Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Οι 21 διαγραφέντες απειλούν τα σαθρά θεμέλια της ΝΔ, επί ημερών Σαμαρά

Τελικά το νέο μνημόνιο, εκτός από την οικονομία της χώρας μας, επηρέασε θεμελιακά και την πορεία των κομμάτων της συγκυβέρνησης... 
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ με την ψήφο που έδωσαν ή δεν έδωσαν στο Μνημόνιο, πλήρωσαν και το προσωπικό τους κόστος!
Το ΠΑΣΟΚ κατ´ αρχήν, με τη διαγραφή των διαφωνούντων, χάνει τη λεγομένη αρχή της δεδηλωμένης!
Μπορεί να εξακολουθεί να είναι το πρώτο κόμμα, αλλά δεν έχει πια τις απαιτούμενες...
ψήφους για να περνάει αυτά που θέλει στη Βουλή, με τους υπουργούς του που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου!!

Μετρώντας απώλειες ο ΓΑΠ, είναι έτοιμος να παραδώσει την εξουσία στον Βαγγέλη Βενιζέλο, σαν έτοιμος από καιρό! Μία είναι η έγνοια του ΓΑΠ, αυτή την εποχή.. Παραδίνοντας την εξουσία στον Βενιζέλο, θέλει να έχει διασφαλίσει την... επόμενη μέρα, για τον ίδιο και φυσικά για τα..αδέλφια του!

Ο Καρατζαφέρης μετά από τόσες κωλοτούμπες, φυσικό είναι να έχει μπερδέψει τους βουλευτές του για το τι ψηφίζουν!!!
Όχι όμως και τους νοήμονες ή έστω αυτούς που στοχεύουν ψηλά και μπορούν να σταθούν και να υπάρξουν και σε άλλα κόμματα!

Έτσι οι κύριοι Βορίδης και Γεωργιάδης, οι οποίοι γνώρισαν και συνεργάσθηκαν ως υπουργοί και με άλλα επίπεδα, πολιτικού περιεχομένου, όπως αυτό του κ. Παπαδήμου, επέλεξαν το.. " ναι" και στο νέο μνημόνιο, αντί του όχι, που πρέσβευε αυτή τη φορά ο πρώτο- μνημονιακός Καρατζαφέρης, γιατί τα μηνύματα που έφταναν στο ΛΑΟΣ ήταν πλέον πολύ ανησυχητικά!

Και κατάλαβε ότι σε λίγο καιρό, δε θα έβρισκε ούτε την ψήφο του!!

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ

Οι απώλειες των Βορίδη- Γεωργιάδη, για το ΛΑΟΣ, έκαναν τον κ. Καρατζαφέρη να στραφεί και προς άλλες δυνάμεις της ευρύτερης δεξιάς, η οποία άρχισε να αναστήνεται εν τω προσώπω του κ. Καμμένου, ο οποίος εδώ και καιρό έχει εξελιχθεί σε πόλο έλξης των δυσαρεστημένων καθαρόαιμων δεξιών, οι οποίοι ένιωσαν στο πετσί τους την προδοσία και την άρνηση της ταυτότητάς τους,από τα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα του δεξιού χώρου, τη μεγάλη ΝΔ και το μικρότερο ΛΑΌΣ.

Έτσι οι πληροφορίες μας λένε ότι ο κ. Καρατζαφέρης, φλερτάρει έντονα τον κ. Καμμένο, γιατί θεωρεί ότι στη φάση αυτή, είναι η τονωτική ένεση που του χρειάζεται για να πάρει πάλι τα πάνω του... Και τι δεν του δίνει του Πάνου για να τον κερδίσει!! Η θέση του αντιπρόεδρου είναι το λιγότερο από αυτά που ακούγονται!!

Ο Πάνος Καμμένος, όμως, μένει σταθερά προσηλωμένος στην παράταξη από την οποία προέρχεται , τη ΝΔ, και όλα δείχνουν ότι θα περιμένει να δει την έκβαση που θα έχουν οι συζητήσεις με τους υπόλοιπους 20 διαγραφέντες από τον κ. Σαμαρά, μέχρι τις επερχόμενες εκλογές! Και όλα δείχνουν ότι ο Πάνος Καμμένος θα επιχειρήσει αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές και ΟΛΑ, μέχρι στιγμής, δείχνουν ότι θα σαρώσει!

Και η επιτυχία του αυτή θα πονέσει και θα στοιχίσει και στη ΝΔ- σπλάχνο της οποίας είναι ο Πάνος- και στο ΛΑΟΣ, που εν ονόματι της άτιμης της εξουσίας, έγινε..."light δεξιά", της δεξιάς! Και αυτό οι καθαρόαιμοι δεξιοί το υπέστησαν για δεύτερη φορά και δεν το ανέχονται πλέον αλλά και δεν το συγχωρούν!!!

Κι αυτό ο κ. Καρατζαφέρης άργησε να το καταλάβει, μα τώρα που το κατάλαβε τρέχει και δεν φτάνει!

Οι 21 διαγραφέντες από τον αυστηρό και αμείλικτο κ. Σαμαρά, αποτελούν τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο που είχε ποτέ αρχηγός κόμματος που θέλει να ανέλθει στην εξουσία.

Οι άνθρωποι αυτοί, που διεγράφησαν και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και από αυτό το κόμμα, δεν είναι απλώς διαφωνούντες για λόγους συνειδήσεως, αλλά είναι στελέχη της ΝΔ τα οποία ήταν μέλη της παράταξης και τραβούσαν κουπί, ακόμη και τότε που ο κ. Σαμαράς ήταν εκτός ΝΔ και αργότερα persona non grata για τους νεοδημοκράτες!

Επιπλέον τα στελέχη αυτά, όταν κλήθηκαν να αναδείξουν νέο αρχηγό, πήγαν κόντρα στις κατεστημένες κομματικές φωνές και έδωσαν στον Αντώνη Σαμαρά την περιχαρή νίκη της αρχηγίας του κόμματος!

Αυτοί λοιπόν που τον συγχώρεσαν πρώτοι και τον αποδέχθηκαν πίσω και τον έκαναν αρχηγό τους, σήμερα τιμωρούνται από τον ευεργετηθέντα- αχάριστο αρχηγό τους, ο οποίος δεν τους δίνει το δικαίωμα να έχουν λόγο και άποψη συνείδησης!!

Οπότε ας μην νοιώθει προδομένος ο κ. Σαμαράς όπως διαδίδουν τα εξαπτέρυγά του, τύπου Μουρούτη!

Οι 21 διαγραφέντες, έχουν 21 λόγους να νοιώθουν προδομένοι από τον κ. Σαμαρά, γιατί ήταν οι καντηλανάφτες της εκλογικής του υπεροχής και τους πρόδωσε, για να παραδοθεί άνευ όρων, στους καντηλοσβήστες ,σε αυτούς που τον έχουν περιχαρακώσει μέσα στο καβούκι τους και τον έχουν κάνει να συμπεριφέρεται ως αρχηγός μικρού κόμματος, όπως ακριβώς είχε μάθει να φέρεται και στα χρόνια της ΠΟΛΑΝ.

Το τι θα κάνουν οι διαγραφέντες δεν έχει ακόμη φανεί, ούτε έχει ανακοινωθεί!

Το βέβαιο είναι ότι θα προχωρήσουν εντός των προσεχών ημερών, σε δημιουργία κοινοβουλευτικού σχηματισμού, για να έχουν λόγο και παρουσία εντός του κοινοβουλίου!

Εξάλλου οι εκλογές δεν αργούν! Και όλα δείχνουν ότι θα κατέλθουν αυτόνομα, προκαλώντας ανήκεστο βλάβη στην πολυπόθητη αυτοδυναμία που επιδιώκει να εξασφαλίσει η ΝΔ για να κυβερνήσει ξανά αυτό τον τόπο!

Όσο για την αιτιολογία που εξέφρασε ο ίδιος κ. Σαμαράς για να αιτιολογήσει τις απαράδεκτες διαγραφές που έκανε- κυρίως σε επίπεδο κόμματος- είναι, αν μη τι άλλο, φαιδρή!

Δεν διαγράφονται τόσα χρόνια προσφοράς τόσων ανθρώπων επειδή είχαν διαφορετική άποψη σε μια ...δοτή ψηφοφορία! Και μάλιστα προβάλλοντας την ευτελή αιτιολογία ότι αν δε φερθεί σκληρά τώρα, πώς θα φερθεί στη συνέχεια,όταν και ε α ν γίνει πρωθυπουργός!!!

Ας γίνει πρώτα πρωθυπουργός και μετά θα δούμε πώς θα κυβερνήσει!! Είναι να γελάει κανείς με αυτές τις αστειότητες!!


Αν ο Σαμαράς δεν απαλλαγεί το συντομότερο δυνατό,από το πολιτικό σύνδρομο down που τον κατατρέχει, τότε τα λάθη που θα ακολουθήσουν, θα είναι πολύ χειρότερα, από αυτά που έγιναν μέχρι στιγμής!

Η παρέα που διοικεί αυτή τη στιγμή όλες τις νευραλγικές θέσεις της παράταξης είναι για χαστούκια! Έχουν πάρει στο λαιμό τους τον Πρόεδρο και εξακολουθούν να τον γκαντεμιάζουν!

Αλλά άλλος λόγος, άλλης γραφής μας, τα έργα και οι ημέρες όλων αυτών που αν δεν ήταν κομπλεξικοί και μικρόψυχοι και δυστυχώς ... μοναχοφαγάδες, θα βοηθούσαν πιο αποτελεσματικά τον κ. Σαμαρά!
Και μια αλάνθαστη συμβουλή της επικοινωνίας : στις μικρές ομάδες, στους μικρούς σχηματισμούς λέμε " think big" δηλαδή σκέψου οτι είσαι μεγάλος, για να γίνεις γρήγορα μεγάλος.! Στους ήδη μεγάλους σχηματισμούς λέμε "we are big.. Larger than life", δηλαδή είμαστε μεγάλοι, τόσο μεγάλοι για να κατακτήσουμε τη ζωή και για να μείνουμε μεγάλοι και αήττητοι!

Και οι σκέψεις αυτές, χωρίς αμφιβολία , βοηθούν πάντα και φέρουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός μεγάλου, για να είναι και να θεωρείται μεγάλος, είναι να είναι πρωτίστως γενναίος, γενναιόψυχος και δυνατός και γιαυτό συγχωρητικός! Οι δυνατοί συγχωρούν, οι αδύναμοι όχι!!

Ας μη ξεχάσει ποτέ αυτό το ηγεμονικό αξίωμα ο κ. Σαμαράς, αν όντως πιστεύει ακόμη ότι θα γίνει Πρωθυπουργός!!!


Σωτήρης Τζούμας

1 comments:

  1. Το ΠΑΣΟΚ χάνει την αρχή της δεδηλωμένης !!!
    Και ποιός την έχει ; Μα ο.. δεδηλωμένος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή