Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Κυβερνητική Πολυκατοικία

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο σημερινός γραμματέας της ΝΔ, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, δήλωσε προ μερικών ετών, αναφερόμενος στον κόσμο των πολιτικάντηδων, στον οποίο ανήκει και ο ίδιος (πολύ σωστά): «Είμαστε όλοι μας καραγκιόζηδες»!

Κι όμως, αυτοί οι καραγκιόζηδες όχι μόνο δεν έχουν φύγει τελείως από την πολιτική ζωή του τόπου, αλλά συνεχίζουν να βλάπτουν την Ελλάδα, ως... «συγκυβερνώντες» σήμερα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), με τη βοήθεια του βαστάζου του συστήματος που λέγεται ΔΗΜΑΡ...

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον τόπο μας, όπου το πολιτικό σύστημα έχει πια αποκτήσει χαρακτηριστικά μαφίας, αφού είναι κυριολεκτικά μία φράξια τελείως απομονωμένη απ’ τον λαό, εμποδίζοντας όποιον δεν εμπιστεύεται και δεν «εγκρίνει» να εισχωρήσει σ’ αυτό!... Είναι δηλ. μία ψευτοδημοκρατία αισχρού τύπου, που διαρκώς ανακυκλώνεται (μέχρι να σαπίσει βέβαια) και καταστρέφει εντελώς τη χώρα...

Στη ΝΔ λοιπόν, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το κάκιστο παρελθόν και αντί να ασχοληθούν με τα φοβερά προβλήματα που αυτοί και το όμοιό τους ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν σ’ αυτόν τον τόπο, ασχολούνται και πάλι με... τον ΣΥΡΙΖΑ! Ιδού η απίστευτη δήλωση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει σήμερα «σκληρή στρατηγική», «λαϊκή αυτοοργάνωση» και «αγώνα ανατροπής». Από τη μια αντιγράφει πρακτικές άκρων και ακροτήτων και από την άλλη διαμαρτύρεται γιατί οι πολίτες αντιλαμβάνονται τα παιχνίδια του. Η δημοκρατία έχει δύναμη και αντιστέκεται. Σχέδια ανωμαλίας δεν αντέχει ο τόπος και δεν θα περάσουν. Οι πολίτες είναι πολύ πιο ώριμοι απ’ όσο νομίζουν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ»...

Σχόλιο: Αίσχος! Στο τέλος θα μας ζητήσει και τα «ρέστα» ο Κεφαλογιάννης! Τόσο θράσος... Ας όψεται βέβαια αυτό το 29% που ψήφισε τον Ιούδα της ΠΟΛΑΝ τον Ιούνιο, όταν και μπορούσαμε με ειρηνικά μέσα να ανατρέψουμε το σάπιο αυτό καθεστώς, αλλά – εξαιτίας βασικά των ψηφοφόρων της ΝΔ – προέκυψε τώρα αυτή η άθλια και άχρηστη «κυβέρνηση»... Ρωτούμε λοιπόν όλους
αυτούς που ψήφισαν τον Ιούδα: είστε άραγε σήμερα ευχαριστημένοι με την επιλογή σας; Δεν βλέπετε ότι τα πράγματα οδεύουν προς το (πολύ) χειρότερο; Πότε επιτέλους θα βάλετε μυαλό; Τι πρέπει πια να συμβεί, για να μην ξαναψηφίσετε γελοίες πράγματι προσωπικότητες σαν του σημερινού «πρωθυπουργού»;...

Εμείς είμαστε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τον αφήσουμε να υπονομεύσει την πορεία του έθνους και του λαού μας! Και βεβαίως απορρίπτουμε πλήρως το πρόγραμμά του. Όσο όμως απορρίπτουμε τις ανοησίες των ψευτοπροοδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ, άλλο τόσο απορρίπτουμε τις επικίνδυνες τακτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που βύθισαν τη χώρα στην απόγνωση και το αδιέξοδο! Είμαστε εναντίον ΚΑΙ των μεν ΚΑΙ των δε! Σύντομα δε (και επειδή τα παρόντα κόμματα της βουλής είναι, απ’ ό,τι φαίνεται, ανεπαρκή) θα προκύψουν άλλες λύσεις που θα εκπλήξουν το σάπιο πολιτικό κατεστημένο!...

ΠΑΣΟΚ

Χθες αναφερθήκαμε σε ένα γελοίο όντως άρθρο του Θόδωρου Πάγκαλου, που δημοσίευσε η εφ. «Το Βήμα» την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012. Στο ίδιο λοιπόν αυτό φύλλο δημοσιεύτηκε και μια απίθανη συνέντευξη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (Μισέλ Γκόλντμαν), ο οποίος – όπως πάντα – λέει αρλούμπες και... «άρες, μάρες, κουκουνάρες»! Βέβαια «καλώς» πράττει, εφόσον υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που συνεχίζουν να τον στέλνουν στη βουλή... Τελικά δεν έχουν άδικο όσοι ισχυρίζονται ότι η βλακεία είναι ανίκητη! Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα λεγόμενα του Χρυσοχοΐδη στην παραπάνω συνέντευξη (σε αγκύλες τα σχόλιά μας).

«Κατανοώ απόλυτα τις δυσκολίες των πολιτών και τη δυσπιστία τους. Τα δεδομένα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν είχαμε καλύτερα αποτελέσματα εκεί που κρύβεται η μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, στη φοροδιαφυγή, και αν είχαμε προωθήσει πιο αποφασιστικά τα πιο ουσιαστικά «ισοδύναμα» μέτρα, τις διαρθρωτικές αλλαγές».
[Και γιατί, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δεν είχατε «καλύτερα αποτελέσματα»; Γιατί δεν «είχατε προωθήσει πιο αποφασιστικά τις αλλαγές»; Και θεωρείς ότι είναι σωστό και δίκαιο εσύ και η παρέα σου, που αποτύχατε οικτρά στη διακυβέρνηση του τόπου, να «προσπαθείτε» δήθεν τώρα να μας... «σώσετε»; Αλλά ΔΕΝ φταις εσύ, φταίνε αυτοί που συνεχίζουν να σε ψηφίζουν και να σε στέλνουν στη βουλή! Είναι πραγματικά θλιβερά και γεμάτα ειρωνεία τα όσα λέει παραπάνω ο Χρυσοχοΐδης στη συνέντευξή του...].

«Η επιβίωση του ΠΑΣΟΚ εξαρτάται από ένα και μόνο γεγονός: να υπηρετήσει με συνέπεια και αποφασιστικότητα τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα».
[Κανένα αίσθημα ντροπής! Αυτά δεν τα λέει κάποιος καινούριος βουλευτής, ένα νέο πρόσωπο στην πολιτική. Τα λέει κάποιος που συμμετείχε εδώ και πολλά χρόνια στις κυβερνήσεις της χώρας, σε καίρια μάλιστα αξιώματα, και είναι απολύτως συνυπεύθυνος για τη σημερινή μας κατάντια! Και όμως παριστάνει τον «ανήξερο» και, βασιζόμενος στις ψήφους των ηλιθίων που και πάλι τον ψήφισαν, ξερνάει ένα σωρό ψεμάτων και γενικοτήτων, παίζοντας κυριολεκτικά με το μέλλον των παιδιών μας... Πού ντροπή;].

«Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ένας ευφυής άνθρωπος. Διαπραγματεύθηκε δύσκολες αποφάσεις στη θητεία του ως αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών, όταν έκλεισε επιτυχώς το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους και της συνέχισης του προγράμματος χρηματοδότησης της χώρας».

[Μας ρίχνει χοντρό δούλεμα ο απίθανος Χρυσοχοΐδης! Καλά, πού ζει αυτός; Δεν βλέπει το ΠΑΣΟΚ στο... 7,5% (!!!) των δημοσκοπήσεων; Δεν βλέπει πόσο λαομίσητος είναι ο Βενιζέλος-Βουβουζέλος; Δεν άκουσε για 3.000 αυτοκτονίες πολιτών την τελευταία τριετία; Δεν υπέπεσε στην «αντίληψή» του (σιγά βέβαια και να μην έχει!) ότι τα μισά μαγαζιά έχουν κλείσει; Δεν βλέπει ότι η ανεργία βαράει ρεκόρ όλων των εποχών και κοντεύει να φτάσει το 30%; (!) Κυρίως: δεν βλέπει ο θεόστραβος την εθνική τραγωδία που έρχεται; Τόσο εκτός πραγματικότητας είναι; Τόσο «χοντρόπετσος»;...].
«
Υπηρετώ το εθνικό συμφέρον. Δεν θα υπηρετήσω καμία κομματική σκοπιμότητα τούτες τις κρίσιμες στιγμές. Θα εξαντλήσω τις όποιες ικανότητες έχω για να θεμελιωθεί η νέα, καλύτερη Ελλάδα».
[Τώρα... τι να απαντήσει κανείς στα παραπάνω; Βέβαιο είναι ότι αυτά δεν ειπώθηκαν από λογικό άνθρωπο, πόσο μάλλον από υπεύθυνο πολιτικό πρόσωπο... «Υπηρετεί το εθνικό συμφέρον» λοιπόν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Και η καταστροφή που προκάλεσε αυτός και η... «σοσιαληστρική κομπανία» του σε βάρος της χώρας; Η απόγνωση και το αδιέξοδο που οδήγησε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ (και της ΝΔ) τους Έλληνες; Η άθλια εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, για την οποία βέβαια δεν ευθύνεται καμία «χούντα», παρά η ψευτοδημοκρατία του καραμανλισμού και του παπανδρεϊσμού; Όλα αυτά ΤΙΠΟΤΑ δεν λένε στον Χρυσοχοΐδη με τις... «όποιες ικανότητες» έχει;].

«Θεωρώ ότι εφεξής, στο πλαίσιο της οικονομικής διακυβέρνησης, οι πολίτες θα ρωτούν όλο και πιο επιτακτικά τους πολιτικούς «Πού θα βρείτε τα λεφτά για όσα υπόσχεστε;». Άρα, τέλος ο «μαυρογιαλουρισμός».

[Έχει το θράσος και λέει τα παραπάνω ο μεγαλύτερος «Μαυρογιαλούρος»! «Τέλος ο μαυρογιαλουρισμός», Χρυσοχοΐδη, τώρα όμως που καταστρέψατε τη χώρα; «Τέλος ο μαυρογιαλουρισμός», Χρυσοχοΐδη, μετά από 38 χρόνια όπου ΕΣΥ και οι όμοιοί σου εξασκήσατε πλήρως τον «μαυρογιαλουρισμό» και με τον πλέον αισχρό τρόπο; «Τέλος ο μαυρογιαλουρισμός», Χρυσοχοΐδη, τώρα που πλέον δεν έχει ξένα (κι αγύριστα) δανεικά και δεν μπορείς πλέον να υπόσχεσαι τίποτα; Αίσχος, «Μαυρογιαλούρε»!!!].

ΔΗΜOΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 

Είναι πια στους πάντες γνωστό ότι οι προδότες πολιτικάντηδες (βασικά των δύο πρώην «μεγάλων» κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) σακάτεψαν την Ελλάδα, μέσα σε 38 μόλις χρόνια, λειτουργώντας βάσει σατανικού σχεδίου υπονόμευσής της...

«Ξήλωσαν» κάθε παραγωγή, διέλυσαν εντελώς το εμπόριο, «νάρκωσαν» τη δημόσια διοίκηση, έφτιαξαν ένα τελείως φαύλο πολιτικό σύστημα,
οδήγησαν στη χαλάρωση των ηθών, στον παρασιτικό καταναλωτισμό και τον ακραίο ατομισμό... Και όλα αυτά, βασισμένοι πάνω στα ξένα δανεικά, που όμως – όπως πια φάνηκε – υποθήκευσαν το μέλλον της πατρίδας μας για αιώνες ίσως μπροστά!... Πρόκειται δηλ. για έγκλημα ασύλληπτων διαστάσεων και (είμαστε βέβαιοι) δεν υπάρχουν ανθρώπινα μέτρα για την τιμωρία που πρέπει να υποστούν αυτοί οι άθλιοι για το κακό που προξένησαν στον ελληνισμό...

Το κλεψιμέικο δε στο οποίο επιδόθηκαν επί 38 χρόνια οι αλήτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν περιγράφεται! Τρισεκατομμύρια (!!!) παλιές δραχμές κατέκλεψαν οι αχαρακτήριστοι και έτσι έχουμε το φαινόμενο του κάθε Άκη και του κάθε Ρουσόπουλου, που από μίζεροι περιπλανώμενοι βρέθηκαν εν μία κυριολεκτικά νυκτί να κατέχουν περιουσίες... του βασιλιά Μίδα! Πραγματικά το έγκλημα αυτό των πολιτικάντηδων ξεπερνά κατά πολύ τις ανθρώπινες διαστάσεις και χρήζει θεϊκής όντως τιμωρίας που να μην μπορεί καν να τη συλλάβει ο ανθρώπινος εγκέφαλος!...

Κι όμως, ΠΑΛΙ...
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ βρίσκονται σήμερα στην «κυβέρνηση», λόγω βασικά της τόσο ανόητης ψήφου 29% των έγκυρων ψηφοδελτίων (στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε το 15% του λαού) στον γνωστό προδότη του 1993, τον Αντώνη Σαμαρά...
Για το ζήτημα του παράνομου πλουτισμού πολιτικών προσώπων η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:
«Το ζήτημα της εμπλοκής πολιτικών προσώπων σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως και χωρίς καμία καθυστέρηση, όσο ψηλά και αν φτάνουν οι υποθέσεις αυτές.
Η ΔΗΜΑΡ καλεί όλους τους φορείς (εφορίες, τράπεζες κλπ.) να συμβάλουν στην περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος. Ταυτόχρονα καλεί τη Δικαιοσύνη να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να υπάρξει απόδοση ευθυνών».
Επίσης, σε δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Τσούκαλη, σχετικά με
την άρνηση του κ. Γρηγόρη Πεπόνη (οικονομικού εισαγγελέα) να δώσει στην αρμόδια επιτροπή της βουλής ΟΛΑ τα στοιχεία που αφορούν στον παράνομο πλουτισμό βουλευτών, ειπώθηκαν, ανάμεσα σε άλλα, και τα εξής:

«Η Δημοκρατική Αριστερά, έχει ζητήσει ήδη να πέσει άπλετο φως στις έρευνες που κάνει το ΣΔΟΕ και αφορούν πολιτικά πρόσωπα. Γι’ αυτό και έχει απευθυνθεί στον υπουργό οικονομικών καλώντας τον μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων για να αποσαφηνιστεί, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες, ποια πρόσωπα αφορούν και πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν.
Σύμφωνα με όσα προαναφέρονται η άρνηση του κ. εισαγγελέα με την αιτιολογία ότι «με την ολοκλήρωση κάθε ελέγχου από τις Υπηρεσίες του ΣΔΟΕ και υπό την εποπτεία μας ελέγχου, θα σας διαβιβάζονται, με βάση την αρχή της νομιμότητος και σύμφωνα με τον νόμο όσα στοιχεία προκύψουν ως μη σύννομα και ως εκ τούτου
διαβιβαστέα στην Ειδική Επιτροπή Πόθεν Έσχες», εκτιμώ ότι δεν καλύπτεται από τις πιο πάνω ρυθμίσεις

[ΣΗΜ.: διατάξεις των παραγράφων 7 και 8 του ν. 4065/2012 «Δήλωση και έλεγχος περιουσιακής κατάστασης βουλευτών, δημοσίων λειτουργών, ιδιοκτητών ΜΜΕ και άλλων κατηγοριών προσώπων»], δεδομένου ότι η επιτροπή ελέγχει μόνο τον έλεγχο του πόθεν έσχες των βουλευτών και όχι την πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων»...

Μικρό σχόλιο: και ο γράφων απέστειλε στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη το έργο του «Οκταετία Σημίτη», όπου περιγράφονται ΟΛΑ τα εγκλήματα του κακού νάνου κατά της Ελλάδας! Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα του κόσμου ο οικονομικός εισαγγελέας θα καλούσε χωρίς δεύτερη σκέψη τον πρώην πρωθυπουργό να δώσει άμεσα εξηγήσεις!... Τι θα κάνει λοιπόν ο κ. Πεπόνης; Αναμένουμε...

Από πρόσφατη δήλωση του πολύ αξιόλογου κ. Κωστή Αϊβαλιώτη, (πρώην βουλευτή και νυν τομεάρχη ΜΜΕ του ΛΑΟΣ), σχετικά με τα τελευταία συμβάντα με την Τρόικα:
«Το ταξίδι της Τρόικας εκτός Ελλάδος θα μπορούσε να ήταν άνευ επιστροφής αν είχαν ζητηθεί τα σπασμένα της SIEMENS, αν είχαν ερευνηθεί τα 600 δις που βρίσκονται στην Ελβετία και αν μας είχαν καταβληθεί οι Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις»...
Πολύ μικρό σχόλιο: Και αυτό θα γίνει, αγαπητέ κύριε Αϊβαλιώτη, όταν πετάξουμε έξω απ’ το πολιτικό μας σύστημα τους φταίχτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Τότε πράγματι «θα ξεβρωμίσει ο τόπος» και όχι με λόγια ανούσια ανθρώπων ανούσιων που εξυπηρετούν φανερά πλέον το σύστημα!...

Την ώρα που μεγάλα στρώματα της κοινωνίας αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, δεν είναι δυνατό να υπάρχουν υπόνοιες και σκιές στο πολιτικό σύστημα.

Ησαΐας Κωνσταντινίδης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου