Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Σαμαράς: Του ζήτησα να παραιτηθεί, όχι να συγκυβερνήσουμε!

Την -ουσιαστικά- αποχαιρετιστήρια ομιλία του ως πρωθυπουργός πραγματοποίησε χθες το βράδυ στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε ως πρώην, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς κατέθετε διαπιστευτήρια στον ελληνικό λαό ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη...
εγγυήτρια δύναμη της ομαλότητας.
Σε μια πρωθυπουργική εμφάνιση στη Βουλή ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ξεγύμνωσε πολιτικά τον Γιώργο Παπανδρέου, αποκαλύπτοντας τα ψεύδη και τις συκοφαντίες του κατά της Ν.Δ. και ζήτησε την άμεση παραίτηση του επικίνδυνου πρωθυπουργού και μεταβατική κυβέρνηση που θα οδηγήσει ομαλά τη χώρα σε εκλογές, αφού πρώτα ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση. Ανάγκασε έτσι τον Γ. Παπανδρέου να το ξανασκεφτεί και να δηλώσει ανοιχτός σε έναρξη συζήτησης, ακόμα και για τη δική του θέση, δείχνοντας ότι το πολιτικό τέλος του Γ. Παπανδρέου είναι πολύ κοντά, ακόμα κι αν σήμερα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.
Και στην «έξοδό του», πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου έδειξε ανακόλουθος και προσπάθησε να παραπλανήσει ακόμα και τους βουλευτές του, παρουσιάζοντας τον Αντώνη Σαμαρά πρόθυμο να συγκυβερνήσει.
«Δεν δέχτηκα και πολύ περισσότερο δεν ζήτησα οικουμενική κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση. Ζήτησα κυβέρνηση λίγων εβδομάδων, υπό την πρωθυπουργία κάποιου προσώπου κοινής αποδοχής, για να φτάσει η χώρα σε εκλογές, αφού βγει το “αγκάθι” που λέγεται δανειακή σύμβαση και έκτη δόση. Δεν δέχτηκα ούτε πρόκειται να δεχτώ το σύνολο της πολιτικής που έχει ήδη χρεοκοπήσει. Αυτά θα διεκδικήσω να αλλάξουν μετά τις εκλογές. Του ζήτησα να παραιτηθεί, ώστε να γίνει μια προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση που θα φέρει άμεσα ομαλότητα και εκλογές. Αλλά εκείνος δεν παραιτείται. Μου ζητάει τώρα να... “συν-διαμορφώσουμε” τα νέα μέτρα. Οχι, κ. Παπανδρέου. Να παραιτηθείτε! Να γίνουν εκλογές. Να δώσει ο ελληνικός λαός τη δύναμη στον νέο πρωθυπουργό να διαπραγματευτεί καλύτερα μέτρα» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Απευθυνόμενος μάλιστα στον ελληνικό λαό, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση της δημοκρατικής ομαλότητας, της εθνικής ενότητας, της ευρωπαϊκής πορείας μας, της παραμονής μας στο ευρώ και της ανάκαμψης που θα καταφέρουμε και θα ’ρθει» και απέσυρε την Κ.Ο. της Ν.Δ. από τη συζήτηση, όχι όμως και από την ψηφοφορία, στην οποία η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι παρούσα.
Απέναντι σε αυτά ο κ. Παπανδρέου αποδείχθηκε και πάλι κατώτερος των περιστάσεων, καθώς, ενώ δήλωσε ότι δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα, τόνισε ότι ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης και δεν παραιτείται, ώστε να μην προκληθεί κενό διακυβέρνησης της χώρας. Προαναγγέλλοντας την έξοδό του, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ανοιχτός σε συζήτηση με τον Αντώνη Σαμαρά για όλους τους όρους της Ν.Δ., ακόμα και για τη θέση του, παρ’ όλα αυτά τόνισε ότι δεν παραιτείται. «Είμαι διατεθειμένος άμεσα να αρχίσει η συζήτηση για τη δημιουργία ενός τέτοιου σχήματος μεταβατικής κυβέρνησης και μετά με το καλό, έχοντας διασφαλίσει την ομαλή πορεία της χώρας και την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, να πάμε σε εκλογές. Οχι όμως να παραιτηθεί η κυβέρνηση» είπε. Ηταν όμως τέτοιο το κλίμα αποχαιρετισμού που επικράτησε μετά την ομιλία του, που αμέσως μετά ο πρωθυπουργός εξέπληξε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους στο γραφείο του για να τους (απο)χαιρετίσει.
Τον σχηματισμό υπηρεσιακής και όχι μεταβατικής κυβέρνησης, που θα οδηγήσει άμεσα σε εκλογές, ζήτησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Τοποθέτηση ολίγων δευτερολέπτων πραγματοποίησε ο Γ. Καρατζαφέρης, καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γ. Παπανδρέου να σώσουν την Ελλάδα. Στη γραμμή Σαμαρά και η Ντόρα Μπακογιάννη, ζητώντας διασφάλιση της 6ης δόσης και μετά εκλογές. Εκλογές ζήτησε και ο Αλ. Τσίπρας.
Γιώργος Λυκουρέντζος

7 comments:

  1. Τελικα ρε Σαμαρά εισαι υπερ της δανειακής και κατα του μνημονίου; και ησουν ετοιμος και για μεταβατικη κυβερνηση για να ψηφισεις "ναι" σε αυτο που μεχρι πριν λιγες μερες ελεγες "οχι"; πολυ οξυδερκης πολιτικός. Εφαμιλλος του Γιωργακη.
    Σαμαρἀ εχεις ξεγελασει τους μουτζαχεντιν σου. Και φυσικα εχεις βυθισει στην ανυποληψία ενα ιστορικο και καποτε μεγαλο κομμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαιτουμε να μαθουμε την βαθυστοχαστη γνωμη του κ.Κικίλια για τις πολιτικές εξελιξεις. Τωρα καταλαβα γιατι ως υποψηφιος αντιπεριφερειαρχης ηθελε να ανοιξει γραφειο στις Βρυξελλες. Εβλεπε μακρια ο Κικίλιας...σου λεει υα γινουμε που θα γινουμε ολοι μετναστες γιατι να μην εχω ενα γραφειακι στις Βρυξελλες να πηγαινω για υπνο μετα την δουλειά στα ορυχεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. GIANNIOTIS ESENA THA PREPEI NA SOY DOSEI

    O KARATZAFERIS TO METABATIKO YPOYRGEIO


    NARKOMANON, MIAS KAI EXEI GRAPSEI BIBLIA.

    DIDASKEIS AKOMA SE STRATIOTIKES SXOLES

    OR EXEIS KANEI KALH BAZIA APO TO BLOG SOY?

    FILAKIA.

    PS BLEPO AFROYS KAI KRAYGES NA BGENOYN

    APO TO STOMA SOY FASISTAKI THS DEKARAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να 'σαι καλά αγαπητέ μου φίλε 1:11 μμ. και σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Πράγματι έχω κάνει ...γερή "μπάζα" από το blog, αφού όπως βλέπεις το έχω γεμίσει με διαφημίσεις.
    Αυτά τα ολίγα από το ..."φασιστάκι της δεκάρας" όπως με αποκαλείς.
    Τιμή μου λοιπόν που ..."συνομίλησα" με έναν προοδευτικό συνέλληνα (υποθέτω), σαν και του λόγου σου.
    Καλό απόγευμα

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιωργακης και Αντωνακης ειναι αξιοι πολλαπλων εμπτυσμων. Εθνικως αναξιοι και οι δυο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω θελω Ζαππειο-ΙΙΙ μεταφρασμενο στα γαλλογερμανικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κ σπουδαρχιδης και σπασαρ*ίδης ο φερων υαλοπίνακας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή