Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ανύπαρκτο κράτος

Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, µε ευθύνη των αρµόδιων υπουργών και του κρατικού µηχανισµού.
Στο κύµα των παράνοµων µεταναστών, που έχουν µετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο ανάπτυξης του παραεµπορίου και της παραβατικότητας, έχουν προστεθεί οι Έλληνες νεόπτωχοι της περιόδου του µνηµονίου.
∆εν υπάρχει καµία σοβαρή κυβερνητική παρέµβαση για να καλυφθούν οι ανάγκες των νεόπτωχων, που είναι άστεγοι σε έναν εξαιρετικά σκληρό... χειµώνα. Χιλιάδες συµπολίτες µας δοκιµάζουν καθηµερινά τη βιολογική αντοχή τους, επειδή τα συναρµόδια υπουργεία δεν µπορούν να οργανώσουν την περίθαλψή τους σε καλά οργανωµένους χώρους ή σε στρατόπεδα που δεν χρησιµοποιούνται και βρίσκονται κοντά σε αστικά κέντρα.

Ακραίες αντιδράσεις

Οι νεόπτωχοι Έλληνες που έχουν εγκαταλειφθεί στην κακή τους µοίρα συνυπάρχουν µε εξαθλιωµένους παράνοµους µετανάστες και τα σκληρά κυκλώµατα που τους ελέγχουν. Λείπουν οι αναγκαίες κοινωνικές, αστυνοµικές, διοικητικές παρεµβάσεις του κράτους για να υποστηριχθούν οι νεόπτωχοι συµπολίτες µας και να αντιµετωπιστεί η κυριαρχία των παράνοµων µεταναστών σε µεγάλες περιοχές της πρωτεύουσας.
Το ανθρώπινο, κοινωνικό και οικονοµικό κόστος από την απουσία του κράτους στην αντιµετώπιση του προβλήµατος είναι τεράστιο. Συµπολίτες µας υποφέρουν, ενώ θα µπορούσαν να υποστηριχθούν µε σχετικά χαµηλό κόστος. Η κοινωνική συνοχή καταρρέει και στη φτώχεια του µνηµονίου προστίθεται ο φόβος που προκαλούν η καθηµερινή παραβατικότητα και η εγκληµατικότητα. Η πρωτεύουσα απαξιώνεται πλήρως από οικονοµική και τουριστική άποψη, µε αποτέλεσµα να χάνονται επενδύσεις δισεκατοµµυρίων ευρώ και να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη η οικονοµική ανάκαµψη.
Οι ακραίες καταστάσεις που περιγράφουµε προκαλούν το τελευταίο διάστηµα και ακραίες πολιτικές αντιδράσεις. ∆εν είναι τυχαίο ότι ανεβαίνουν τα ποσοστά αποδοχής της «Χρυσής Αυγής» σε περιοχές που δοκιµάζονται από τη νέα φτώχεια και την κοινωνική διάλυση που συνοδεύει τη µαζική παράνοµη µετανάστευση.
Ξέρουµε ότι οι περισσότεροι πολιτικοί µας είναι πλήρως απασχοληµένοι µεταξύ διατήρησης των προνοµίων τους, εξυπηρέτησης της εκλογικής πελατείας τους και των χορηγών τους σε βάρος του δηµόσιου συµφέροντος, κάποιοι όµως πρέπει να ασχοληθούν µε την κατάσταση στην Αθήνα. Η προκλητική απουσία τους προκαλεί ανθρώπινες τραγωδίες και προετοιµάζει την κοινωνική έκρηξη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου