Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ο υιός Νίκος Μπελογιάννης για τον σταλινισμό και το ΚΚΕ


Από τον Ιάσωνα 

..."Όπως οι άγιοι ανήκουν στην Εκκλησία έτσι και οι νεκροί ανήκουν στο Κόμμα... 
...Όπως οι μάρτυρες πεθαίνουν για τη Δόξα του Κυρίου, έτσι και οι ήρωες θυσιάζονται για το Κόμμα...", εξήγησε ο Νίκος Μπελογιάννης με ένα παράδειγμα: τον "ευπρεπισμό" από το Κόμμα του τάφου του πατέρα του στο Γ΄ Νεκροταφείο της Νίκαιας τον Μάρτιο του 2006, προκειμένου να ετοιμαστεί για την επίσκεψη της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ στην εκδήλωση μνήμης για την...
εκτέλεση του Μπελογιάννη στις 30 Μαρτίου του 1952.
..."Θεωρούν τους νεκρούς ιδιοκτησία τους"κατέληξε, τόσο για το Βατικανό όσο και για τον κομμουνισμό. ( tovima )

"Ο σταλινισμός δεν είναι μόνο ένα αντιδραστικό σύστημα, μια αντιδραστική ιδεολογία, είναι ολόκληρος τρόπος μη σκέψης και τρόπος μη ζωής" είπε ο Νίκος Μπελογιάννης και διευκρίνισε: 
«Οταν είσαι ζωντανός το Κόμμα καθορίζει τι θα κάνεις. Αλλά, είτε είσαι ζωντανός είτε είσαι νεκρός, το Κόμμα αποφασίζει και ξαναποφασίζει και ματααποφασίζει τι έχεις κάνει. Σου γράφει και σου ξαναγράφει την προσωπική σου ιστορία. Το ζούμε αυτόν τον καιρό με τη "βιομηχανία αποκαταστάσεως"».

Διερωτώμαι αν οι ιεραπόστολοι του Περισσού θα κάψουν τα βιβλία και τον ιερόσυλο υιό Νίκο Μπελογιάννη, που είχε το θάρρος και τον ηρωισμό να καταγράψει τα αίσχη της κουκουεδιάς και του σταλινισμού.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου