Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Έλληνες ...κουμπωθείτε! Ο πρωθυπουργεύων κ. Σαμαράς "δεσμεύθηκε" ότι ΘΑ μειώσει την φορολογία!

Αναφορά στο "χαράτσι" έκανε ο πρωθυπουργεύων Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, δηλώνοντας ότι από 1-1-2014 ΘΑ θεσπιστεί ενιαίος φόρος για την περιουσία με διεύρυνση της φορολογικής βάσης, μικρότερη επιβάρυνση για εκείνους που σήμερα πληρώνουν, καθώς και με έναν από τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη.

"Είχαμε πει ότι θα μειωθεί η επιβάρυνση ότι θα καταργηθούν όλοι οι άλλοι φόροι της...

τελευταίας τριετίας και ότι θα θεσπιστεί ένας ενιαίος φόρος για την περιουσία. Αυτό θα ισχύσει από 1 /1/ 2014".

Άφησε παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει να εισπράττεται το χαράτσι - νταβατζιλίκι των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

"Φέτος οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν λιγότερο σε σχέση με πέρυσι. Αυτό που συζητάμε είναι το πώς θα εισπραχθεί φέτος ο φόρος- όχι το πόσο- αν θα είναι από ΔΕΗ ή αλλού" διευκρίνισε.

"Θα φύγουν επίορκοι και κοπανατζήδες από το δημόσιο"

Στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο, ο πρωθυπουργεύων είπε ότι έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αξιολόγησης θέσεων και εργαζομένων ώστε όταν ολοκληρωθεί να ξέρουμε ποιες θέσεις θα διατηρηθούν για να υπάρχει λειτουργικότητα.

"Επίορκοι, όσοι έχουν προσληφθεί με πλαστά στοιχεία και οι κοινώς λεγόμενοι «κοπανατζήδες» θα απομακρυνθούν γιατί τους πληρώνει ο φορολογούμενος και δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και κρατούν εκτός ανθρώπους άξιους που έχουν περάσει από το ΑΣΕΠ" τόνισε ο Α. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι κανονικά "θα έπρεπε να μας ασκηθεί κριτική για το γεγονός ότι έχουμε αργήσει (σώπα!!!!) και όχι για αυτό που κάνουμε".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου