Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Αμετανόητος για την πολιτική του

Την επανεμφάνισή του έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ύστερα από την αποτυχημένη του προσπάθεια να εκλεγεί βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές. 
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Wirtschaftswoche», εμφανίστηκε και πάλι αμετανόητος, υπεραμυνόμενος της πολιτικής που εφάρμοσε μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου. Δήλωσε απαισιόδοξος για τη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης, ενώ αναφερόμενος στους υπουργούς της Ν.Δ. υποστήριξε ότι πολλοί... από αυτούς δεν υπήρξαν ιδιαίτερα επιτυχημένοι στην τελευταία τους θητεία, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν περισσότεροι τεχνοκράτες και φρέσκα πρόσωπα.
Η νέα κυβέρνηση, υποστηρίζει, θα πρέπει να προωθήσει αποφασιστικά τη σύνδεση της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων με την αμοιβή τους, την ίδια ώρα που, όπως λέει, το πολιτικό σύστημα και η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα αντιτάσσονται στην αλλαγή. Ερωτηθείς σχετικά με την απροθυμία χωρών όπως η Φινλανδία, η Γερμανία και η Ολλανδία να συνεχίσουν να συμμετέχουν στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι αυτές οι χώρες επωφελήθηκαν πάρα πολύ από το ευρώ. Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει το γεγονός ότι η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ δεν έχει επισκεφθεί την Ελλάδα, υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να το κάνει, όπως και ότι θα έπρεπε να μεταβεί και στην Ιταλία και στην Ισπανία. «Οπωσδήποτε θα υπήρχαν διαδηλώσεις, αλλά εάν σεβόταν τα συναισθήματα των ανθρώπων και δεν παρουσιαζόταν ως κατακτητής, η επίσκεψη θα είχε πολύ σημαντικό αποτέλεσμα», επισήμανε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου