Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Φοβερό αυτογκόλ: Καταστρέφουμε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις για το τομάρι ενός αριστερού φονιά της 17Ν

Η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού θα θεωρηθεί ως «μη φιλική πράξη» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς σε έκτακτη συνέντευξη Tύπου λίγο πριν την συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στην Ουάσιγκτον με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

Ο κ. Πιρς ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την απελευθέρωση καταδικασμένων τρομοκρατών για ιατρικούς λόγους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση. «Δεν είναι θέμα ανθρωπισμού αλλά θέμα ασφάλειας» ξεκαθάρισε και εξέφρασε φόβους ότι με βάση αυτή τη ρύθμιση θα αποφυλακιστούν και άλλοι τρομοκράτες και κακοποιοί.

«Η αποφυλάκιση των δολοφόνων δείχνει έλλειψη σεβασμού στη μνήμη αυτών που έχουν σκοτωθεί και παραβιάζει τα δικαιώματα των μελών των οικογενειών τους», πρόσθεσε ο αμερικανός πρέσβης.

Ερωτηθείς αν το εν λόγω νομοσχέδιο πρόκειται να επηρεάσει την στάση των ΗΠΑ στο ζήτημα της ελληνικής κρίσης επανέλαβε πως «η απελευθέρωση όσων έχουν σκοτώσει μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί».

Ιδιαίτερα δε για τον Σάββα Ξηρό, ο οποίος όπως τόνισε χθες αμερικανός αξιωματούχος έχει καταδικασθεί για πολλές δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών, μεταξύ των οποίων εκείνη του Ακολούθου Αμυνας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Νορντήν και του αξιωματικού της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας Ρόναλντ Στιούαρτ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα έπρεπε να εκτίσει το σύνολο της ποινής του, όπως του αποδόθηκε από το ελληνικό δικαστικό σύστημα».

Ο αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς κοινοποίησε την φωτογραφία και μία ανακοίνωση της πρεσβείας για τις συνθήκες δολοφονίας του αμερικανού Ακολούθου Αμυνας και την τρομοκρατική δράση του Σάββα Ξηρού στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο των ΑνΕλ Πάνο Καμμένο και το λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ στο Twitter την ώρα που το σχετικό νομοσχέδιο συζητείτο στη Βουλή την Παρασκευή.

Remembering our fallen: Capt Bill Nordeen, U.S. Defense Attaché, Athens.

kathimerini

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου