Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Τα φαύλα ..."ΜΜΕ"

Η πλειονότητα των Ελλήνων δημοσιογράφων είναι αριστεροί και επηρεάζονται, δυστυχώς, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, από τα πολιτικά τους φρονήματα. Γι΄ αυτό και προσπαθούν να αποψιλώσουν το κύρος των θεσμών και των ιστορικών μορφών της Ελλάδος. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, με εξαίρεση ορισμένα δίκτυα, τα άλλα απεσιώπησαν την άφιξη της ελληνίδος βασιλομήτορος της Ισπανίας και πρώην βασιλίσσης αυτής Σοφίας, η οποία ήλθε στην Ελλάδα, για να παραστεί προχθές στα εγκαίνια της εκθέσεως του Δομινίκου Θεοτοκοπούλου, στο Μουσείο Μπενάκη. 

Το γεγονός αυτό θα έπρεπε να αποτελεί πρώτη είδηση σε όλα τα ενημερωτικά δίκτυα. Ηγνόησαν όμως την άφιξη και προχθεσινή παρουσία στο άνω μουσείο της αγαπητής σε όλη την Ευρώπη βασιλίσσης Σοφίας πολλοί δημοσιογράφοι, προφανώς διότι είναι αδελφή του τέως βασιλέως της Ελλάδος Κωνσταντίνου. Αίσχος! Ακόμη και οι Ρώσοι, σέβονται την ιστορία τους και προβάλλουν τους τσάρους και τους απομένοντας συγγενείς τους. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι όμως, που καίουν λιβανωτόν εις τον Τσίπρα και το ΚΚΕ, θα προέβαλαν επιμόνως μόνον την άφιξη οιουδήποτε παλαιού ή νέου μπολσεβίκου. 

Σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, αν και αμείβονται πλουσιοπαρόχως με αποδοχές άνω των 80.000 ευρώ ετησίως, ψέγουν τους αξιωματικούς και τους δικαστές, διότι ζητούν διαφορές αποδοχών και συντάξεων, οι οποίες τους επιδικάσθησαν δια δικαστικών αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων, ήτοι του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ευρίσκουν δε πολύ φυσικό, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων να εισπράττει αποδοχές 1.200 ευρώ μηνιαίως και οι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων να έχουν συντάξεις 1.400 ευρώ. Με τις άνω αποφάσεις ανωτάτων Δικαστηρίων όμως διαφωνεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. 

Δικαίως οι Δικαστές πιστεύουν ότι δεν είναι άδολος η εναντίον τους προπαγάνδα των ΜΜΕ. Πάντως ο ανωτέρω υπουργός, με πρόσφατη αντισυνταγματική τροπολογία του, ουσιαστικά καταργεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, περιορίζων τις επιδικασθείσες διαφορές αποδοχών και συντάξεων στο 50%, την καταβολή των οποίων ορίζει σε 36 δόσεις, αρχόμενες από 1-1-2015. Δηλαδή σε χρόνο κατά τον οποίον πολλοί των δικαιούχων δεν θα υπάρχουν. 

Όμως ο αυτός υπουργός εγκρίνει τις δαπάνες για την εξασφάλιση γραφείων των συναδέλφων του βουλευτών, επί τριών μεγάρων (Φιλελλήνων & Συντάγματος, Σέκερη και Βουλής), αεροπορικών εισιτηρίων αυτών, αμοιβών ενός γραμματέως και δύο συμβούλων για καθένα τούτων, ως και για διατήρηση γυμναστηρίου με αθλοπαιδιές προς άσκηση και τέρψη τούτων, ακόμη και των συνταξιούχων. 

Αν αυτά είναι συνήθη στις συνταγματικές δημοκρατίες, τότε γιατί να χαρακτηρίζονται δικτατορίες τα καθεστώτα της Μέσης Ανατολής; 

Ουδείς υπουργός των Οικονομικών, ούτε βεβαίως ο ανωτέρω εμφανιζόμενος ως εχθρικώς διακείμενος προς τους δικαστές, απεκάλυψε ποτέ τη λίστα των ιδιοκτητών ακινήτων στο εξωτερικό, για να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, ποίοι πολιτικοί και άλλοι κρατικοί έλληνες λειτουργοί είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. 

Το γνωστό «συγχωροχάρτι» του Ανδρέα Παπανδρέου προς διοικητή της Δ.Ε.Η., στον οποίον ανεγνώρισε το δικαίωμα να κάνει «δωράκι προς εαυτόν», αλλά όχι και μέχρι 500.000.000 δρχ., απετέλεσε το έναυσμα της διαφθοράς των κρατικών λειτουργών, η οποία έκτοτε ουδέποτε έπαυσε να υπάρχει. 

Κάθε τόσο πληροφορούμεθα από τον τύπο συλλήψεις υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε. και του υπουργείου Οικονομικών για δωροληψία και απόπειρες εκβιασμού επιχειρηματιών, οι οποίοι αναγκάζονται να προσημειώσουν τα χαρτονομίσματα, προκειμένου να κατοχυρώσουν την απόδειξη του εκβιασμού τους. Η εξαχρείωση της κοινωνίας εκδηλούται και με την παρατηρουμένη εγκληματικότητα, παρά την δραστηρία κινητοποίηση της Αστυνομίας και ιδιαιτέρως των ομάδων ΔΙΑΣ, τα όργανα της οποίας ασκούν το καθήκον τους με αυταπάρνηση και με κίνδυνο της ζωής τους, ενίοτε υπό λίαν δυσχερείς συνθήκες.

Για την εγκληματικότητα όμως δεν ευθύνεται η Αστυνομία, αλλά η επιείκεια ορισμένων δικαστών, οι οποίοι τιμωρούν σοβαρότατα εγκλήματα με μειωμένες ποινές, ευκόλως δε δέχονται αιτήσεις προσωρινής απολύσεως ειδεχθών εγκληματιών. Πολλά εγκλήματα δεν καταγγέλλονται καν, διότι τα θύματα καλούνται να πληρώσουν ποσό 100 ή 150 ευρώ ως παράβολο για τη σύνταξη της μηνύσεως κατ΄ αγνώστων, ενώ γνωρίζουν ότι σπανίως ανακαλύπτονται οι δράστες. 

Η δραστήρια εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου ας εισηγηθεί στα αρμόδια υπουργεία την κατάργηση του παραβόλου της μηνύσεως, για τα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα. Δεν είναι λογικό, μία μητέρα να υποχρεώνεται να πληρώνει παράβολο για τη μήνυση κατά του δυστροπούντος για την καταβολή διατροφής των τέκνων συζύγου της, όταν δεν έχει ουδέν εισόδημα και ο τελευταίος αδιαφορεί, περιφρονών τη Δικαιοσύνη.

Βασ. Α. Κόκκινος 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου