Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Βόμβα Αβραμόπουλου για τον Παπακωνσταντίνου!

Κόλαφος για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είναι το υπόμνημα που απέστειλε αργά προχθές το βράδυ στον πρόεδρο της Εξεταστικής της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας (και πρώην υπουργός Υγείας) Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει ότι το υπουργείο Οικονομικών πρόσθεσε εντελώς αυθαίρετα στα χρέη των νοσοκομείων το 2009 περίπου 3 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες -καθώς το υπόμνημα θα διανεμηθεί στα μέλη της Εξεταστικής... σήμερα- ο κ. Αβραμόπουλος προχωρά σε μια αποκάλυψη-βόμβα υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών απέκρυψε πίνακα με τα καθαρά χρέη των νοσοκομείων, τα οποία ανέρχονται σε 2,3 δισ. ευρώ, και χρησιμοποίησε μόνο πίνακα στον οποίον υπήρχαν αθροιστικά και τα χρέη των νοσοκομείων αλλά και τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς τα νοσοκομεία, φορτώνοντας το χρέος με επιπλέον 3 δισ. ευρώ.

Με απλά λόγια, από τα περίπου 5,5 δισ. ευρώ που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ως χρέη των νοσοκομείων μόνο τα 2,3 δισ. αφορούσαν τα νοσοκομεία και το υπουργείο Υγείας. Έτσι σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο δίνεται απάντηση και στην παντελώς αβάσιμη πασοκική κατηγορία ότι το υπουργείο έδινε παραποιημένα στοιχεία στη Στατιστική Υπηρεσία, καθώς η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας Αλεξάνδρα Παπαδιά σε επιστολή της είχε δώσει τα παραπάνω στοιχεία. Είναι ίδια και ταυτόσημα με τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Γ. Παπαγεωργίου. «Ιδια και ταυτόσημα» επισημαίνει με νόημα ο Δ. Αβραμόπουλος.

«Η επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών αγνόησε και τα επίσημα πρακτικά της Βουλής με την απόκρυψη του ενός από τους δύο πίνακες που κατέθεσε ο υφυπουργός Υγείας στα πρακτικά, και θεωρώ ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες εκεί» λέει στο υπόμνημά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος «φωτογραφίζοντας» σαφώς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου