Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Άγνωστη λέξη η "κριτική" για τα ...Σταλινικά μορφώματα.!

Λύσσαξε η αριστερά με τον Πολατίδη γιατί ...δεν του άρεσε ο Αγγελόπουλος...
Γιατί «τόλμησε» να ασκήσει κριτική στο έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, προσθέτοντας πως καλό θα ήταν να «μην υπερβάλλουμε τη στιγμή που έφυγε από κοντά μας»

Άσκησε κριτική στην ιδεολογική τοποθέτηση του Θόδωρου Αγγελόπουλου και αμέσως έσπευσαν να τον φάνε! Ο τίτλος στο ειδησεογραφικό portal «Τα τέρατα και σημεία του βουλευτή του ΛΑΟΣ Πολατίδη», είναι άκρως χαρακτηριστικός. 
Τι είπε ο Ηλίας Πολατίδης: μίλησε για τις απόψεις «της διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης... αριστεράς» όπου ανήκε ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος υπογράμμισε πως κάποιοι του χρέωσαν ότι «δεν έχασε την ευκαιρία να προβάλει με τον τρόπο αυτό τις πεποιθήσεις του χώρου του». Ίσως θα έπρεπε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ να έχει πάρει την άδεια τους για να μιλήσει ή να απευθυνθεί σε κάποια υπέρτατη «προοδευτική αρχή».

Ο Ηλίας Πολατίδης μίλησε στη Βουλή, απαντώντας στην τοποθέτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη: «Κάνατε μια αναφορά στο νυν αποθανόντα σκηνοθέτη, τον αείμνηστο Αγγελόπουλο. Έδωσε τη δική του οπτική. Δεν ήταν η οπτική της Ελλάδας. Ήταν η οπτική ενός συγκεκριμένου ακραίου τμήματος της διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης αριστεράς, ειδικά μετά το 1990... Είδαμε άλλωστε χθες στην τηλεόραση αποσπάσματα: 'η Ελλάδα πεθαίνει, ας τη βοηθήσουμε να πεθάνει γρήγορα', 'το μετέωρο βήμα του Πελαργού', που ήταν στην ουσία η κατάργηση των συνόρων... είχε μια δική του οπτική και θα κριθεί ούτως ή άλλως, όπως θα κριθούμε όλοι μας από την ιστορία... Ας μην υπερβάλλουμε τη στιγμή που έφυγε από κοντά μας. Άλλωστε και ο ίδιος προς το τέλος της ζωής του σε συνεντεύξεις που έδωσε τα τελευταία χρόνια κράτησε κάποιες αποστάσεις για το έργο του, το οποίο από ορισμένο τμήμα της ακραίας αριστεράς υμνείται».

Στην Ελλάδα, όποιος τολμά να ανθίστατι στην προσπάθεια ηρωοποίησης των ανθρώπων της αριστεράς, βάλλεται από τα ΜΜΕ. 
Τελικά, οι «δημοκράτες» έχουν απίστευτη αλλεργία στην κριτική...

elkosmos

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου