Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ο λαός αξιώνει δίωξη των υπευθύνων

Τη χαριστική βολή κατά της οικονομίας της Ελλάδος έδωσε η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και ιδιαιτέρως ο επί των Οικονομικών υπουργών της Γ. Παπακωνσταντίνου. Διότι αυτός είναι ο κυρίως υπεύθυνος της υφέσεως της οικονομίας δια των περικοπών μισθών και συντάξεων, αλλά και του όλου κλίματος εις βάρος της χώρας δια των δηλώσεών του περί πορείας του Τιτανικού κλπ.
Ο δόλος δε τούτου καταφαίνεται και εκ του ότι ενώ κατέκρινε το προεκλογικό πρόγραμμα Καραμανλή, ως ενέχον κίνδυνο υφέσεως δια του παγώματος των αποδοχών επί τριετία, ο ίδιος επέλεξε...

αυτό που απεδοκίμαζε. Συγχρόνως αύξησε όλες τις φορολογίες με συνέπεια την καταβαράθρωση της οικονομίας και την επέκταση της υφέσεως εις βάθος και εις διάρκεια.
Ενήργησε επιπολαίως αναλαβών υποχρέωση εξοφλήσεως του πρώτου μνημονιακού δανείου εντός τριών ετών, που ήταν λογικώς αδύνατο. Δέχθηκε δε να δεσμευθεί η χώρα, σε σύμβαση τριετούς δανείου, μέχρι το 2060, δια της υποχρεώσεώς της να μη διαθέσει, μέχρι του έτους τούτου, για τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας ποσοστό μεγαλύτερο του 2,5% του ΑΕΠ.
Εξ αυτού και μόνο καθίσταται αδιστάκτως βέβαιο, ότι δεν ανέγνωσε καν το πρώτο μνημόνιο, που του είχε σταλεί, όχι ως οριστικό σχέδιο συμβάσεως, αλλά ως σχέδιο προς συζήτηση και διαπραγμάτευση.
Γι΄ αυτό και μόνον, σε οιαδήποτε άλλη χώρα, θα είχε αμέσως απομακρυνθεί από το υπουργικό αξίωμα και θα είχε παραπεμφθεί στο αρμόδιο Δικαστήριο, προς λογοδοσία, τουλάχιστον για παράβαση καθήκοντος. Περαιτέρω δεν ανεζήτησε στοιχεία του αναγκαστικού δανείου των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, μολονότι το δάνειο τούτο αποτελεί «εθνικό πασίδηλο», όχι μόνον ότι έγινε, αλλά και ότι το ποσόν αυτού ανήλθε στα 60 δις, βάσει της τιμής του δολλαρίου του 1938, όπως σχεδόν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν ανακοινώσει.
Αν μάλιστα ανέγραφε την απαίτηση αυτή της Ελλάδος στον προϋπολογισμό της, θα καλυπτόταν η εκ δανείου οφειλή της, δεδομένου ότι το ποσό της αξιώσεως της χώρας, υπολογιζομένων και των τόκων, υπερβαίνει κατά πολύ, εκείνο των δανείων της. Και επομένως δεν θα συνέτρεχε λόγος προσφυγής στην Τρόικα και το Δ.Ν.Τ.
Αν ένας εφοριακός, κατά τον έλεγχο οιασδήποτε εταιρείας, διαπιστώσει, ότι αυτή δεν αναγράφει εις τα βιβλία της απαίτησή της εκ δανείου έναντι άλλης εταιρείας, τότε όχι μόνον τα βιβλία θα κριθούν αναληθή αλλά και βαρύτατες κυρώσεις θα επιβληθούν στην παραλείψασα την καταχώρηση της απαιτήσεώς της επιχείρηση.
Αλλά ο υπουργός των Οικονομικών, συνεπαρμένος από το αξίωμά του, δεν σκέφθηκε πώς ήτο δυνατόν να αποφευχθεί η δέσμευση της χώρας από το Δ.Ν.Τ. και την Τρόικα. Γι΄ αυτό και ανακοίνωνε κάθε φορά περικοπές μισθών και συντάξεων με ένα υπομειδίαμα ικανοποιήσεως εκ των μέτρων του.
Αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις της Ολομελείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εκδοθείσες βάσει απροσβλήτων αποφάσεων του λεγομένου Ειδικού Δικαστηρίου του Συντάγματος (Μισθοδικείου), δεν τις σεβάσθηκε, αλλά τις παρεβίασε δικτατορικώς, όρισε διάφορους τρόπους εξοφλήσεως των επιδικασθέντων ποσών, τους οποίους τελικώς και δεν ετήρησε.
Η κυβέρνηση Γ. Α. Παπανδρέου επεδίωξε και επέτυχε τη δέσμευση της Ελλάδος στο Δ.Ν.Τ., όπως και ο ίδιος ο Στρος Καν ομολόγησε. Κατά τα λοιπά απέτυχε εις όλους τους τομείς. Αλλοδαποί σωρεύτηκαν στη χώρα μας από όλα τα σημεία της γης. Ήδη ενώπιον του αδιεξόδου, που έχει δημιουργηθεί, εξαγγέλλεται η ίδρυση 30 στρατοπέδων στην επαρχία, με σκοπό την συγκέντρωση σε αυτά των αλλοδαπών, προς εξακρίβωση της ταυτότητάς τους και της χώρας καταγωγής τους, για την επαναπροώθησή τους σε αυτή.
Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται περί προεκλογικής παραπλανητικής υποσχέσεως, η οποία μετά τις εκλογές θα εγκαταλειφθεί. Αν όμως η κυβέρνηση έχει πράγματι σκοπό να λύσει το θέμα των αλλοδαπών, θα μπορούσε να το πράξει ασφαλέστερα, χωρίς να παρενοχλήσει καμμία επαρχία.
Υπάρχουν τα χρήματα του Προγράμματος ΕΣΠΑ δια την εγκατάσταση των αλλοδαπών σε λυόμενα οικήματα, κατασκευαζόμενα σε ερήμους νήσους, που διαθέτουν νερό. Στα οικήματα αυτά θα ηδύναντο αργότερα να εγκλειστούν ισοβίτες και άλλοι επικίνδυνοι κατάδικοι, ώστε να αποσυμφορηθούν οι φυλακές, που διαθέτουν συνολικώς 9.793 θέσεις, στις οποίες στοιβάζονται 12.703 κρατούμενοι, πολλοί των οποίων είναι αλλοδαποί και δραπετεύουν λόγω της πλημμελούς φυλάξεώς τους.
Αν επιλεγεί ο τρόπος αυτός συγκεντρώσεως των αλλοδαπών, θα εργασθούν οι επιχειρήσεις λυομένων οικημάτων. Και θα αυξηθεί η απασχόληση του προσωπικού αυτών και των συναφών επαγγελμάτων, επ΄ ωφελεία της οικονομίας. Ενώ αντιθέτως, δια της ιδρύσεως στρατοπέδων στις επαρχίες θα δημιουργηθεί μεγίστη αναστάτωση και τελικώς θα υπάρχει δυνατότης δραπετεύσεώς των αλλοδαπών προ της προωθήσεώς τους στις πατρίδες τους.
Ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση νέα μείωση των συντάξεων κατά 12%. Ωσάν να μην υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετωπίσεως των χρεών, ει μη μόνον δια της περικοπής των συντάξεων. Φαίνεται ότι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις είναι σε διάσταση με τη λογική και την πραγματικότητα. Οι σκεπτόμενοι Έλληνες, οι οποίοι προσεγγίζουν το λαό και οσμίζονται τις αντιδράσεις του, τρέμουν ενώπιον αυτών που είναι δυνατόν να συμβούν κάποια στιγμή από την απελπισία των ανθρώπων των θιγομένων τάξεων.
Οι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές δεν είναι βέβαιον ότι θα δυνηθούν να έλθουν σε επαφή με τους ψηφοφόρους τους σε όλες τις περιφέρειες. Αυτό δεν το έχουν αντιληφθεί οι κυβερνώντες και εκείνοι που τους στηρίζουν. Γενικώς η μεταχείριση των Ελλήνων είναι άδικη και βάναυση. Τα δε προβλήματα δεν είναι δυνατόν να επιλυθούν από εκείνους που τα δημιούργησαν. Το να θέλουν ακόμη να μας κυβερνήσουν αποτελεί πρόκληση.



Βασ.Α.Κόκκινος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου