Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Εκπρόσωπος του Pasok στο Συμβούλιο της Ευρώπης η (θλιβερή) Έλσα

Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και με τη βούλα είναι πλέον η Ελσα Παπαδημητρίου.
Το περιστατικό που αποκαλύφθηκε το αποδεικνύει και, μολονότι έχει περάσει περίπου ένας μήνας, αποκτά ιδιαίτερη σημασία εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή για...την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, την οποία η κυρία Παπαδημητρίου φαίνεται ότι θα υπερψηφίσει.
Εως και τη διαγραφή της από τη Νέα Δημοκρατία, η κυρία Παπαδημητρίου αποτελούσε αδιαλείπτως μία εκ των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, κάνοντας ως εκ τούτου διαρκώς ταξίδια στο εξωτερικό και με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Με τη διαγραφή της, όμως, η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως ήταν φυσικό, την αντικατέστησε.
Οταν όμως στις 6 Οκτωβρίου η αντιπροσωπία της Ν.Δ., αποτελούμενη από τους κ. Βαρβιτσιώτη, Μεϊμαράκη και Τζαβάρα, μετέβη στο Στρασβούργο για την τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, βρήκε φάντη μπαστούνι μπροστά της την κυρία Παπαδημητρίου. Ερωτώντας με ποια ιδιότητα βρισκόταν εκεί η ανεξάρτητη βουλευτής, έμαθαν ότι με κάθε επισημότητα είχε οριστεί εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ!
Είναι άγνωστο αν η ενέργεια του Γ. Παπανδρέου να την ορίσει εκπρόσωπο του κόμματός του αποτελεί προάγγελο της προσχώρησης της Ελσας Παπαδημητρίου στο ΠΑΣΟΚ ή αν έγινε με κάποιο αντάλλαγμα προκειμένου η κυρία Παπαδημητρίου να μη χάσει τις επαφές της και να μην εξαφανιστεί από τα ευρωπαϊκά fora την ώρα που πηγές από την Ευρώπη ισχυρίζονται με νόημα ότι τον τελευταίο καιρό έχει αναπτύξει ιδιαίτερες φιλίες με την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν.
Το σίγουρο είναι ότι από την ημέρα της διαγραφής της η κυρία Παπαδημητρίου συμπεριφέρεται σαν βουλευτής του Γ. Παπανδρέου. Δεν είναι και παράλογο, αν θυμηθεί κανείς ότι κάποτε υπήρξε γκουβερνάντα του και ότι είχε στενές σχέσεις με την οικογένεια Παπανδρέου. Στην Αργολίδα πάντως, όπου και εκλέγεται, θεωρούν δεδομένο ότι θα κατέχει μία από τις εκλόγιμες θέσεις του Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Στο κόμμα δηλαδή που πάντα αγαπούσε και βοηθούσε με όποιον τρόπο μπορούσε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου