Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Μάχη "σώμα με σώμα" Τσίπρα-Σαμαρά

Την εναλλαγή στην πρωτιά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στις κυριακάτικες εφημερίδες.
Άνοδο για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευθούν αύριο σε “Καθημερινή”, "Πρώτο Θέμα" και "Real Νews". Στη μία μάλιστα δείχνει είσοδος της "Δημιουργία Ξανά".
Βουλή με εκπροσώπηση από οκτώ κόμματα προκύπτει μετά από δημοσκόπηση της Public Issue, τα αποτελέσματα της οποίας φέρνουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 28%, δεύτερη τη ΝΔ με 24% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 15%.
Από τα μικρά κόμματα διασώζεται μόνο το κόμμα... Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου με 3%.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 28%, η Νέα Δημοκρατία 24%, το ΠΑΣΟΚ 15%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, η ΔΗΜΑΡ 7%, το ΚΚΕ 5%, η Χρυσή Αυγή 4,5 και η Δημιουργία Ξανά 3%.
Ανοδική τάση κυρίως για την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και οριακά για το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, καταγράφουν άλλες δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στης εφημερίδες ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και REAL NEWS.
Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύει η "Real News", στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8%, το ΠΑΣΟΚ 14,5% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,5%, το ΚΚΕ 5,9%, η Χρυσή Αυγή 5,8% και η ΔΗΜΑΡ 6,9%. Οικολόγοι -Πράσινοι λαμβάνουν 2,3%, ο ΛΑΟΣ 1,3%,η ΔΗΣΥ 1,7%, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,9%, η ΔΡΑΣΗ, 0,8% , και το άλλο κόμμα 2,2%.
Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύει το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", στην εκτίμηση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 23,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,4%,το ΠΑΣΟΚ 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%, ΤΟ ΚΚΕ 5,2%, η Χρυσή Αυγή 5,2% και η ΔΗΜΑΡ 6%. Άλλα κόμματα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,7% και οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 12%.

Newsit

3 comments:

  1. Σύριζα: Το πλαν Β των καναλαρχών μετά το Γιωργάκη που τους κάηκε. Ψηφίστε Αλέξη και θα καλοπεράσετε. Τώρα έχουν και το πρόσχημα της Χρυσής Αυγής για να εντείνουν τον "αντιρατσιστικό" αλλά και "αντιεξουσιαστικό" αγώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ακουτε το καθε τροϊκανικο κορακι. Ελλαδα σημαινει δραχμη. μονο με την δραχμη μπορουμε να εχομε μελλον. Με το ευρω, το μελλον μας ειναι η παραδοση της χωρας στους γερμανους.
    Να το πω αλλιως.
    Η ΔΡΑΧΜΗ ειναι το μετρο της οικονομιας της χωρας μας. Αν η χωρα μας εχει οικονομια, τοτε η δραχμη αποκτα αξια. Αν αντιθετα η χωρα μας δεν εχει οικονομια, τοτε και η δραχμη απαξιωνεται αναλογα. Η δυναμη τηε δραχμης όπως και καθε νομισματος διαμορφωνεται στην αγορα συναλλαγματος.
    Τι γινεται στην περιπτωση που κυκλοφορει στη χωρα μας ΞΕΝΟ νομισμα οπως ειναι το ευρω; Στην περιπτωση αυτη η αξια του ΕΥΡΩ διαμορφωνεται οχι απο την οικονομια της χωρας μας, αλλα απο την οικονομια του ισχυροτερου εταιρου που ειναι η γερμανια. Ετσι η ελλαδα, μη μπορωντας να κανει εθνικη νομισματικη πολιτικη, ειναι υποχρεωμενη να ακολουθα την πολιτικη της κεντρικης τραπεζας, δλδ της γερμανιας. Σε πολυ συντομο χρονο το κυριαρχο διλημμα που δημιουργειται, ειναι το εξης: Ή φευγομε απο την ανιση νομισματικη ενωση, ή παραδινομε ολοκληρωτικα την χωρα στον ισχυρο εταιρο, προκειμενου αυτος πλεον να χαραζει ενιαια την οικονομικη πολιτικη ωστε να δημιουργηθει ο απαραίτητος οικονομικος συντονισμος.
    Ετσι το διλημμα ειναι το εξης

    Ή φεύγομε απο το ευρώ και ακολουθουμε εθνικη οικονομικη πολιτικη
    Ή μενομε στο ευρω παραδινοντας την χωρα.

    Στην πρωτη περιπτωση θα περασομε δυσκολα, αλλα θα εχομε την προοπτικη αναπτυξης της δικης μας χωρας την οποια θα διατηρησομε για εμας και τα παιδια μας.

    Στην δευτερη περιπτωση θα γινει αναπτυξη, αλλα χωρις εμας. Η πολιτικη αναπτυξης της ελλαδας απο τους γερμανους, δεν αφορα τους ελληνες. Ειναι καθαρα γερμανικη υποθεση, και η οποια αναπτυξη θα εχει σαν τιμημα να χασομε την χωρα, η οποια θα γινει κομματι της γερμανιας με γερμανους πολιτες. Οσοι ελληνες επιβιωσουν, θα ειναι πολιτες δευτερης κατηγοριας. Οι περισσοτεροι απο εμας θα εξαφανιστουμε. Θα εχομε την τυχη των ινδιανων της αμερικης.

    Και κατι τελευταιο..
    Στο σημειο που βρισκομαστε σημερα, μας οδηγησαν.
    Δεν ειναι τυχαια η πολιτικη στο θεμα των ναυπηγειων. Η χωρα μας θα μπορουσε να ειναι παγκοσμια ναυπηγικη δυναμη. Αντι για αυτο η χωρα μας ειναι χωματερη ναυπηγειων.
    Στο φαρμακο το ιδιο
    Στην κλωστουφαντουργια το ιδιο
    Στα μεταλλευματα το ιδιο
    Στα αγροτικα και κτηνοτροφικα το ιδιο
    Στον τουρισμο το ιδιο
    Στην νεα τεχνολογια το ιδιο

    Ελληνες, θελουν να μας παρουν την χωρα..
    Η ψηφος μας πρεπει να ειναι ψηφος εκδικησης και μισους σε ολο αυτο το σκυλολοϊ που εργολαβικα ανελαβε την καταστροφη και παραδοση της χωρας.
    Μακρυα απο τους μπασταρδους της νδ και του πασοκ ειναι συνειδητοι προδοτες και πρακτορες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ! ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΝΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ...


    Σαφή και συντεταγμένη μετακίνηση της μειονοτικής ψήφου στη Θράκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Συμμαχία αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου, προκαλώντας προβληματισμό, καθώς οι επιλογές αυτές συνδέονται συνήθως με την κεντρικότερη στρατηγική που διαμορφώνει το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

    Ο φιλόδοξος στόχος της μειονοτικής ηγεσίας ήταν να εκλεγούν, εν μέσω πολιτικής κρίσης στη χώρα που ακόμη και καθεμία ψήφος βουλευτή μπορεί να είναι χρήσιμη για τη διαμόρφωση κυβερνητικών πλειοψηφιών, ακόμη και τέσσερις μουσουλμάνοι βουλευτές.

    Στην Ξάνθη το παιχνίδι, αν και παίχτηκε στο παρασκήνιο, ήταν προφανές. Ο κ. Χουσέϊν Ζεϊμπέκ, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, με τους 11.006 σταυρούς που συγκέντρωσε όχι μόνο αναδείχτηκε βουλευτής, αλλά χάρισε και ολόκληρο το νομό στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεπερνώντας τα υπόλοιπα κόμματα.
    Και η διάφορα αυτή φυσικά δεν οφείλεται στο ίδιο το κόμμα, καθώς η επόμενη στο ψηφοδέλτιο του, Β. Κεχαγιά, πήρε μόλις 849 ψήφους.

    Ο κ. Ζεϊμπέκ στηριζόταν στο παρασκήνιο από όλους τους γνωστούς μηχανισμούς αλλά και τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τ. Μάταντζη, ο οποίος ήθελε να στείλει μήνυμα και στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα ότι η ψήφος της μειονότητας είναι «καθοδηγούμενη» και συμπαγής.
    Εντυπωσιακά είναι, όμως, και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της σταυροδοσίας στην Ξάνθη.

    Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπουρχάν συγκέντρωσε 1.778 σταυρούς, υπολειπόμενος μόλις 250 σταυρούς από τον Δ. Σαλτούρο, ο οποίος και εξελέγη τελικά βουλευτής.

    Ο μηχανισμός είχε δουλέψει, όμως, ιδιαίτερα για τη Δημοκρατική Συμμαχία και ο υποψήφιος της Τ. Χατζημεμίς συγκέντρωσε 2.783 ψήφους, οπότε η εκλογή του θα ήταν δεδομένη αν το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη είχε εισέλθει στη Βουλή.

    Από μια πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων, πάντως, φαίνεται ότι η μειονότητα, η οποία συντεταγμένα είχε ταχθεί στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου, τώρα βρίσκει παράλληλα στηρίγματα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΣΥ, που, ελλείψει ισχυρών χριστιανικών υποψηφιοτήτων, «παραδίδονται» στους στηριζόμενους από τους μηχανισμούς μουσουλμάνους υποψηφίους.

    Με τον τρόπο αυτό, βεβαίως, όχι μόνο δεν προωθούνται ο απογαλακτισμός και η απεξάρτηση της μειονότητας από το τουρκικό προξενείο, αλλά αντιθέτως ακόμη και ελληνικά κόμματα γίνονται πλέον ευάλωτα έναντι του τουρκικού προξενείου, καθώς εμφανίζεται να «προσφέρει» σταυρούς και έδρες που στο σημερινό πολυκερματισμένο πολιτικό σκηνικό είναι πολύτιμες όχι μόνο για τα λεγόμενα μικρά κόμματα, αλλά και για τα πάλαι ποτέ μεγάλα...

    Σημείωση Ε.Θ. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, είχε ιδιαίτερη συνάντηση, προ των εκλογών, με τον νεοτοποθετηθέντα στην Κομοτηνή, Τούρκο Πρόξενο.

    Τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής, είναι ήδη ορατά.

    Άλλωστε και οι Μουσουλμάνου ψηφοφόροι που ήρθαν με πούλμαν από Κωνσταντινούπολη, Προύσσα κ.λπ. δήλωναν στον μεθοριακό Σταθμό Κήπων, πως θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια ου συνθήματος που κυκλοφόρησε ότι “Τούρκος ψηφίζει Τούρκο”.

    Η συνέχεια στις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. http://www.elthraki.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή