Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ο Πούτιν απονέμει ..."χάρη"! Η αβάστακτη υποκρισία της τυραννίας!

Χοντορκόφσκι
Ο Άνθρωπος που φόβισε τον
Νεο-Τσαρισμό του Πούτιν.
Από τον Ιάσωνα

"...Επικρινω πολύ την «Ενωμενη Ρωσσια» . Το κανω ευθεως..Το δικαστικο συστημα της χωρας δεν ειναι συνταγματικο και το κοινοβουλιο της δεν ειναι πραγματικως ελευθερο. .. Η Ενωμενη Ρωσσια είναι η χειροτερη οψι του Κομμουνιστικου Κινήματος της Σοβιετικης Ενωσεως..." 

(Δηλωσεις του Μιχαηλ Γκορμπατσοφ λιγο πριν ξεκινησει η δευετέρα δικη του Μιχαηλ Χοντορκοφσκι (Associated Press 6/3/2009-Εφημερις Εστια, 7-3-2009).

*****************************

Χοντορκοφσκι.. Ο Ανθρωπος που φοβισε τον Τσαρισμο του Πουτιν

Μικροσωμος με παντοτε κοντοκουρμενα μαλια επιμονο βλεμμα, γιαλια χωρις... σκελετο με προτιμησι στα πουλοβερ ο Μιχαηλ Χοντοροφσκι δεν ταιριαζε στην εικονα του τιτανα των επιχειρησεων που ειχε καποτε την δυναμι και την υπεροψια να τα βαλη με το κρατος του Πουτιν. Κανεις δεν διαννοειται βλεποντας σημερα τον ταλαιπωρημενο και ταπεινωμενο αλλα αλυγιστο και πεισματαρη αυτόν ανθρωπο που μανταρει καλτσες στις Ρωσσικες φυλακες, ότι καποτε διεθετε μια περιουσια που ξεπερνουσε τα 15 δισ δολλαρια με 100.000 εργαζομενους.

Υπηρξε ο δευτερος πλουσιοτερος ανθρωπος στον κοσμο κατω των 40 ετων. Όταν καταβαλλοντας τα 309 εκατομμυρια δολλαρια στις 8 Δεκεμβριου 1995 απεκτησε τον ελεγχο του 78% της εταιρειας πετρελαιου Γιουκος, ο Χοντορκοφσκι αποδειχθηκε κεραυνοβολος και απολυτα αποτελεσματικος. Ολοι αφηγουνται πως η πρωτη κινησι του ηταν να στειλη 300 φρουρους στη Σιβηρια για να φυλλασσουν τα διυλιστηρια. Ενώ αμεσως μετα απελυσε χιλαδες αλκοολικους.

Στα πρωτα τρια χρονια μειωσε τα λειτουργικα εξοδα κατά δυο τριτα. Όλα αυτά βεβαιως περασαν στα «χερια» της Ρωσσιας του Πουτιν και των φιλων σε μια στιγμη, όταν Ο Μιχάηλ Χοντορκόφσκι, ο οποίος εθεωρείτο κάποτε ο πλουσιότερος και ισχυρότερος άνδρας της Ρωσίας, συνελήφθη το 2003 και καταδικάσθηκε το 2005 σε κάθειρξη οκτώ ετών για φορολογικές απάτες.
Η ποινή του μετατράπηκε σε κάθειρξη συνολικά 14 ετών έπειτα από μία δεύτερη δίκη το 2010 για «κλοπή πετρελαίου και ξέπλυμα 23,5 δισ. δολαρίων».

Η κυριοτερη βεβαιως (καταχρησι) αποδειχθηκε ότι ηταν, οι πολιτικες φιλοδοξιες του και τα τεραστια κεφαλαια που διεθεσε στην πολιτικη ως εν δυναμει αντιπαλος του κου Πουτιν…

Όμως σημερα, το πρωί της Παρασκευής ο Νεος Σταλιν της Ρωσσιας, Βλαντιμίρ Πούτιν υπεγραψε το τσαρικο -προέδρικό διάταγμα χορήγησεως χάρης στον άλλοτε μεγιστάνα των πετρελαίων και επικριτική του Κρεμλίνου, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι που ουτως ή αλλως θα απεφυλακιζετο τον ερχομενο χρονο, εκτος εάν το καθεστως Πουτιν τον οδηγουσε και σε άλλη δικη.

Όπως αναφερει δημοσιευμα της Kommersant, ο Χοντορκόφσκι πιέστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες να καταθέσει σχετικό αίτημα.Τα προσωπα που συναντησαν με τον Χοντορκοφσκι στην Φυλακη χωρις την απρουσια των δικηγορων του, εξηησαν στον Χοντορκοφσκι ότι η ρωσική "δικαιοσύνη"του κοθ Πουτιν, διεξάγει νέες έρευνες οι οποιες είναι πολύ πιθανόν να καταλήξουν σε απαγγελία νέων κατηγοριών και τη διεξαγωγή τρίτης δίκης, ενώ επισης τα προσωπα αυτά, όπως γραφει η Kommersant, τον πληροφόρησαν ότι η υγεία της μητέρας του επιδεινώνεται.

Υπο τα ςσυνθηκας αυτας και την την καθαρη αναφορά του Πουτιν λιγο ο πριν ανακοινώσει ότι θα χορηγήσει χάρη στον Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ότι ο φυλακισμένος πρώην μεγιστάνας δεν θα αντιμετωπίσει τρίτη δίκη, ο ΧΟΝΤΟΡΚΟΦΣΚΙ υπεβαλε αιτησι χαριτος, στον τοσο μεγαλοψυχο και δικαιο Τσαρο.

Να θυμισουμε και αλλα λησμονημενα θυματα 
της Νεας Ρωσσιας του κου Πουτιν:

  1. Στις 14/9/2006, νεκρός από πυρά αγνώστων έπεσε ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, κ. Αντρέι Κοζλόφ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη ρύθμιση του ρωσικού τραπεζικού τομέα και . ηγήθηκε της μάχης της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας κατά του ξεπλύματος ”βρόμικου” χρήματος, (σχετικό θέμα).
  2. Στις 7/10/2006, οτι δολοφονηθηκε η δημοσιογραφος Αννα Πολιτικόσφκαγια. Απο τις ελαχιστες εναπομείνασες ανεξαρτητες φωνες της δημοσιογραφίας στην Ρωσία.Οι δολοφόνοι της, με πεντε σφαίρες, δεν έκαναν καμμια προσπαθεια να συγκαλύψουν τι ακριβώς ήταν η πράξις τους. Η δολοφονια της συνεπεσε με τα 54α γενεθλια του Κου Πούτιν, που υπήρξε ο στόχος των εντόνων επικρίσεων της. Στα χερια της αστυνομίας κατέληξε και ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή της με το υλικό που ειχε ετοιμασει για αρθρο σχετικώς με τα βασανιστήρια στην Τσετσενία.
  3. Αλλα δεν ηταν ο τελευταίος φόνος. Στις 11/10/2006 δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι ,ο Αλεξάντερ Πλόχιν, διευθυντής της δευτέρας μεγαλυτέρας τράπεζας της Ρωσίας, Vneshtorgbank απο επαγγελματίες φονιαδες.
  4. Και έξι μερες αργοτερα, στις 16.10.2006 βρέθηκε δολοφονημενος απο μαχαίρι στο διαμερισμα του, ο οικονομικός υπεύθυνος, για 23 χρονια στελεχος του Ιτάρ-Τας, Ανατόλι Βορονίν.
  5. Στις 23/11/2006 ο πρωην συνταγματαρχης της Ρωσσικης Ομοσπονδιακης Υπηρεσίας Ασφαλείας FSB (πρωην KGB) Αλεξαντερ Λιτβινενκο 43 ετών, απεβιωσε συνεπεία τοξικης δηλητηριασεως μετα απο ολιγοήμερη νοσηλεια σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Πριν απο εννεα χρόνια, τον Νοεμβριο του 1998, συνταγματαρχης τοτε της KGB, κατηγορησε δημοσίως τους ανωτερους του ότι του εδωσαν εντολη να δολοφονησει τον Ρωσο μεγιστανα Μπορις Μπερεζοφσκι. Εν συνεχεία συνεληφθη και φυλακισθηκε στο Λεφορτοβο. Επικεφαλής της KGB ήταν τοτε ο Βλαντινιρ Πούτιν. Βεβαιως η Ρωσσικη δικαιοσύνη απηλλαξε δυο φορες τον Λιτβινενκο, ο οποίος τελικώς εφυγε με την οικογενεια του το 2000 και εγκατεσταθη στο Λονδίνο, οπου δημοσίευσε βιβλίο με στοιχεία που συσχετιζαν τις βομβιστικες ενεργειες σε κτιρια της Μοσχας το 1999 με την προεκλογικη εκστρατεία του Κου Πουτιν.
Στο τελευταίο μηνυμα που υπαγορευσε την 21ην Νοεμβρίου, οταν ο Λιτβινενκο καταλαβε ότι έχανε και την ζωή του, κατηγορησε τον προεδρο της Ρωσσιας Βλαντιμιρ Πουτιν για την καταστασί του. «Μπορει να καταφερετε να κλεισετε το στομα ενος ανθρώπου, αλλα η κατακραυγή απο ολοκληρο τον κοσμο θα αντηχή, κε Πουτιν στ’αυτιά σας για όλη σας τη ζωή..» ηταν το κύκνειο ασμα του. Το ιδιο δηλωσε και ο πατερας του Λιτβινενκο, γιατρος, ότι τον γιό του « δολοφονησε το καθεστώς με μια μικροσκοπικη πυρηνικη βομβα». 

Βεβαιως σημερα στην Ελλαδα διεξαγεται ευρεως μια επιδοτουμενη (δεν γνωριζω επακριβως αν από απειρη βλακεια ,από αδεια κεφαλια ή από κεφάλαια) προπαγανδα στην Ελλαδα για το χρυσο εθνος, τα αδελφια μας τους ομοδοξους, τους αδιαφθορους υπερασπιστες του δικαιου ( διαβασατε ολιγα προηγουμενως) τους προθυμους δανειστες μας καιαλλα παρομοια ηχηρα,που οι ευπιστοι Νεοελληνες ασπαζονται εν τη αφελεια και τη απελπισια των. Ενώ ακομη και σημερα ειμεθα μαρτυρες της συμπεριφορας της Ρωσσιας του κου Πουτιν, στις παλαι ποτε υποτελεις σοιαλιστικες χωρες όπως η Γεωργια η Ουκρανια που τολμησαν να ονειρευθουν τον ευρωπαϊκό τους προσανοτολισμο. Για να εισπραξουν την γεναια επεμβασι της Ρωσιας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου