Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Dr. Diamandis: Γη, ο πλανήτης της Αφθονίας στις επόμενες δυο δεκαετίες.

Από τον Ιάσωνα

Αποροφημενοι απο στη χαβουζα του κρατισμου της νεας σοβιετιας...

Παραδομενοι στον λαικισμο μιας ολοκληρωτικης παραπληροφορησεως...  

Δεν εννοουμε να να αντιληφθουμε τι συμβαινει γυρω μας. Εκτος απο "συνομωσιες" για... την καταστροφη του υπεροχου γενους των νεοελληνων που ειναι τοσο αθωωο και ενίοτε  "τυφλο" με αποδεικτικο γιατρου...

Ισως ειδησεις οπως η κατωτερω βοηθα στην συνειδητιποιησι της πραγματικοτητος που δεν ειναι η διαστροφη της αριστεροθολοκλτούρας και της συνομωσιας...
_____________________________________
Οι Ελληνικοί Σύλλογοι Αποφοίτων των Πανεπιστημίων Massachusetts Institute of Technology (MIT Alumni Club of Greece) και Harvard (Harvard Alumni Club of Greece) συνδιοργανώνουν, στις 24/9 στις 7:00 μ.μ. στο Ψηφιακό Πλανητάριο, ομιλία με κεντρικό ομιλητή τον Peter Diamandis και θέμα “Creating an Age of Abundance”.

Ο Dr. Diamandis είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του X PRIZE Foundation (www.xprize.org), ενός μη-κερδοσκοπικού οργανισμού, που σχεδιάζει και υλοποιεί διαγωνισμούς χρησιμοποιώντας μεγάλα βραβεία, ως κίνητρο για ριζοσπαστικές ανακαλύψεις προς όφελος της ανθρωπότητας.

Το πιο γνωστό εξ αυτών ήταν το “Ansari X PRIZE” το οποίο αποτέλεσε την απαρχή των ιδιωτικών (μη-κρατικών) διαστημικών πτήσεων.

Το βραβείο αυτό δόθηκε το 2004 στην εταιρία Scaled Composites για την επιτυχή αποστολή του σκάφους SpaceShipOne το οποίο μετέφερε τρία άτομα σε ύψος 100 χιλιομέτρων, δύο φορές μέσα σε δύο εβδομάδες.

Για την διεκδίκηση του βραβείου αυτού αγωνίστηκαν 27 ομάδες από 7 διαφορετικές χώρες επενδύοντας συνολικά πάνω από 100 εκ. δολάρια στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας.

Σήμερα το X PRIZE Foundation διαχειρίζεται τρεις πολύ μεγάλους διαγωνισμούς:

(i) Archon X PRIZE for Genomics: το βραβείο των 10 εκ. δολαρίων θα δοθεί στην πρώτη ομάδα που θα καταφέρει να “αλληλουχίσει” (sequence) ολόκληρο το γονιδίωμα 100 ανθρώπων με ακρίβεια μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την ταχύτερη διαδικασία, την υψηλότερη ακρίβεια των αποτελεσμάτων και το χαμηλότερο κόστος.

(ii) Google Lunar X PRIZE: το βραβείο των 30 εκ. δολαρίων θα δοθεί στην πρώτη ιδιωτική αποστολή (χρηματοδοτούμενη σε ποσοστό άνω του 90% από ιδιωτικά κεφάλαια) η οποία θα καταφέρει, μέχρι το τέλος του 2015, να στείλει και να προσεδαφίσει ασφαλώς στη σελήνη ένα κινούμενο ρομπότ το οποίο θα κινηθεί τουλάχιστον 500 μέτρα επάνω στην επιφάνεια της και θα στείλει βίντεο, φωτογραφίες και δεδομένα πίσω στην γη.

(iii) Qualcomm Tricorder X PRIZE: το βραβείο των 10 εκ. δολαρίων θα δοθεί στην ομάδα που θα καταφέρει να κατασκευάσει μία μικρή συσκευή ικανή να διαγνώσει μια σειρά από ιατρικές καταστάσεις σε ένα δείγμα ανθρώπων με ακρίβεια μεγαλύτερη από ένα πάνελ ιατρών.

Ο Dr. Diamandis, μαζί με τον Dr. Ray Kurzweil ίδρυσαν το Singularity University (www.singularityU.org) ένα ιδιωτικό εκπαιδευτικό οργανισμό με αποστολή να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει μια νέα γενιά ηγετών, οι οποίοι θα προσπαθούν να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν εκθετικά εξελισσόμενες τεχνολογίες, όπως η ρομποτική, η βιοτεχνολογία, και η νανοτεχνολογία, με σκοπό να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις της ανθρωπότητας.

Ο Dr. Diamandis θεωρείται από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες διεθνώς στον τομέα της ιδιωτικής διαστημικής επιχειρηματικότητας έχοντας ιδρύσει πολλές εταιρίες στον χώρο του διαστημικού τουρισμού, όπως η Zero Gravity Corporation (www.gozerog.com) και η Rocket Racing League (www.rocketracingleague.com).

Η νεώτερη επιχειρηματική του προσπάθεια, η Planetary Resources (www.planetaryresources.com), ανακοινώθηκε πρόσφατα και έχει στόχο την ανακάλυψη και εξόρυξη πρώτων υλών από τους αστεροειδείς που περιφέρονται στη γειτονιά του ηλιακού μας συστήματος.

Τον περασμένο Φεβρουάριο εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster το βιβλίο με τίτλο “Abundance: The Future Is Better Than You Think”, το οποίο συνέγραψε μαζί με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Steven Kotler.

Οι δύο συγγραφείς τεκμηριώνουν στο βιβλίο τους πως οι εξελίξεις σε εκθετικά εξελισσόμενες τεχνολογίες μπορούν να αλλάξουν δραματικά τα πράγματα μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες, δίνοντας την ευκαιρία να εξασφαλιστούν οι βασικές ανάγκες σε τροφή, νερό, ενέργεια, υγεία, εκπαίδευση και ελευθερία, όλων των ανθρώπων της γης.

Ο Dr. Diamandis εκτός από επιτυχημένος επιχειρηματίας, συγγραφέας και ακτιβιστής είναι και ένας καταξιωμένος επιστήμονας. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές (BS) στο τμήμα Βιολογίας του Massachusetts Institute of Technology και τις μεταπτυχιακές (MS) του σπουδές στο τμήμα Αεροναυπηγικής του ίδιου πανεπιστημίου, ενώ στην συνέχεια σπούδασε ιατρική στο Harvard Medical School.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου