Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Αφήστε τα παραμύθια και κάντε κυβέρνηση.!

Tα προχθεσινά εκλογικά αποτελέσματα δεν αφήνουν κατά τη γνώμη μας κανένα περιθώριο ελπίδας εξόδου από την κρίση παρά μόνο ελπίδα για τον σχηματισμό (επιτέλους) κυβέρνησης.
Τώρα θα πει κάποιος και δικαίως....Γιατί πέρασαν 40 μέρες για να φτιαχτεί μια κυβέρνηση που θα μπορούσε να φτιαχτεί ίδια ακριβώς πριν.
Το ερώτημα δεν μπορεί φυσικά να απαντηθεί παρά μόνο με το να αντιληφθούμε το πόσο ΛΙΓΟΙ είναι οι πολιτικοί μας για να διαχειριστούν μια τέτοια κρίση αλλά και πόσο κομματικά πωρωμένοι και "βιδωμένοι" σε...

καρέκλες που βάζουν σε δεύτερη μοίρα το μικροπολιτικό τους κέρδος έναντι του καλού του Έθνους.
Σε κάθε περίπτωση όμως αυτούς έχουμε και με αυτούς αναγκαστικά θα πορευτούμε.
Δεν θα μπούμε στην διαδικασία κρίνοντας το εκλογικό αποτέλεσμα να πούμε για μνημόνια και αντιμνημόνια, διαπραγματεύσεις και καταγγελίες.
Και δεν θα το κάνουμε γιατί πλέον και ο ποιο αδαής έχει καταλάβει ότι η Ελλάδα υπήρξε ένα πειραματόζωο. Ένας "κερδοσκοπικός μηχανισμός" ο οποίος στήθηκε για να κονομήσουν Έλληνες και ξένοι σε βάρος των ποιο αδύνατων.
Επίσης δεν θα το κάνουμε και για έναν άλλο λόγο.
Γιατί πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις που θα παρθούν θα γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και τους "Σαμαράδες" και τους "Τσίπρες" και ότι και αν αποφασιστεί θα είναι με γνώμονα τα συμφέροντα των δυνατών είτε αυτό μας βολέψει τελικά με μια "επαναδιαπραγμάτευση" είτε όχι με μια "καταγγελία".
Με λίγα λόγια αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως μας έχουν κυριολεκτικά γραμμένους και κανείς πολιτικός δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.
Και δεν μπορεί να το αλλάξει γιατί πολύ απλά όσο δυνατός και να είναι....όσο "δυνατή" κυβέρνηση και να έχει πίσω του ταυτόχρονα θα έχει και μια φτωχή και απαξιωμένη Ελλάδα.
Μια Ελλάδα που διασύρεται 2 χρόνια παντού και που έφτασε ακόμα και από τους "συμμάχους" Γάλλους μέσω δημοσιευμάτων να της προτείνετε να ξαναγυρίσει στην Τουρκία!!!!!!
Εμείς αυτό που θα απαντήσουμε όχι στους Γάλλους αλλά στους Έλληνες πολιτικούς που μας έφθασαν σε αυτό το σημείο είναι με τα λόγια ενός επίσης Γάλλου.


"Κάθε λαός εξαιτίας της θέσης του δε μπορεί παρά να διαλέξει ανάμεσα στο εμπόριο και στον πόλεμο. Εξαρτιέται από τους γείτονες του, εξαρτιέται από τις περιστάσεις. Η ζωή του είναι πάντα αβέβαιη και σύντομη. Και ή κατακτά άλλους και αλλάζει κατάσταση ή υποδουλώνεται ο ίδιος και αφανίζεται. Δεν μπορεί να παραμείνει ελεύθερος παρά είτε με την μικρότητα του είτε με το μεγαλείο του." 

Ζαν Ζακ Ρουσώ.
Με την | "δυνατή κυβέρνηση" όμως θα ασχοληθούμε άλλη στιγμή.
Το φλέγον θέμα αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον να σχηματιστεί μια κυβέρνηση γιατί αυτή η "αναρχοδημοκρατία" δεν μπορεί να συνεχίζεται επ' άπειρον σε πολιτισμένα κράτη.
Η ΝΔ σαν πρώτο κόμμα έχει μεγάλη ευθύνη για τον σχηματισμό της από την στιγμή μάλιστα που όπως όλα δείχνουν ο Σαμαράς θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και θα γίνει πρωθυπουργός.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι γνωστό πως καμία διάθεση δεν έχει να κυβερνήσει.
Προτιμά την άνεση του κατηγόρου που αρέσει σε όλους και δεν κοστίζει τίποτα.
Στην πραγματικότητα ακόμα και αν ήθελε να κυβερνήσει είμαι σίγουρος πως δεν θα ήξερε πως αφού κυβερνώ σημαίνει λαμβάνω αποφάσεις είτε έχουν κόστος είτε όχι και κρίνομαι.
Σημαίνει διαπραγματεύομαι και όχι κατ ανάγκην με την τρόικα αλλά με την κάθε κοινωνική τάξη.
Σε αυτή την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ και λόγω αναρχοκομουνιστικού παρελθόντος και μέλλοντος ξέρουμε τι διαπραγμάτευση θα έκανε. Μια διαπραγμάτευση που θα οδηγούσε σε διχασμό τους Έλληνες ή μια διαπραγμάτευση του..... "Τσοβόλα δώστα όλα".
Σε κάθε περίπτωση όσο και αν φαίνεται σε κάποιους περίεργο ο ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία κυβέρνησης έχει την μικρότερη ευθύνη.
Αυτός που φέρει το μεγαλύτερο βάρος είναι το ΠΑΣΟΚ.
Και είναι το ΠΑΣΟΚ γιατί:
  • Ο αρχηγός του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά και ως υπουργός Οικονομικών ήταν αυτός που δεν άλλαξε ούτε κόμμα στις δανειακές συμβάσεις.
  • Ήταν αυτός που μας πιπίλιζε ότι δεν υπήρχε καν υποψία επαναδιαπραγμάτευσης και το μνημόνιο υπήρξε μονόδρομος.
Άσχετα αν εσχάτως και λόγο εκλογών "επαναδιαπραγματευτηκε" και αυτός βλέποντας το φάσμα όχι της εκλογικής ήττας αλλά της διάλυσης του κλεπτο-ΠΑΣΟΚ δεν παύει ουσιαστικά να πρέπει να υπερασπισθεί τα όσα διακήρυττε στον ελληνικό λαό και τα όσα ψήφισε με χέρια και πόδια στο κοινοβούλιο.
Τα περί συμμετοχής ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση δεν είναι παρα προφάσεις ώστε να αποφύγει το "πικρό ποτήρι" που θα ισοδυναμούσε με νέα φυγή στελεχών και ψηφοφόρων του.
Κάτι όμως που ουδόλως ενδιαφέρει τον υπόλοιπο ελληνικό λαό. Τουλάχιστον αυτόν που θέλει να υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση για να κάνει ότι τελοσπάντων μπορεί και όχι να σύρεται η χώρα κάθε 2 μήνες σε εκλογές.
Αλλωστε επειδή οι "δημοκράτες" ξεχνούν το Σύνταγμα όποτε τους συμφέρει.... Πουθενά δεν αναφέρει το Σύνταγμα πως για να γίνει κυβέρνηση χρειάζονται 170 ή 200 ή 230 βουλευτές.
Αρκούν οι 150 που πλέον υπάρχουν.
Ούτε φυσικά το παραμύθι περί αντιδράσεων της δυνατής πλειοψηφίας έχει νόημα.
Και γιατί είναι αντισυνταγματικό αφού η κυβέρνηση νομοθετεί και η αντιπολίτευση ασκεί κριτική ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Αυτή είναι η δημοκρατία.
Αλλά και γιατί 40 χρόνια τώρα καμία αντιπολίτευση δεν σταμάτησε καμία κυβέρνηση τουλάχιστον από το να κλέβει ασύστολα πόσο μάλλον σε περίπτωση (γιατί αυτό εννοούν) που θα βγάλει τους γνωστούς "κουκουλοφόρους" και τους δημοσιο-τεμπέληδες στο δρόμο.
Το κράτος σε μια δημοκρατία έχει και τα μέσα και τον τρόπο να εφαρμόσει τους ήδη υπάρχοντες νόμους αλλά και να νομοθετεί απρόσκοπτα πάντα επ' ωφελεία του Ελληνικού λαού.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου