Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Οποία (Γιαννιώτικη) τιμή! Σαν σήμερα (04.06.1929) γεννήθηκε ο "σοσιαλιστής" Πρόεδρος κ. Παπούλιας

Επώνυμο: Παπούλιας
Όνομα: Κάρολος
Πατρώνυμο: Γρηγόριος
Ημερομηνία Γέννησης: 4/6/1929
Τόπος Γέννησης: Ελλάς, Ήπειρος, Νομός Ιωαννίνων, Ιωάννινα
Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος, Μαρία Πάνου, τρεις κόρες
Σπουδές: Νομική Σχολή Πανεπιστημίων Αθήνας και Μονάχου, διδακτορικό Νομικής στο Πανεπιστήμιο Κολωνίας
Επάγγελμα: Δικηγόρος
Γλώσσες: γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

"Σοσιαλιστής", στενός συνεργάτης - δανειστής και επιστήθιος φίλος του καταστροφέα... της Ελλάδος Ανδρέα Παπανδρέου, παλιός πρωταθλητής και πρόεδρος του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, μαθητής του γυμνασίου Πωγωνιανής Ιωαννίνων,  πήρε μέρος - κατά δήλωσή του - στην ...Αντίσταση εναντίον των κατακτητών!!!

Το 1967, ένα μήνα μετά την επανάσταση των συνταγματαρχών βρέθηκε στη Γερμανία, όπου πρωτοστάτησε στην ίδρυση της αντιστασιακής οργάνωσης "Σοσιαλιστική Δημοκρατική Ενωση Εξωτερικού", της οποίας εξελέγη γενικός γραμματέας. Καθ' όλη τη διάρκεια της δικτατορίας (1967-1974) συνεργαζόταν τακτικά στην ελληνική εκπομπή της Ντόιτσε Βέλε καταγγέλλοντας εκ του μακρόθεν το ...καθεστώς των συνταγματαρχών.

Το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος. Από τον Απρίλιο του 1975 έως το 1985 διετέλεσε γραμματέας της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ, ενώ από το 1976 έως το 1980 ήταν μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του κόμματος.

Το 1977, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων. Το 1981, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Εξωτερικών και έκτοτε συμμετείχε ανελλιπώς στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής ως "εκλεκτός" των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Στις 30 Ιουλίου 1989, εξελέγη από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ γραμματέας στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του υπουργείου Εξωτερικών. Το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, συμμετείχε στην οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 1990, στο 2ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη εκ νέου μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και επανεξελέγη στις 17 Απριλίου 1994, στο 3ο Συνέδριο του Κινήματος. 

Στις 11 Οκτωβρίου του 1995, εξελέγη για πρώτη φορά μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου (ΕΓ) του ΠΑΣΟΚ και την επομένη ορίστηκε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας. Στις 30 Ιουνίου 1996, στο 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και στις 22 Οκτωβρίου 1996, εξελέγη πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.

Μετά τις εκλογές του 1996, ανέλαβε επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη). 

Τον Μάρτιο του 1999, στο 5ο συνέδριο του κινήματος, εξελέγη εκ νέου μέλος της ΚΕ. Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, εξελέγη πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής. 

Τον Ιούλιο του 2000, ορίστηκε μέλος του ΔΣ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Τον Οκτώβριο του 2001, στο 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Το Νοέμβριο του 2001, το 2002 και τον Οκτώβριο του 2003, επανεξελέγη πρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. 

Στις 12 Δεκεμβρίου του 2004 ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής τον πρότεινε για υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας, αξίωμα που κατέχει από το 2005..

4 comments:

  1. Φίλτατε Γιαννιώτη να τον χαίρεστε
    Φαντάζομαι φουσκώνεις από εθνική υπερηφάνεια
    Δεν είναι λίγο πράγμα να έχεις τέτοιο αγωνιστή πρόεδρο πατριώτη
    Απ' ότι πληροφορούμαι ετοιμάζετε πανηγύρι να το γιορτάσετε
    Να σας ζήσει
    Πολύχρονος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θερμα συγχαρητηρια
    Ουτε στη βορεια Κορεα, τοση Δημοκρατια.
    Και καταλαβαινω και συμφωνω στη μη δημοσιευση υβριστικων σχολιων
    Αλλα να μην αναρταταε σχολια "προδευτικων φιλων " σας
    επειδη ειναι κοντρα στη δικη σας ιδεολογια,
    αυτο ειναι ανηκουστο, ακομη και για Σας
    ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, άσε τον πρόλογο.
      Ξέρεις, κι' αν δεν ξέρεις καιρός να το μάθεις, ότι όλα τα σχόλια ανεβαίνουν είτε αυτά ανήκουν σε "προοδευτικούς" είτε όχι.
      Όμως, το να εκφράζεις διαφορετική άποψη και να απευθύνεσαι σε μένα προσωπικά λέγοντάς μου πέραν των άλλων και το: "σαν δεν ντρέπεσαι", ε, αυτό νομίζω ότι δεν σε τιμά και κατά δεύτερον δεν σου το επιτρέπω.
      Πες την άποψή σου, αλλά μην την στολίζεις με ...κοσμητικά κλπ "προοδευτικά".
      Το αν θα πρέπει να ντρέπομαι εγώ επειδή δεν γουστάρω τον mr. Papoulias, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Αν δεν συμφωνείς με το περιεχόμενο της ανάρτησης, μπορείς άνετα να εκφράσεις την διαφωνία σου. Όχι όμως να στρέφεσαι εναντίον μου με απαξιωτικά κ.λπ. λογίδρια.
      Αν με κατάλαβες, έχει καλώς. Αν όχι, άστο!

      gianniotis

      Διαγραφή
  3. Ωραιος εισαι.
    Εσυ εχεις το δικαιωμα να μιλας απαξιωτικα ακομα και για τον Προεδρο της Δημοκρατιας,αλλα για την μεγαλειοτητα σου, δεν δεχεσαι
    μυγα στο σπαθι σου.
    Να μην το σχολιασω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή