηθίσει ότι οι πολιτικοί των κομμάτων της αστικής δημοκρατίας είναι ταγμένοι αποκλειστικά και μόνο στους σκοπούς τους και όχι σε καμμία πραγματική έννοια της Πατρίδος και του Λαού. 
Είναι νωπές, άλλωστε, ακόμα οι εντυπώσεις από τους λεονταρισμούς των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το χαράτσι στα ακίνητα, που γίνανε ψήφος συναίνεσης και "άλλης μιας ευκαιρίας" όταν ήρθε η ώρα της ψήφου. Όχι βέβαια πως θα άλλαζε και κάτι, αφού αυτοί που ψηφίσαν το Μνημόνιο έχουν καταχωρηθεί στην συνείδηση του Λαού και τίποτα δεν αλλάζει την κρίση αυτή. Άλλωστε αφού εκχωρήθηκε η εθνική κυριαρχία με το Μνημόνιο 1, όλα τα άλλα είναι απλές επικυρώσεις των διαταγών της τρόικας.

1 comments:

  1. αντε ρε απο εδω πολιτικο σκατο.Δες τη φατσασου πως ειναι ρε ρουφιανε της παγκοσμιοποιησης του ΔΝΤ και της ελλαδας των λα8ρομεταναστων.αντε να γυρισεις καμια φτηνη τσοντα με τιποτα μαυρες λα8ρο..ουστ λεχριτη απο δω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή