Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ο γεννήτωρ της διαφθοράς!

Ο Γεώργιος Παπανδρέου, όταν έγινε πρωθυπουργός και επεσκέφθη τα κράτη της Ευρωζώνης, ισχυρίσθηκε πως κυβερνάει ένα λαό διεφθαρμένο. Στη συνέχεια δε, όταν επέστρεψε στην Αθήνα, συγκάλεσε συμβούλιο υπό την προεδρεία του Προέδρου της Δημοκρατίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς! Η κίνηση αυτή απετέλεσε εμπαιγμό του ελληνικού λαού.

Όμως ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είναι ο γεννήτωρ της διαφθοράς. Όχι μόνον διότι... ανέχθηκε το «δωράκι» προς εαυτόν μέχρι του ποσού των 500.000.000 δραχμών, αλλά και διότι, με όσα στη συνέχεια έπραξε, εδίδαξε στους Έλληνες ότι δεν προέχει το δημόσιο συμφέρον, που είναι και συμφέρον του λαού, αλλά οι προσωπικές ευχαριστήσεις καθενός. 

Αγοράσθηκαν, επί εποχής Μιτεράν, γαλλικά αεροπλάνα «Mirage», χωρίς τον ηλεκτρονικό εξοπλισμού, αντί τιμήματος πολύ μεγαλυτέρου εκείνου, με το οποίον επώλησαν οι Γάλλοι τα αυτά αεροπλάνα με πλήρη τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, προς την Ελβετία και την Πορτογαλία. 

Πωλήθηκαν όπλα σε αραβικά κράτη και για να δικαιολογηθεί η πώληση τούτων κάηκε το στρατόπεδο της Μαλακάσας, όπως έγραψε ο Τύπος.

Οι προμήθειες του πολεμικού υλικού, που απετέλεσαν τη βάση των κατηγοριών του Άκη Τσοχατζοπούλου, άρχισαν επί εποχής Ανδρέα. Και το χειρότερο, ο ίδιος, για να δικαιολογήσει τη δαπάνη της αγοράς και της επισκευής της γνωστής «βίλας της Εκάλης» στο όνομα της τρίτης συζύγου του, ισχυρίσθηκε σε δήλωση του «πόθεν έσχες», ότι δανείσθηκε τα καταβληθέντα ποσά από τρεις φίλους του Υπουργούς, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ένα Λιβανέζο φίλο του, έμπορο όπλων.
Και ενώ εγένοντο όλα αυτά, και ο πρωθυπουργός απελάμβανε όλων των ανέσεων, ο ετεροθαλής αδελφός του, τέκνο του πατρός του και της Κυβέλης, σχεδόν επένετο. Είχε θέσει τις προσωπικές του απολαύσεις υπεράνω των κρατικών συμφερόντων και αυτών του Λαού. Με τους σεισμούς της Καλαμάτας απέφυγε να επισκεφθεί αυτή, ενώ ο Τύπος μετέδιδε την πληροφορία ότι τον ίδιο χρόνο συνδιασκέδαζε με την μέλλουσα σύζυγό του, την οποίαν ενεφάνιζε ως μνηστή, καθιερώσας για πρώτη φορά στην ιστορία τον τίτλο του «μεμνηστευμένου εγγάμου», δεδομένου ότι τότε δεν είχε λυθεί ο γάμος του με την μητέρα των τέκνων του. 

Πολλές πειθαρχικές δικογραφίες εναντίον επιόρκων υπαλλήλων είχαν παγώσει, κατόπιν επεμβάσεων των κομματικών παραγόντων, στους οποίους είχε παραχωρήσει εξουσίες. Η κυβερνητική προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ, όταν ο αρχηγός του βρισκόταν στο Νταβός, συνδυάζων τη διαχείριση σπουδαίων κρατικών υποθέσεων, με την προσωπική συμπαράστασή του προς φιλικό του πρόσωπο, και ενώ είχε δεχθεί κατά τις συνομιλίες του με τους Τούρκους την διακοπή των ερευνών για την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου επί ελληνικής υφαλοκρηπίδος, άφησε να δημιουργηθεί η εντύπωση επικειμένου πολέμου. Η εντύπωση αυτή ενισχυόταν μάλιστα και εκ του γεγονότος ότι στον αερολιμένα Θεσσαλονίκης είχαν τοποθετηθεί εις το άκρον και προς την αμαξητή οδό, σειρά πολυβόλων, ώστε να παρατηρούνται από τους διερχομένους οδηγούς.

Την υποχωρητικότητα του πατρός έναντι της Τουρκίας, υπερέβη ο υιός, με την διπλωματία της δήθεν προσωπικής φιλίας με τον τότε Υπουργό εξωτερικών Ατζέμ και τα «ζεϊμπέκικα». Αυτά συνεκαλύπταν τις τουρκικές επιδιώξεις με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου και θαλασσίου χώρου, μέχρι σημείου να πλέουν τα τουρκικά πολεμικά σκάφη μεταξύ Άνδρου και Στερεάς Ελλάδας, όπως και πλησίον του Σουνίου. 

Οι περισσότεροι Έλληνες, πιστεύουν, ότι τόσο ο πατήρ όσο και ο υιός υπήρξαν οι υπερασπιστές των αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα και ότι όλα όσα περί του αντιθέτου ελέγοντο στους προεκλογικούς λόγους, μεταξύ των οποίων και το σλόγκαν «έξω οι βάσεις του θανάτου» απλώς παραπλανούσαν τον Ελληνικό Λαό. 

Σε αντίθεση προς την Τουρκία, η οποία καθ όλη την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ερωτοτροπούσε με το φασιστικό καθεστώς του Χίτλερ, η Ελλάς υπήρξε πάντοτε πιστή και συνεπής φίλη των Η.Π.Α. Τούτο αναγνώρισαν όλοι οι Πρόεδροι της μεγάλης αυτής χώρας και ιδιαιτέρως ο έχων προσωπική γνώση της συμβολής των Ελλήνων στην έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στρατηγός Αϊζενχάουερ στην σχετική ομιλία του ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων. Όταν επεσκέφθη, μετά την εκλογή του ως Προέδρου των Η.Π.Α., συνολικά ένδεκα χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.

Αλλά οι Η.Π.Α., αφού εξασφάλισαν την ιδιοκτησία της σπουδαίας αεροπορικής βάσεως της Σούδας, στην Κρήτη, ελησμόνησαν τις έναντι της Ελλάδος υποσχέσεις τους και υπεστήριξαν το κράτος των Σκοπίων, το οποίο και ανεγνώρισαν υπό την ψευδή ονομασία της Μακεδονίας, παρά την υπόσχεση του αειμνήστου υπουργού Εξωτερικών Στετίνιους, ότι οι Η.Π.Α. ουδέποτε θα επιτρέψουν την αναγνώριση αυτής της χώρας, που σκοπό έχει να επιβουλευθεί την ακεραιότητα της Ελλάδος.

Κάθε άλλο παρά μπορεί να χαρακτηρισθεί συγχωρητή πράξη, το γεγονός ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου είχε πληροφορηθεί την επικείμενη αναγνώριση των Σκοπίων υπό το όνομα της Μακεδονίας και δεν απεκάλυψε την πληροφορία αυτή στον τότε Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ούτε αντέδρασε για την ματαίωση της αναγνωρίσεως αυτής, ούτε προεκάλεσε την ομογένεια να κινηθεί υπέρ της Ελλάδος. Ήταν φυσικό, ο τότε Πρωθυπουργός να μη δεχθεί την επιθυμία του κ. Μπους του νεωτέρου για είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, παρά τις προφανείς εδαφικές διεκδικήσεις της έναντι της Ελλάδος, προκύπτουσες και εκ της επισήμου κυκλοφορίας χαρτών, με τα όρια των Σκοπίων μέχρι τη Λάρισα και την Καβάλα.
Ομοίως, φυσικό ήταν η Ελλάδα να προσπαθήσει να καταστεί ενεργειακός κόμβος, δια σχετικής συμφωνίας με τη Ρωσία. Αλλά το θέρος του 2007, όλη η χώρα, σχεδόν από το ένα άκρο έως το άλλο, την αυτή ώρα και χωρίς να δικαιολογείται από τις καιρικές συνθήκες, δέχθηκε επίθεση δια πυρκαγιών, ανεξακριβώτου αφής. Πολλοί αρθρογράφοι υπεστήριξαν τότε ότι οι εμπρησμοί εκείνοι, που είχαν ως συνέπεια την καταστροφή μεγάλου αριθμού οικιών και το θάνατο 70 ανθρώπων, ήσαν αποτέλεσμα ενεργείας ξένου κέντρου, σε βάρος της Ελλάδος. 

Να σημειωθεί ότι προσφάτως έγινε γνωστό, πως τελειοποιήθηκε σύγχρονο όπλο δι΄ ακτίνων λέιζερ, εκπεμπομένων από δορυφόρο και εχόντων τη δυνατότητα να πυρακτώσουν οιοδήποτε κινούμενο στόχο, επί ξηράς, αέρος ή θαλάσσης, ακόμα δε και πυραύλους. Το όπλο αυτό, λέγεται, χρησιμοποιείται πλέον από το αμερικανικό ναυτικό σε πλοία, που περιπολούν στον Περσικό Κόλπο, κατά τις πληροφορίες του Τύπου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου