Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Η Βουλή δέχθηκε την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη

Δεκτό έγινε χθες από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής το αίτημα της Ντ. Μπακογιάννη να αρθεί η βουλευτική της ασυλία, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση που είχε ανακύψει από τη μη δήλωση του ποσού του 1 εκατ. δολαρίων του συζύγου της Ισ. Κούβελου, στο «πόθεν έσχες» που υποβάλλουν από κοινού. Την ίδια ώρα, η Επιτροπή αποφάσισε να μην άρει την ασυλία του Δ. Παπαδημούλη μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η Τζούλια Αλεξανδράτου για συκοφαντική δυσφήμηση.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδρίασε χθες το πρωί στη Βουλή παρουσία των δύο... βουλευτών, με τη Ντ. Μπακογιάννη να θυμίζει πως πάγια θέση της είναι η άρση της ασυλίας των βουλευτών για θέματα που δεν έχουν σχέση με την πολιτική τους δραστηριότητα. Η ίδια σε δηλώσεις της επεσήμανε πως ζήτησε τη συναδελφική αλληλεγγύη των μελών της Επιτροπής, ώστε να αρθεί η ασυλία της. «Επειδή δημιουργήθηκε μεγάλο πολιτικό ζήτημα με την υπόθεση αυτή, ζήτησα τη συναδελφική αλληλεγγύη των μελών της Επιτροπής, προκειμένου να αποφασίσουν την άρση της ασυλίας μου, συνεπής στην άποψη που διατυπώνω εδώ και χρόνια ότι πρέπει να αίρεται η ασυλία των βουλευτών όταν αντιμετωπίζουν θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την κοινοβουλευτική τους ιδιότητα και τα οποία θα πρέπει να τα κρίνει ο φυσικός δικαστής», τόνισε και πρόσθεσε πως δεν επιθυμεί να μείνει καμία σκιά για ένα θέμα που χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί της αντίπαλοι για να την πλήξουν.
Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση του Δ. Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) που μηνύθηκε από την Τζούλια Αλεξανδράτου, γιατί σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής την είχε «φωτογραφίσει» για φοροδιαφυγή και για τα έσοδα που δεν είχε δηλώσει από τη συμμετοχή της σε ταινίες πορνό, η Επιτροπή αποφάσισε να μην άρει την ασυλία του, καθώς δεν αφορά στην κοινοβουλευτική ή πολιτική του δραστηριότητα. Ο ίδιος ο βουλευτής είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του.

Ο.Π.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου