Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Αφήστε το λιβάνισμα με την Εθνική. Αυτό ΔΕΝ είναι ποδόσφαιρο. Ένα θέαμα της πλάκας είναι και τίποτε περισσότερο.!

Παρακολούθησα όπως φαντάζομαι οι περισσότεροι τον χθεσινό αγώνα της Εθνικής μας εναντίον των ...Γερμανών (ο Θεός να τους κάνει Γερμανούς).
Φυσικά σε κανέναν δεν πρέπει να κάνει εντύπωση η γερμανική σύνθεση που μόνο Γερμανούς δεν είχε στη συντριπτική της πλειοψηφία. Αποτέλεσμα και αυτό της παγκοσμιοποίησης.
Όμως επειδή είμαστε της άποψης πως πρώτα πρέπει να βλέπουμε την ...καμπούρα μας και μετά των άλλων θα πούμε ότι αυτό το "λιβάνισμα" των διεθνών πρέπει να σταματήσει.
Και πρέπει να σταματήσει γιατί διαχρονικά και κακό κάνει στους ίδιους αφού... ακούγοντας διθυράμβους νομίζουν ότι είναι παικταράδες αλλά και δεν επιτρέπει να γίνεται αντικειμενική κριτική.
Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα το ποδόσφαιρο δεν είναι πολιτική.
Αλίμονο αν περιμέναμε από 11 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ποδοσφαιριστές να δώσουν απαντήσεις στην Αγγέλα για τα δεινά του ελληνικού λαού.
Από την άλλη είναι σίγουρο πως όλοι θα ήθελαν την πρόκριση αλλά για διαφορετικούς λόγους.
Οι κυβερνώντες για να προσφέρουν....θέαμα αφού άρτος δεν υπάρχει.
Οι διεθνείς για την κονόμα....γιατί έτσι τους έχουν μάθει.
Και ο απλός φίλαθλος ο μόνος άδολος για την χαρά και την περηφάνια της στιγμής.
Ας αναρωτηθούμε όμως αυτή η εθνική όπως τη βλέπει ο κάθε φίλαθλος παίζει ποδόσφαιρο ή μήπως καταστρέφει το ποδόσφαιρο;
Αν δεν ήμασταν Έλληνες και ήμασταν από το..... Τιμπουκτού θα χαραμίζαμε μιάμιση ώρα από τη Ζωή μας για να δούμε αυτό το αντι-ποδόσφαιρο;
Όλα αυτά ξεκίνησαν από το θαύμα του 2004 γιατί περί θαύματος πρόκειται λίγο η τύχη στους ομίλους που περάσαμε με διαφορά τερμάτων λίγο τύχη με την Τσεχία που τραυματίστηκαν βασικοί της παίχτες (καμία σχέση με τη σημερινή Τσεχία) λίγο κοιμήθηκε... ο Θεός με τη Γαλλία γίναμε πρωταθλητές Ευρώπης.
Το τι επακολούθησε είναι γνωστό. Οι παίκτες έγιναν οι 12 θεοί του Ολύμπου και άλλες τέτοιες μαλακίες. Οι 12 θεοί που απειλούσαν να μην παίξουν αν δεν έπαιρναν πριμ από την ΕΠΟ.
Και άκουσα χθες τον κ. Τσάρτα στην ΕΤ1 να λέει "ε και τι πήραμε 750.000 ευρω"!!!!!
Και φυσικά δεν μιλάμε για τον Μέσσι ούτε καν τον Ρονάλντο αλλά για παίκτες που παίζουν στο καραστημένο ελληνικό πρωτάθλημα.
Που σε κάθε αγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια έχει τόσα εισιτήρια όσα έχει 1 αγώνας σε μεσαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Τι έδειξε όμως από τότε η εθνική;
Για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο ένα μεγαλειώδες τίποτα.
Ποιος ξεχνά την απόλυτη ξεφτίλα στο αμέσως επόμενο Euro τον αγώνα Σουηδία-Ελλάδα ένα ολόκληρο γήπεδο να γιουχάρει τους ....12 καλοπληρωμένους θεούς επειδή επί 1 τέταρτο έπαιζαν πάσες κάτω από την σέντρα.
Ποιος ξεχνά τον διασυρμό στο Συνομοσπονδίας με 4 ήττες και 0 τέρματα.
Ποιος ξεχνά ότι περάσαμε νικώντας ποια την Μάλτα!!!! με γκολ στο 92.
Κάποιοι θα πούνε ότι αρκεί που προκριθήκαμε σε μεγάλη διοργάνωση.
Είναι όμως έτσι;
Μας αρκεί μόνο μια πρόκριση όταν και όπως έρθει ή θέλουμε μια ομάδα που θα αγωνίζεται μέχρι το 90 και θα ματώνει τη φανέλα ανεξαρτήτως αποτελέσματος;
Θέλουμε μια ομάδα όχι φυσικά που να διδάσκει ποδόσφαιρο γιατί δεν μπορούμε να έχουμε τέτοια ομάδα αλλά μια ομάδα που να παίζει ποδόσφαιρο και όχι να καταστρέφει;
Αν δούμε και τα 3 παιχνίδια που δώσαμε στους ομίλους θα διαπιστώσουμε ένα πράγμα.
Πως απλά αυτή η ομάδα όπως είναι χτισμένη δεν μπορεί να παίξει ούτε με τα βασικά του σύγχρονου ποδοσφαίρου.
Από ταχύτητα είναι ΜΗΔΕΝ. Παίκτες που στην κυριολεξία βαδίζουν μέσα στο γήπεδο όταν ο τελευταίος Γερμανός μόνο στο Α ημίχρονο έκανε περίπου 6 χιλμ.!!!!
Παίκτες που δεν μπορούν καν να επιτεθούν και σε πολλές περιπτώσεις σε ποσοστό 90% χάνουν και τις προσωπικές μονομαχίες αφού και δεύτεροι πάνε στην μπάλα αλλά και η απαραίτητη δύναμη είναι ανύπαρκτη.
Το γνωστό σύστημα "ταμπούρι" που φυσικά παίζουν και άλλες ομάδες όμως με μια διαφορά.
Οι άλλες ομάδες κάποια στιγμή επιτίθενται με σύστημα. Δεν έχουν 1 κυνηγό που περιμένει μπας και παει η μπάλα επάνω του και γλιστρήσει κάποιος αμυντικός ή περάσει καλύτερα το ...τρένο και πατήσει όλη την αντίπαλη άμυνα.
Στον αγώνα με την Πολωνία η πολωνική ομάδα ξέμεινε από δυνάμεις στο Β ημίχρονο και έτσι βγήκαμε από το καβούκι μας. Μια Πολωνία που ήταν επί της ουσίας 1 παίκτης.
Εκεί που κληθήκαμε να κάνουμε παιχνίδι να παίξουμε ποδόσφαιρο με την Τσεχία φάνηκαν τα αποτελέσματα.
Με τη Ρωσία πάλι σταθήκαμε τυχεροί και για τις χαμένες ευκαιρίες των Ρώσων αλλα και το λάθος ...πλάγιο άουτ!!!! από όπου προήλθε το γκολ. Οι Ρώσοι όμως είχαν το μείον ότι ενώ έφταναν για πλάκα έξω από την περιοχή μας δεν είχαν τα μακρινά σουτ σε αντίθεση με τους Γερμανούς που μόνο ...αντίσκηνα δεν είχαν στήσει έξω από τη περιοχή μας και σούταραν .... κατά ριπάς.
Για να τελειώνουμε αν δεν φτιάξουμε το πρωτάθλημα μας δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξουμε και εθνική ομάδα.
Και ας σταματήσει το δημοσιογραφικό λιβάνισμα.
Μιλάμε για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ παίκτες που πληρώνονται να παίζουν.
Το να κάνουν το αυτονόητο για αυτό που πληρώνονται. Αν λοιπόν κάποιοι δε το κάνουν το ....μπούλο. Έτσι απλά.
Δεν μπορεί να προκαλούν περπατώντας στο γήπεδο....να παίζουν 90 λεπτά 11 άτομα κάτω από τη σέντρα και όταν κερδίζουν τη μπάλα να μη ξέρουν τι να την κάνουν.
Όταν κερδίζουν να είναι "θεοί" και όταν χάνουν και προσβάλλουν με τον τρόπο παιχνιδιού τους το εθνόσημο που φοράνε να λένε προσπαθήσαμε και ξανά από την αρχή να περιμένουν στον επόμενο αγώνα μπας και γίνει 1 λάθος σε 90 λεπτα ή μπας και γκρεμοτσακιστούν οι αντίπαλοι παίχτες.
Το ότι απο αυτή την ομάδα αξίζουν 3-4 νέα παιδιά που αν δουλευτούν θα γίνουν καλοί παίκτες και οι άλλοι δεν είναι ούτε για Β εθνική μπορεί να το δει ο καθένας.
Στην τελική ας φάνε 15 γκολ αλλά να τρέξουν να κάνουν έστω 2 ευκαιρίες να ιδρώσουν τη φανέλα γιατί αυτό που παίζουν δεν είναι ποδόσφαιρο είναι....να σιχαθείς το ποδόσφαιρο.

5 comments:

  1. Πιο ανόητη ανάλυση δεν έχω ακούσει μέχρι σήμερα. Προφανώς ο αρθρογράφος θα πρέπει να ασχολείται με το υποβρύχιο τάβλι παρά με το ποδόσφαιρο. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

    Ποια ομάδα έριξε δύο γκολ μέχρι τώρα στη Γερμανία;
    Ποια ομάδα προκρίθηκε αήττητη στο EURO 2008;
    Υπάρχει περίπτωση να κερδίσεις EURO μόνο από τύχη; Αν ναι γιατί αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία;
    Είναι πάλι θέμα τύχης ότι η Ελλάδα είναι μονίμως στις 10 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία 10 χρόνια;
    Αν ναι γιατί τότε δε βλέπουμε και άλλες περιπτώσεις; Α! ξέχασα γιατί αυτές είναι άτυχες
    Ο αρθρογράφος προφανώς θα ήθελε οι Έλληνες διεθνής να αποτελέσουν τους μαλάκες της περίπτωσης και να δουλεύουν τζάμπα όπως θα έκανε αυτός αν του ζητούσε για παράδειγμα η κυβέρνηση για το καλό της χώρας να δουλέψει ένα μήνα στην εργασία του δωρεάν
    Θα μπορούσα να γράφω όλη μέρα, αλλά έχω κουραστεί πια με όλους αυτούς τους ανόητους που το κόμπλεξ και η ανεπάρκειά τους τους οδηγούν σε άρθρα τέτοιου τύπου που αν δεν αναφέρονταν στην Εθνική Ελλάδας θα μπορούσαν άνετα να αποτελούν αναγνώσματα της τουαλέτας προκειμένου να ελαφρύνεται πιο έυκολα ο αναγνώστης τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλτατε έχει δίκιο ο αρθρογράφος πολύ υπερτιμάς τις ικανότητες της Ελλάδας η ψυχή που έλεγαν πρίν απο το μάτς ήταν μιά μπούρδα η Ελλάδα είναι και στο ποδόσφαιρο τα ίδια σκατά όπως και στα υπόλοιπα θέματα, πήραμε ένα euro το 2004 απο υπερβολική τύχη αυτό δέν σημαίνει οτι κάθε μέρα γίνονται θαύματα.
    Δέν έχω καμιά σχέση με ΣΥΡΙΖΑ ή αριστερά απλά λέω την αλήθεια όπως την αισθάνομαι οι διεθνείς μας αυτή την φορά δέν είχαν τόσο επιβλητικές υποσχέσεις για υψηλά πρίμ γι'αυτό κάθησαν και έφαγαν τα μπαλάκια χωρίς να το παλέψουν καθόλου, για το μόνο που λυπάμαι είναι οτι παρακολουθούσε το μάτς η ίδια η Μέρκελ που το ευχαριστήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά έλεος. Ας χαρείτε κάτι επιτέλους σε αυτή τη χώρα. Ολόκληρη Τσέλση των δισεκατομμυρίων κέρδισε την Μπαρτσελόνα και πήρε το Champions League με μία μόνο ευκαιρία. Έπαιζε επί 90' κλεισμένη στη μεγάλη περιοχή τους. Συμφωνώ οτι δεν έχουμε την υπερ-ομάδα, αλλά αφού είμαστε τόσο άχρηστοι γιατί δε μας κέρδισε η υπερ-ομάδα Ρωσία.
    Ας το χαρούμε ρε παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλεος ρε Γιαννιώτη, ότι μαλακία σου κατεβαίνει η ότι σου σερβίρουνε μας την πλασάρεις λες και είναι απο τους σοβαρότερους αναλυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ok φίλε,
      Αν νομίζεις πως συγκαταλέγεσαι μεταξύ των σοβαρών αναλυτών, δεν έχεις παρά να μου στείλεις τις απόψεις σου τις οποίες με μεγάλη χαρά θα ...φιλοξενήσω.
      Μέχρι τότε όμως, ας αρκεστούμε στις δικές μου ...μαλακίες.

      Καλή σου μέρα

      gianniotis

      Διαγραφή