Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Και θυσίες και ...χρεοκοπία.!

Σύμφωνα με αρκετά εγχώρια ΜΜΕ, τα οποία αντλούν τις πληροφορίες τους τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από άλλα κυβερνητικά κέντρα, η κυβέρνηση, μέχρι να καταλήξει σε συμφωνία στις Βρυξέλλες και κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου των διαπραγματεύσεων, διάρκειας 14 ωρών, πέρασε δύσκολες και αγωνιώδεις στιγμές.
Δεν αμφιβάλλει κανείς περί αυτού!
Άλλοι είχαν το πάνω χέρι και ήταν φυσικό να επιβάλουν τους όρους τους – όποια...

(προσχηματική ή αληθινή) αντίσταση και να έφερνε η ελληνική αντιπροσωπεία. Και ήταν απολύτως φυσικό να πηγαίνει από υποχώρηση σε υποχώρηση και να σέρνεται πίσω από τις, όλο και νέες, αξιώσεις των «εταίρων» της. Έτσι:
  1. Και τον «ειδικό λογαριασμό» (από τον οποίο θα πληρώνονται οι Δανειστές) ενέκρινε,
  2. Και την αυξημένη εποπτεία (ουσιαστικά, επιτροπεία) αναγκάστηκε να αποδεχθεί,
  3. Και την υποχρέωση να έχει ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα μέχρι την 1η Μαρτίου ανέλαβε...
Αν, όμως, η κυβέρνηση προβάλλει (με το ανάλογο ύφος και με το ανάλογο φρόνημα) τις αγωνιώδεις στιγμές που πέρασε στις Βρυξέλλες και τις αντίστοιχες που θα περάσει τον προσεχή μήνα, μέχρι να ολοκληρώσει την εντολή που της έδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί, – τότε τι να πει ο Ελληνικός Λαός;
Ο οποίος – Λαός – όχι για ένα βράδυ ή για έναν μήνα, αλλά για μια ολόκληρη γενεά (25 χρόνια!) θα βυθιστεί στην πιο απίστευτη χαμοζωή και θα πληρώνει τα σπασμένα άλλων, – εις βάρος της υγείας του, εις βάρος των παιδιών του, εις βάρος κάθε ελπίδας που του αφαίρεσαν βιαίως;
Ο οποίος – Λαός – θα παραμένει θλιβερό απομεινάρι του παλιού εαυτού του, όμηρος στην ανεργία, στην υποαπασχόληση, στην ένδεια, στην απελπισία, στην εγκληματικότητα και στη νομιμοποιημένη ανομία;
Ο οποίος – Λαός – παρά τις θυσίες του, παρά την ουσιαστική καταστροφή της ζωής του, πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει και τη χρεοκοπία της χώρας, – διότι μόνο στην ασύντακτη χρεοκοπία οδηγεί η Νέα Δανειακή Σύμβαση.
Είναι, άλλωστε, σαφές:
Ο Ελληνικός Λαός είναι ο μοναδικός Λαός της Ευρώπης ο οποίος στερήθηκε και στερείται τις περιώνυμες – και ουσιώδεις – τέσσαρες Ελευθερίες, που από το 1943 εξήγγειλε για τον Μεταπολεμικό Κόσμο ο Αμερικανός Πρόεδρος Ρούσβελτ.
  • Ελευθερία από φόβο: Την έχασαν οι Έλληνες. Ο τρόμος κυριαρχεί και με τον τρόμο κυβερνώνται!
  • Ελευθερία από ανάγκη: Την έχασαν κι αυτή οι Έλληνες. Η ανεργία πλησιάζει στο 25% και πληθύνονται όσοι ψάχνουν στα σκουπίδια για αποφάγια!
  • Ελευθερία από αμάθεια: Το Μνημόνιο έχει προγραμματίσει την περιστολή της. Θα έχει έντονο ταξικό χαρακτήρα και θα είναι για λίγους! Και,
  • Ελευθερία από αρρώστια: Τα Νοσοκομεία, σιγά – σιγά, υποβαθμίζονται σε αποθήκες ασθενών, διότι δεν τα χρησιμοποιεί η πλουτοκρατία – προτιμώντας τα ξένα!
Αυτή την ατέλειωτη αγωνία και ανασφάλεια και ένδεια του Λαού ποιος θα την πληρώσει; 
Το ερώτημα είναι αμείλικτο και η απάντηση προϋποθέτει ξεσηκωμό!

Χρήστος Θεοχαράτος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου