Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Κώστας Μητσοτάκης. Ένας ξεχωριστός Έλληνας πολιτικός.

Από τον Ιάσωνα 

Ειναι η πιο σημαντικη επιβραβευσις να διαπιστωνει κανεις, οτι οι θεσεις του, ο προσωπικος του αγωνας, οι αποψεις του, η στασις ζωης ηταν πραγματικως εκ της τεκμηριωμενης γνωσεως και της εξελιξεως των γεγονοτων, αλανθαστη σωστη πυξιδα στη τρυκιμια..

Ενας τετεοιος ανθρωπος, που οι Ελληνες τον εξελεξαν πρωθυπουργο με ποσοστο 47% την εποχη που ο τριτοκοσμικος Ανδρεας με τα πρωτοπαληκαρα της ρεμουλας και της απατης...
διελυαν την Ελλαδα, δικαιουται σημερα να ειναι υπερηφανος οσο και λυπημενος.

Υπερηφανος διτι ο,τι ειπε οτι προσπαθησε να κανη ηταν ξεχωριστο και αληθινο.

Λυπημενος διοτι ο λαικισμος η πιστη στα ψεμματα, η δημαγωγια το γανωμα της αριστερας ο σοβιετικος κρατισμος εθριαμβευσαν για να φθασουμε εδω.

Στην γενικευμενη κρισι, οπου οι ελληνες αδυνατουν να συνειδητοποιησουν την ασθενεια τους και αρνουνται την θεραπεια κατρακυλωντας στην άβυσσο και συμπαρασυροντας και τους υγειεις..

Να ζησης Κωστα Μητσοτακη,  οπως θα ζης παντα στις καρδιες μας αλλα και στην Ιστορια της Ελλαδος ως ενας Ειλικρινης γενναίος μεταρυθμιστης τοσο μπροστα παντοτε απο την εποχη του.

ΥΓ: Τις ευχές της προς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τα 95α γενέθλιά του εκφράζει η γερμανίδα καγκελάριος με επιστολή της προς τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.


Η κ. Μέρκελ μιλά με θερμά λόγια (δείτε εδώ) για την προσφορά του Έλληνα πολιτικού καθ' όλη τη διάρκεια της μακράς πολιτικής του διαδρομής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο που ήταν πρόεδρος της Ν.Δ.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"Αξιότιμε κύριε πρώην Πρωθυπουργέ,

Αγαπητέ Κωνσταντίνε Μητσοτάκη,

Για τα 95α σας γενέθλια, σας συγχαίρω ιδιαιτέρως εγκάρδια, προσωπικώς και εξ ονόματος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας.

Στη μακρόχρονη πολιτική σας πορεία, εξασφαλίσατε σημαντικά οφέλη για τη χώρα σας. Και ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεισφέρατε σημαντικά στην ανάδειξη του κόμματός σας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Γι' αυτή σας την αδιάκοπη δράση, σας αξίζει ο σεβασμός και η αναγνώριση.

Σας εύχομαι επίσης προσωπική ευτυχία και την ευλογία του Θεού.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Angela Merkel"

21 comments:

  1. Όχι μόνο σωστός, αξιοπρεπής και ξεχωριστός, αλλά και απίστευτα παρεξηγημένος!

    Χρόνια του Πολλά

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός Γιαννιώτη αλλά οι ομοιδεάτες σου οι Χρυσαυγίτες γιατί τον βρίζουν έτσι?

      Διαγραφή
  2. Δεν αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό "ομοϊδεάτες".

    Σ' όλα τα κόμματα υπάρχουν ανεγκέφαλοι και δεν επιθυμώ καμία ταύτιση μαζί τους. Ουδέποτε είχα σχέση με μπράβους και νονούς της νύχτας. Αυτού του είδους τα πολιτικά καθάρματα τα καταδικάζω, ανεξάρτητα σε ποιόν πολιτικό χώρο ανήκουν.
    Δεν χάιδεψα κανέναν, δεν χτύπησα την πλάτη κανενός και ουδέποτε μάσησα τα λόγια μου..
    Επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά...
    Στα έξι χρόνια λειτουργίας του ιστολογίου, μου έχουν αποδοθεί όλοι οι χαρακτηρισμοί, ακόμη και οι πιο απίθανοι. Ευτυχώς που ΔΕΝ με είπαν (ακόμη) κομμουνιστή. Ας μην επαναλαμβανόμαστε λοιπόν.
    Την αλήθεια θα την πω, θα την φιλοξενήσω από αναγνώστες μου κι' ας τσούξει όποιον θέλει.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρα τον πολεμο που σας εχουν κανει κ.Γιαννιωτη παραμενετε καθαρός στην ψυχή.
      Εαν και δεν συμφωνουσαμε παντα, παρα το οτι δεν συμφωνουμε σε ολα ακομα και τωρα, παρα το οτι διαφωνουμε σε πολλα, ομολογω οτι ειστε Παλλληκαρι - με κεφαλαιο "Π" και τρία λάμδα.

      Προς διαφορους ηλιθιους που επισκεπτονται το παρόν ιστολογιο: οταν θα καταλαβετε οτι ο κ.Γιαννιωτης απλως αγαπα την Πατριδα μας, την Ελλαδα μας και θελει να την βλεπει ισχυρή, ευημερουσα και διεκδικουσα τα Εθνικά της Δίκαια - ναι υπαρχουν και απ'αυτά αγαπητα μου σοβιετακια - και δεν θελει να την βλεπει ερμαιο μιας διακομματικης και παλαιοκομματικης κλεπτοκρατίας τοτε θα καταλαβετε πολλά. Και επισης κυριοι αριστεροι και "σταλινοδημοκράτες" επισκέπτες του παροντος ιστολογίου, να μην ξεχνατε οτι το πολιτικο φρόνημα, οποιο και αν ειναι αυτο, ουτε ελεγχεται, ουτε επιβαλλεται, ουτε διωκεται. Τουλαχιστον στις Δημοκρατίες -Ρωτηστε επάυτού και τον φίλο σας Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς. Αυτο το οποιο διωκεται ειναι η παραβαση δικαιων ποινικων νομων. Απ'οπου και αν προέρχονται οι παραβασεις. Ειτε απο μαύρους καλλικαντζαρους που δολοφονούν εν ψυχρώ, ειτε απο κόκκινους καλλικάντζαρους που δολοφονουν εν θερμώ (π.χ. μολοτωφ).

      ΝΕΑΡΧΟς

      Διαγραφή
  3. Πάντα ψηλά στέκει η Κορφή, αν ειν' και χιονισμένη
    τον Βράχο δέρνει η θάλασσα, μα πάντα Βράχος μένει

    Πολλοί καιροί με δέρνουνε μα οι κλώνοι μου δε σπούνε
    γιατι 'χω Ρίζες δυνατές βαθιά και με κρατούνε.

    Ο Aντρας ο περήφανος σε μπόρες δεν κλονίζει
    σαν τη Σημαία η θέση του πάντοτε κυματίζει.

    Σαν ειναι ο Αντρας γνησιος και μπεσα κουβαλαει
    οσα χτυπηματα δεχτει πραμα δε τον χαλαει

    Ο Αντρας που ΄χει αρετές όπου κι αν είναι αξίζει
    σαν το σγουρό βασιλικό που και ξερός μυρίζει

    Αντρας με άντρα διαφορά έχει πολύ μεγάλη
    άλλος χορεύει κουνιστό και άλλος πεντοζάλη

    Ο Αντρας που 'ναι δυνατός όπου κι αν επροβάλλει
    χωρίς να κάνει επίθεση τρομοκρατούνται οι αλλοι

    Αντρας θα πει να'χεις Αρχές, Αισθήματα και Τρόπο
    να προκαλεις το Σεβασμο των αλλονων Ανθρωπω.

    Αντρας λογάται οποιος μπορεί το λόγο να κρατάει
    και που μπορεί στο θάνατο μαζι μ'αυτόν να πάει.

    Άντρας απού'χει στην ζωή ήθος τιμή κι ανδρεία,
    είν' Αετός στον ουρανό απού πετά μ'αξία.

    Τον Αετο δεν ξεπερνουν ποτε τους τα γερακια
    ετσα εξεχωριζουνε οι Αντρες απ'τα αντρακια

    Δεν τα λυγίζω τα φτερά στην μπόρα κι ας πλαντάξω
    ποτέ μου δεν εδιάλεξα καιρό για να πετάξω

    Δε θέλω δανεικά φτερά με φτάνουν τα δικά μου
    έτσι κι αλλιώς ζηλεύουνε πολλοί το πέταγμά μου.

    Ξερω που εισαι Σταυραητος περηφανος και μονος
    που την πληγη εχει την κρυφη να μη φανει ο πονος

    Ο Αρχηγός δε φτιάχνεται γεννιέται απού τη Φύση
    και όσο να τον πολεμούν αυτός θα ξεχωρίσει.

    Χρόνια Πολλά Αρχηγέ!
    Νασαι γερός να σε θωρούν οι (σαμαροπασόκ) οχτροί μας και να σκούνε ‘που το κακό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλοί Έλληνες βλέπουν κάποιο κομμάτι της προσωπικής τους διαδρομής στον Άνθρωπο αυτό.Είπε την αλήθεια, προσπάθησε σε κομβικό ιστορικό σημείο να δώσει άλλη ρότα πολεμήθηκε λυσσωδώς από το καθεστώς (κατά βαγγέλη γιαννόπουλο) και τελικά ηττήθηκε.Οι τότε πολιτικοί επιβήτορες του συνδικαλισμού (κολλάς σταμούλος κλπ) και της πολιτικής ζωής του τόπου (Ανδρέας ) καθιέρωσαν και παγίωσαν το λαικισμό και επέβαλαν αμετάκλητα τις μετέπειτα εξελίξεις για τις οποίες σήμερα βλακωδώς αναρρωτιούνται ορισμένοι.
    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ειναι...ετσι ακριβώς. Ο ελληνάρας (οχι ο Ελληνας) παντα επελεγε το δρομο της "Κακίας" σε κρισιμα σταυροδρομια...οχι της "Αρετής". Τουλαχιστον τα περασμενα να αποτελεσουν συστατικο στοιχειο της συλλογικης εθνικης μνημης προκειμενου να αποφυγουμε επαναληψη των λαθών. Μακαρι να βγω ψευτης αλλα πολυ αμφιβάλλω οτι θα συμβει αυτό.

      Διαγραφή
  5. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι πράγματι ένας από τους πολιτικούς που άφησε ιστορία και αξίζει να τον τιμούμε ως εκφραστή του Αντι-Παπανδρεϊκού λόγου των δεκαετιών 80-90. Δυστυχώς όμως εμείς που τον πιστέψαμε το '85, το '89 και το '90, και πλημμυρίζαμε την Αθήνα με τις συγκεντρώσεις του 1 εκατομμυρίου και δίναμε τρελλά ποσοστά στη ΝΔ, δεν νομίζω ότι είδαμε αυτό που περιμέναμε. Πέραν της δίκης παρωδίας του Ανδρέα, το δημόσιο παρέμεινε στα χέρια των αριστερών, αναδείχτηκαν οι προσωπικότητες των νεοφιλελεύθερων Μάνου και Ανδριανόπουλου (που ανέβασε την τιμή της βενζίνης από 77 δρχ, σε 160), το ξεπούλημα της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην Καλτσεστρούτσι, το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία και γενικά η αρχή της λαθρεποίκισης της Ελλάδος, η έναρξη του προβλήματος με τα Σκόπια (θυμόμαστε τις ενέργειες Μητσοτάκη π.χ. "κάρφωμα" του Μιλόσεβιτς για τον διαμελισμό της FYROM και τη δήλωση ότι σε 10 χρόνια δε θα θυμόμαστε το όνομα). Θυμόμαστε την έστω και μικρή εμπλοκή μας στο πόλεμο του κόλπου με μία φρεγάτα, αλλά και την συνθήκη του Μάαστριχ που υπογράφηκε επί κυβερνήσεως του, χωρίς να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός. Δεν νομίζω ότι αυτά είναι γεγονότα που ο ελληνικός λαός θυμάται με ικανοποίηση. Τι άλλο άφησε πίσω η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Ασφαλώς τη Ντόρα με την ρεάλ πολιτίκ και τον Κυριάκο υπουργό της κατοχικής κυβέρνησης σήμερα. Δεν θέλω να αδικώ τον άνθρωπο, αλλά η πολιτική του και οι χειρισμοί της κυβερνήσεως του οδήγησαν τα πράγματα στην επιστροφή του ΠΑΣΟΚ (Ανδρέας-Σημίτης) και τελικά στην πορεία και την κατάληξη που είχαμε σήμερα. Κατά τα άλλα να είναι καλά ο άνθρωπος και να είναι πολύχρονος.
    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Κωνσταντίνε,

      Συμφωνώ με τα όσα αναφέρεις, αλλά θα σου θυμίσω ενδεικτικά ελάχιστα, και κάτω από ποιές συνθήκες κυβέρνησε ο Μητσοτάκης.

      1. Όταν επιχείρησε να ιδιωτικοποιήσει την ΕΑΣ, οι θλιβεροί και αισχροί εργατοπατέρες των αστικών συγκοινωνιών (βλέπε Σταμουλοκολλάδες & σια) όχι μόνο έπεσαν να τον φάνε, αλλά επιδόθηκαν και στα δημόσια ξεβρακώματα όποιων συναδέλφων τους δεν συμφωνούσαν μαζί τους.

      2. Όταν επιχείρησε να ιδιωτικοποιήσει το 20% του ΟΤΕ, έπεσε επάνω του όλη η φάρα όπως την είχε διαμορφώσει ο άλλος αισχρός (αείμνηστος) Θεοφάνης Τόμπρας και τον κατασπάραξε.

      3. Δύο μήνες από της αναλήψεως της πρωθυπουργίας του, οι δικηγόροι (το γνωρίζω από πρώτο χέρι) κατέβηκαν σε απεργία διαρκείας εννέα (9) - καλά το διάβασες- μηνών. Ας μην αναλύσουμε το τι σημαίνει για την κοινωνία και το δημόσιο μια τέτοιας χρονικής διάρκειας απεργία

      Ας μην συνεχίσουμε....

      Πρέπει να είμαστε και κάπου ρεαλιστές. Ο Μητσοτάκης (παρότι τον λένε γκαντέμη) υπήρξε -χρονικά- ο πιο άτυχος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης.

      Ξεχνάς τις απανωτές εκλογές και τα εκλομαγειρεία του Κουτσόγιωργα; Ποσοστό 47% και να κυβερνάει οριακά, όταν ο Γκονζάλες στην Ισπανία κυβερνούσε με 32%;

      Εδώ πλέον μιλάμε για τρελοκομείο!!!

      Ε, ο σκατόψυχος Ανδρέας (ας μην τον συγχωρέσει ο Θεός) εκτέλεσε την εντολή - κατάρα του "Γέρου" πατέρα του με αφορμή την φερόμενη αποστασία του 65. "Όσο υπάρχει Μητσοτάκης στο πολιτικό προσκήνιο, θέλω να τον κυνηγήσεις μέχρι θανάτου".

      Τον "φύτεψε" λοιπόν κι' Μητσοτάκης, αλλά ο σκατόψυχος φρόντισε να αφήσει πίσω πολλά τέρατα - τρωκτικά τα οποία δυστυχώς μέχρι και σήμερα κατατρώγουν την σάρκα του Έλληνα. Και θα συνεχίσουν, με το νεο-pasok του τΣύριζα. Να το θυμάσαι...

      Μήπως είμαστε κι' εμείς άξιοι της μοίρας μας;

      gianniotis

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε Κων/νε, ο Μητσοτακης σιγουρα δεν ειναι άγιος αλλά επ'ουδενί ειναι και διαβολος. Και παντως πολυ περισσοτερο αγιος απο πολλους αλλους πρωθυπουργούς και Ψευδοεθνάρχες. Αναμφιβολα εκανε και λαθη. Κ αυτό στο λεει καποιος που οπως πολλοι τοτε (κ εσυ φανταζομαι) υπεστηριζαν με παθος εκεινη τηνπολιτικη χωρις να υποπιτουν στο αμαρτημα της προσωπολατρείας. Το κρισιμο ομως ερωτημα ειναι το εξης κατα την γνωμη μου: την δεδομενη στιγμή που κυβερνησε εστρεψε το καραβι προς την σωστή κατευθυνση; Ναι ή οχι; Νομιζω ειναι πλεον πανδήμως παραδεκτό οτι: α) προσπάθησε να κανει μεταρρυθμισεις και παρεδωσε τους πρωτους πλεονασματικους προυπολογισμους της Μεταπολιτευσης, κ β) προσπαθησε παρα το οτι ειχε απεναντι του και τον μα%&*αντρέα με τους σταμουλοκολλαδες, και τον Γερο-Καραμανλή και ολον τον εσμό της σαμαρικης και εβερτικης Λαϊκοδεξιάς. Θυμαμαι τοτε δοαβαζα την "Μεσημβρινή" του Νικου Αγγελη, του Πασαλλαρη και της Κατερινας Δασκαλακη (που αργοτερα μας βγηκε πολανιτισσα). Θυμαμαι τον Αγγελη (αρχισυντακτη τοτε εκεινης της οντως Κεντροδεξιάς Εφημερίδος) να λεει οτι Ο Μητσοτακης ακομα και αν δει ενα τοιχο να πεφτει (εννουσε τα ελληνικα δημοσιονομικα και την Ελλαδα) εκ φυσεως θα παει να βαλει πλατη στο κατακρημνιζομενο μπεντένι. Νομιζω οτι αυτο προσπαθησε να κανει ο Μητσοτακης με ολους τους προαναφερθεντες κόντρα.

      Αν μου επιτρεπεις επισης να θυμισω οτι: α) η ΑΓΕΤ θεωρειται και ειναι παραδειγμα ιδιωτικοποίησης οπως πολλακις εχει υποστηριξει με ενυπογραφα αρθρα και στοιχεια ο Ανδριανοπουλος (δεν θυμαμαι τωρα λεπτομερειες) και αυτο σε μια εποχη κατα την οποία οι ιδιωτικοποιησεις βαφτιζονταν αποκρατικοποιήσεια γιατι ολα τασκιαζε η φοβερα και η σοσιαλιστικη σκλαβιά β) 50ρικο στην βενζινα: και γω το θυμαμαι.Απλως να πω οτι 50 δρχ αντιστοιχουν σε λιγοτερο απο 16 λεπτα του ευρω σημερα γ) ανανεωσε ολες τις μοναδες επιφανειας του στόλου (Βαρβιτσιωτης - αν και δεν τον συμπαθω μια και ειναι καραμανλικός του κερατα) χωρις σκανδαλα γ) ειδε πρωτος το προβλημα με το ασφαλιστικο και του εδωσε 20 χρονια ζωή με τον νομο σιουφα εν μεσω μπαραζ πολιτικου πυροβολικου απο το ΠΑΣΟΚ και την Λαικοδεξιά δ0 οργανωσε τις μεταπτυχιακες σπουδες στην Ελλαδα με τον νομο Σουφλιά δ) εξασφαλισε τα καλως νοουμενα εθνικα συμφεροντα της χωρας

      Διαγραφή
    3. στελνοντας την "Ελλη" να ψαρευει (απλως) στην Ερυθρα (ο πολεμος γινοταν στον Περσικο όχι στην Ερυθρά) . Και αυτο εν μεσω οιμωγων του Τενεκεδενιου μη τυχόν και χαλαστουμε με τον Κανταφι που λιντσαριστηκε απο τον "ευτυχή" Λαό του με μια ξιφολόγχη στον απαυτό του εαν εχω καταλαβει καλά ε) καθισε τον παμπερακια στο σκαμνί και ετσι εσπασε το πρωτο καραμανλικο ταμπού που ελεγε οτι οι πρωθυπουργοί πανε σπιτι τους και οχι στο Δικαστηριο! Σοβαρά; μηπως γι'αυτο καταντησαμε εδω που καταντησαμε; στ) θυμασαι την σταση του στην Βουλή οταν αριστερη τρομοκρατία της 17Ν σκοτωσε τον Μπακογιάννη; ενω μπορουσε να την καψει τοτε την Αθηνα και τους Πασοκους δεν τοκανε. Ελεγξε το θυμικό του και ΕΝΩΣΕ αντι να διχασει. Το θεωρεις μικρό πραγμα αυτό; Με ενα νευμα του θα ειχε αιματοκυλιστει τοτε η Αθηνα απο σκληρους και φανατισμενους Νεοδημοκρατες. ζ) Σκοπιανό: ο Σοφουλης, ο Τσαλδαρης, ο Πλαστηρας, ο Παπαγος και ο Κουφός μαζι φυσικα με το Παλατι δεχονταν την "Δημοκρατία της Μακεδονιας" ως ομοσπονδο τμημα της ενιάιας Γιουγκοσλαβίας. Κατά την διαρκεια του Συμμοριτοπολέμου το Υπουργειο των Στρατιωτικων (Π.Κανελλοπουλος υπουργός) δεχοταν την ονομασια των ξενων στοιχείων που συμπολεμούσαν με τους συμμοριτες εναντιον του εθνικού κρατους και στρατού ως "Σλαβομακεδόνες". Υπαρχουν παμπολλα εγγραφα στην ΔΙΣ που το βεβαιώνουν αυτό. Γιατί αυτό που δεχομασταν στην διάρκεια του Συμορριτοπολέμου ως ονομα δεν θα μπορούσαμε να το δεχθουμε ως επισημο ονομα εξασφαλιζοντας βεβαίως οτι οι σκοπιανοί πιθηκοι θα παραδεχονταν οτι η σχεση τους με τον Μεγαλεξανδρο ειναι προίον αρρωστημενης και ανιστορητης φαντασίας και μονο; Αυτό που ειπε ο Μητσοτακης τοτε για τα 10 χρονια ηταν το εξης: "εαν ειχαμε δεχθει τοτε ενα συνθετο ονομα (π.χ. Σλαβομακεδνία) η υποθεση του ΣΥΝΘΕΤΟΥ ονοματος (οχι του Μακεδονια σκετο) θα ειχε ξεχαστεί σε 10 χρόνια". Εχεις αμφιβολία; Το συνθετο ονομα erga omnes δεν κυνηγαμε τωρα και παιρνουμε το τρίτο το μακρυτερο απο το πορδοβούλωμα Γκρούεφσκι; Ακούς κατι ηχηρές γαργαρες για το ονομα; νομιζω προερχονται απο τον Αντωνακη μας. Το FYROM (επισημη ονομασια των γυφτοσκοπιανων σε UN k EU) το πετυχαν (και το υπερασπιζομαστε και καλα κανουμε) ο Μητσοτακης με τον Μιχ. Παπακωνσταντίνου παρα το οτι εληγε η θητεία του Πατρός Μπους και ο Ιγκλμπεργκερ καιροφυλακτουσε. Μπορει σημερα ο Αντωνακης να παρει ενα πακετο Πινέϊρο; Προσωπικη μου γνωμη για Σκοπιανό και Β.Ηπειρο: υπαρχουν και αλλοι τροποι να υπερασπιστεις τα Εθνικα σου Δίκαι. Μια ζωη ήμασταν και ειμαστε τα καλα παιδια του ΝΑΤΟ και προκοπη δεν ειδαμε. Μηπως, λεω μηπως, να χασουν μερικα περιπολα το δρομο τους και να πανε Βορει και Βορειοδυτικά; Αντε γιατι πολυ μας ταπρηξαν.

      Διαγραφή
    4. Εκανε λαθη ο Μητσοτακης; Ναι αμέ! Εμπιστευτηκε "Μακεδονομαχους" με προυπηρεσια πιτσαδόρου που ειχαν στρατευθει για λιγωτερο απο 100 μερες (ολεθριο σφαλμα), επανεφερε τον Γερο-Καραμανλη στην προεδρία και τον βρηκε απεναντι του οταν επρεπε να παει σε εκλογες το 91 και να παψει να εχει 151 βουλευτές, επρεπε να ειναι λιγωτερο δημοκρατης γενικά και στο κομμα του και στην χωρα. Αλλα βλεπεις ειναι εκ φυσεως μετριοπαθης (οπως αποδεικνυουν και τα μετεπειτα λόγια και εργα του) αν και χαλκεντερος και πείσμων.

      Μην ξεχνας επισης οτι προσωπικο επιπεδο ειχε καταδικασθει δις εις θανατον απο τα καθικια τους Γερμανους, εχει βραβευθει απο το Βρεταννικο Κοινοβουλιο για την Αντιστασιακη του δραση, συνεβαλε με την συμφωνια της τρομαρισσας κατα την διαρκεια της κατοχης στο να μην αιματοκυλιστει η Κρητη αναμεσα σε ΕΑΜιτες και Βενιζελογενεις Εθνικόφρονες (ισως γι'αυτο η Κρητη δεν πηγε ποτε πολυ δεξιά, διότι δεν γνωρισε την κομμουνιστικη θηριωδία που γνωρισε η Ηπειρος και η Μακεδονία), δεν εκανε τον κουφό το 40, δεν εκανε τον βοηθό νοσοκομου το 40, τιμησε την οικογενεια του και την Μαρικα του και τωρα στα 95 του πινει τα ρακακια δικαιωμενος απο τα γεγονοτα και την Ιστορία.

      Θα μου πεις, καλα ρε μεγαλε και γιατί μας τα πρηζεις με τον Μητσοτακη; μηπως εισαι εμμισθος εγκαθετος του, μηπως εισαι Ευρυτανας; Οχι αλλά δεν γουσταρω να μου πιπιλανε το μυαλό με ψεύδη και κλισέ για τον Μητσοτακη οι πασοκοι και οι Λαϊκοξεδιοί. Σε επιπεδο ατομικων ικανοτητων ηταν ο πληρεστερος πρωθυπουργός του 2ου μισου του 20ου αιωνος. Ολους τους βαζει κατω. Δεν σου μιλαω φυσικα για τα τσικό στυλ αντωνακογιωργακωστακηδες. Αυτοί ειναι μονο για μπαντμιντον.

      ΝΕΑΡΧΟς

      Διαγραφή
  6. Για τον σχολιαστη "Κωνσταντινο"
    Θα αξιζε και θα τον βοηθουσε στην κρισι του να διαβαση το βιβλιο " Μπροστα απο την εποχη της ηΚυβερνησις της Νεας Δημοκρατιας 1990-1993" Εκει οποιος γνωριζει ανααγνωσι θα αντιληφθει τί αφησε και τι δημιουργησε η κυβερνηι Μητσοτακης. Τα υπολοιοπα για ξεπουλημα.. συνθηκη Μμαστιρχ τα διαβαζουμε και στιν Ριζοσπαστη και τα κουμε και αποτους ελληναραδες τυπου Καμενου και λιπων ψεκασμενων,
    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ιάσωνα,
      ελπίζω να μην είσαι ο συγγραφέας του άρθρου, γιατί χάνω κάθε ίδέα τόσο με το ύφος του σχολίου σου, όσο και με τη χρήση της γλώσσας (σύνταξη και ορθογραφία). Αν από το βιβλίο που προτείνεις (δεν το έχω υπόψη μου) έχεις κάτι να γράψεις και να τονίσεις, κάντο. Αν έχεις καμία ηλεκτρονική διεύθυνση να το αναζητήσω έχει καλώς, ειδάλως δεν έχει σημασία τι λέει γιατί δεν θα το ψάξω. Η άποψη μου εκφέρεται από την ζωντανή γνώση της πραγματικότητας την περίοδο αυτή. Αν υπάρχουν άλλες παράμετροι, αυτό δεν το γνωρίζω. Σχετικά με αυτά που αναφέρεις ότι τα .....διαβάζουμε στο Ριζοσπάστη, αν και δεν έχω καμμία σχέση με τους κουμμουνιστές, δεν θα μπορούσα μόνο και μόνο επειδή τα λέει ο Ριζοσπάστης να τα απαξιώσω. Όταν κάτι είναι ενάντια σε αυτό που θεωρώ "Εθνικό" δεν πα να το λέει ο γκραν Πάπας ότι αυτό είναι το σωστό, εγώ θα συνταχθώ με αυτόν που το πολεμά, ας είναι και ο ΣΥΡΙΖΑΣ, ας είναι και ο ΚΚΕ Μ-Λ. Όσον αφορά τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ελληναράδες-ψεκασμένοι, που μου θυμίζει το ύφος του περισπούδαστου Αδ. Γεωργιάδη (εκφραστή των απόψεων μου μέχρι το 2010), τους επιστρέφω.

      Κωνσταντίνος

      Διαγραφή
  7. Είναι εξοργιστικότατο να βλέπεις Έλληνες μετά απο τα δύο τόσο μεγάλα φιάσκα που πέρασε η πατρίδα τους το ένα με το όνομα ΠΑΣΟΚ και το άλλο το σημερινό με το όνομα Αντώνης Σαμαράς να θεωρούν οτι ο Μητσοτάκης φταίει για όλα τα δεινά της πατρίδας τους.
    Πριν το 2009 είχαν την δικαιολογία ότι δεν ήξεραν ζούσαν την ουτοπική πραγματικότητα της κοσμάρας τους, τώρα δεν έμαθαν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΟΥ ΚΟΛΑΝΕ ΤΗΝ ΣΤΑΜΠΑ. **ΟΜΟΙΔΕΑΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ**. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΞΚΗΡΥΞΟΥΝ. ΚΕ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΥΠΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΕΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ.
    ΣΟΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά για το ευρώ ποιος φταίει, ο Μητσοτάκης με το Μάαστριχτ ή ο Σημίτης?
    Τις ευθύνες πρέπει να τις καταλογίσουμε σε αυτούς που τους ανήκουν ανεξάρτητα από προσωπικές συμπάθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τον Κωνσταντίνο:
    Η γραφή ανήκει στον Ιάσωνα. Σε διαβεβαιώ προσωπικώς.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε ΝΕΑΡΧΕ,
    σ' ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητε Κωνσταντινε,

    Καταλαβαινω οτι σε ενοχλησα και οφειλω μια εξηγησι

    Οπωσδηποτε δεν υπονοουσα οτι εσυ εχεις σχεσι με ψεκασμενους ή ελληναραδες τυπου καμενου. Ομως η επιχειρηματολογια Ριζοσπαστη ( π.χ " ξεπούλημα" ή για την συνθηξκη Μααστριχτ) προκαλουν συνειρμους των δογματικων κρατιστων / ριζοσπαστικης αριστερας/ Δεν σημαινει τουτο, οτι εσυ εχεις σχεσει μ αυτους.Ουτε υπηρξε προθεσις να σε προσβαλλω. Αναφερομουν στις αποψεις αυτες που ειναι αγαπητες στον λαο επειδη αρεσκεται -θελει - να αγνοει οπως ο αρρωστος την ασθενεια του και κατα κορον προβαλλονται στον ¨φιλαληθη Ριζοσπαστη¨ ή απο τον ' ελληναρα" , λογω διαστασεων, καμενο..

    Το βιβλιο ειναι των εκδοσεων Εστιας και κυκλοφορησε τον Οκτωβριο του 2012. .Αξιζει να το διαβασης
    Δεν ειναι η βιογραφια του Μητσοτακη αλλα το εργο του - η πραγματικοτητα δηλαδη που αναφερεις κι εσυ οτι καθοδηγει την σκεψι σου. Πλην ομως ειναι φυσικο ολοι μας να αγνουμε πολλα. και η πραγματικοτης που "κτιζουμε " νοητικως, να μην ειναι το ολον αλλα ο,τι προλαβαμεν ν ακουσουμε ή θελουμε να συμβαινει. Αλλες φορες δυστυχως ειναι η ιδεολογια και ο δογματισμος που επικρατει και καθοδηγει τη σκεψι μας χωρις κρισι χωρις σεβασμο στην αληθεια. η την πραγματικη αληθινη πληροφορια.

    Ετσι σημερα οι ελληνες ,( ας ειναι καλα η πολλων δεκαετιων ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ πλυσις εγκεφαλου των ΜΕΜ , το γανωμα της αριστερας , δυστυχως σημερα και πολλων των ιστολογιων )χουν αποδρασει επιτυχως απο την αληθεια και παραμενουν πιστοι στα ψεμματα.

    Και να τελειωσω με τουτο.
    Μεχρι σημερα δεν υπαρχει δημοσιευμα, λογος αποψις σχολιο, ιστορικη θεωρησι της αριστερας ή του ΣΥΡΙΖΑ και των αναρχοβανδαλων εν γενει που να εχει σχεσει με την πραγματικοτητα ή την αληθεια.
    Με την διαστροφη και την ανωμαλια βεβαιως Ναι.
    Ιασων
    Υ.Γ
    Σχετικως προς την ορθογραφια ειναι γεγονος οτι πολλες φορες , ειμαι σιγουρος συμβαινει σε πολλους μιας καποιας ηλικιας- πληκρολογουμε ακριβως το διπλανο ή το προηγουμενο πληκτρο κι εν συνεχεια δεν διαβαζουμε το κειμενο μας για να το διορθωσουμε, οπως θα καναμε αν γραφαμε ενας αρθρο στην ΕΣΤΙΑ ή δημοσιευαμε καποιο βιβλιο.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εε όχι και 'δικαιούται να'ναι υπερήφανος' ο Μητσοτάκης...Είμαι απ'τα Χανιά (συντοπίτισσα του δηλαδή) και γνωρίζω την ιστορία του τόπου μου... Επειδή μάλλον αγνοείτε τις λεπτομέρειες, γράφετε όλους αυτούς τους διθυράμβους για το πρόσωπό του. Ο Κ.Μητσοτάκης λοιπόν, ως μέλος της ΕΟΚ (Εθνική Οργάνωση Κρήτης) στη συμφωνία της Τρομάρισσας (η συμφωνία είναι γραμμένη απ'τον ίδιο) συμφωνεί με τον ΕΑΜ να ενωθούν υπό κοινή διοίκηση οι αντιστασιακές οργανώσεις για να οδηγήσουν με ομαλό τρόπο τη μετάβαση στην πολιτική ζωή, αλλά με τον όρο ότι «δεν επιτρέπεται να χτυπάει κανείς τους Γερμανούς όταν θέλει και όπου θέλει». Αυτό το τελευταίο είναι μάλλον και ο λόγος που οι Γερμανοί έφυγαν απ'το νησί το 1945 (αφήνοντας τελευταία τα Χανιά), και που η κα. Μέρκελ με θερμά λόγια τον εξυμνεί...εδώ στην Κρήτη πάντως του έχει κολλήσει το παρατσούκλι του δωσίλογου. τα συμπεράσματα δικά σας....

    κάποιες πληροφορίες (πέρα απ'τη μυθοπλασία) παρατίθενται και στο βιβλίο την Μάρως Δούκα 'Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ'

    οι πολιτικοί σχεδόν στο σύνολο τους είναι σκάρτοι. γι'αυτό το λόγο παραθέτω και τα παραπάνω. συγνώμη αν σου χάλασα το όνειρο του μεγάλου 'ηγέτη' μητσοτάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή