Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

"Αλληλέγγυα" των κηφήνων της ΟΛΜΕ η "προοδευτική" συντεχνία του ΗΣΑΠ

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ τάχθηκαν στο πλευρό των καθηγητών, που με αφορμή την επιστράτευση καταλόγισαν στην κυβέρνηση ότι «ακολουθώντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορό της, επέλεξε να δώσει έναν ακόμα “μάθημα” αυταρχισμού».

«Πριν λίγο διάστημα είχε επιστρατεύσει διαδοχικά τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ και τους ναυτεργάτες. Η μοναδική διαφορά είναι ότι αυτή την φορά η επιστράτευση των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης έγινε...

“προληπτικά” πριν καν οριστικοποιηθούν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις και αυτό παραπέμπει σε πρακτικές αυταρχικών καθεστώτων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, «τα αιτήματα των καθηγητών δεν είναι συντεχνιακά, όπως τους κατηγορούν κυβέρνηση και πολλά μέσα ενημέρωσης».

«Αντίθετα αγωνίζονται για αξιοπρεπείς συνθήκες στα σχολεία, για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, για να έχει κάθε μαθητής πρόσβαση στο αγαθό της παιδείας. Είναι ευθύνη όλων μας η υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου