Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ο Καρατζαφέρης από εκεί που "απειλούσε" θα...φύγει, τώρα θέλει τον κύριο Λουκά (τουλάχιστον) για ακόμη έναν χρόνο

Οχι μόνο δεν φεύγει από την κυβέρνηση, αλλά θέλει να μείνει τουλάχιστον έναν χρόνο. 
Ο λόγος για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, που συνεχίζει τα γνωστά παιχνιδάκια του σε βάρος της Ν.Δ. Μετά τη δήλωσή του ότι οι σχέσεις του με τον κ. Σαμαρά είναι σε καλύτερο σημείο από ποτέ, ήρθε και η προχθεσινή ότι θα προσπαθήσει να πείσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη συνάντηση των αρχηγών...
να συμφωνήσει με την άποψή του. Βέβαια, ο... λαγός του συστήματος δεν στάθηκε μόνο σε αυτό. Σαν κερασάκι έβαλε και το προσφιλές του θέμα που αφορά τον ανασχηματισμό, στον οποίο φιλοδοξεί να καταλάβει ο ίδιος τον θώκο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Μάλιστα, ως κατάλληλη ημέρα όρισε τη Δευτέρα, όταν τα μάτια όλων θα είναι στραμμένα στο Eurogroup.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, χθες το πρωί στη Βουλή, είχε τον παρακάτω διάλογο με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα.

Δ. Ρέππας: «Θέλετε εκλογές;»
Γ. Καρατζαφέρης: «Αντιθέτως, δεν θέλουμε τώρα εκλογές. Εκείνο που θα πω στον πρωθυπουργό είναι να προχωρήσει σε ανασχηματισμό τώρα και εκλογές σε έναν χρόνο. Προσπαθώ να πείσω και τον κ. Σαμαρά γι’ αυτό. Είναι προς το συμφέρον του τόπου».
Δ. Ρέππας: «Συμφωνώ να γίνει ο ανασχηματισμός και εκλογές σε έναν χρόνο από τώρα».Γ. Καρατζαφέρης: « Ναι. Να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, να εισέλθει ρευστό, να ανασάνουν λίγο οι αγορές και μετά να πάμε σε εκλογές».

Χθες ο κ. Καρατζαφέρης, που έχει ψηφίσει με χέρια και με πόδια το Μνημόνιο, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και στους επικεφαλής των παρατάξεων του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τους «Financial Times» ο κ. Καρατζαφέρης ζητά χαλάρωση των όρων διάσωσης της Ελλάδας, καθώς φοβάται κοινωνική έκρηξη εξαιτίας των νέων μέτρων που ζητούν οι δανειστές-εταίροι από την Ελλάδα προκειμένου να εγκρίνουν το δεύτερο πακέτο διάσωσης.


Νίκος Ελευθερόγλου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου