Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Λυκουρέντζος: Ευχαριστώ την τρόικα

Μόνο «ζήτω η τρόικα» δεν είπε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος στην ομιλία του στο 11ο Συνέδριο Healthworld 2012, με θέμα «Επανεξετάζοντας και αναθεωρώντας το Μνημόνιο - Οι επιπτώσεις στην υγεία και την περίθαλψη», που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αθήνα.
Θυμίζοντας τον Κ. Σημίτη που ως πρωθυπουργός είχε πει από το βήμα της Βουλής το...
 1996, μετά την τραγωδία των Ιμίων, το επαίσχυντο «ευχαριστώ» προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Οφείλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στους ηγέτες και τους πολίτες των κρατών-μελών για την έμπρακτη συμπαράστασή τους τόσο με τη γενναία χρηματοδότηση της Ελλάδος όσο και για τη στήριξή τους μέσω της “Task Force” στο επίπεδο της μεταφοράς τεχνογνωσίας και ανάπτυξης συνεργασίας σε κρίσιμους τομείς του υπουργείου Υγείας». Και πρόσθεσε: «Διαφωνώ πλήρως με εκείνους οι οποίοι σε μια εντυπωσιακή επίδειξη λαϊκισμού θεωρούν τους φίλους εταίρους και δανειστές μας ως υπαίτιους για τη δυσμενή οικονομική συγκυρία της χώρας μας», για να σημειώσει στη συνέχεια: «Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και εμείς έχουμε την ευθύνη, η πολιτική ηγεσία και η κοινωνία, να εργαστούμε για την έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση».
Αυτή η στάση του υπουργού δεν θεωρείται πάντως άσχετη με τις αρνητικές διαθέσεις της τρόικας απέναντί του. Οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται έντονα δυσαρεστημένοι με τον κ. Λυκουρέντζο, ο οποίος προφανώς επιχειρεί, εν όψει της επίσκεψής τους στο υπουργείο Υγείας, να τους εξευμενίσει. Ο κ. Λυκουρέντζος ήταν μάλιστα ένας από του υπουργούς που κλήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να λάβει οδηγίες για τις περικοπές στον χώρο της Υγείας...


dimokratianews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου