Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Η ΠουΤουΒου και οι ...εχθροί του λαού!

"Χα χα χα, την είδες πάλι τη Ζωή;" Κάπως έτσι σχολιάζει ο περισσότερος κόσμος τα κατορθώματα και τις περιπέτειες της ΠουΤουΒου (όσοι βέβαια βρίσκονται απέναντι, γιατί οι φαν της βρίσκονται σε μια μόνιμη κατάσταση έκστασης και ηδονής). Σχόλια ακούστηκαν μυριάδες και μετά τους τσαμπουκάδες της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αρχικά με έναν άμοιρο αστυνομικό που εμπόδιζε κάποιους διαδηλωτές να περάσουν μπροστά από τη Βουλή και εν συνεχεία με τους άτυχους δημοσιογράφους που τόλμησαν να τη ρωτήσουν για το παραπάνω συμβάν.

Δεν είμαι ψυχίατρος για να μπορώ να δώσω γνωμάτευση για την ψυχική υγεία της κυρίας Κωνσταντοπούλου ή οποιουδήποτε άλλου. Θεωρώ όμως πως οι κινήσεις της δεν είναι ούτε τρελές ούτε τυχαίες. Σκεφτήκατε αλήθεια σε ποιους ακριβώς επιτέθηκε η Κωνσταντοπούλου; Σε αστυνομικούς και δημοσιογράφους. Στα «γουρούνια δολοφόνους» και τους «αλήτες-ρουφιάνους». Δηλαδή, στους «εχθρούς του λαού» ή, πιο σωστά, στους εχθρούς του Όχλου για τους οποίους σας μίλησα στο προηγούμενο κείμενό μου. Ένας λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει πως αυτό που έκανε η Κωνσταντοπούλου στον αρχιφύλακα ήταν απλώς μια αισχρή επίδειξη δύναμης: Είμαι πιο υψηλόβαθμος από σένα και σε ταπεινώνω δημοσίως.

Με άλλα λόγια η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρθηκε ακριβώς όπως ένας «μπάτσος» που σταματάει στη μέση του δρόμου ένα δεκαεξάχρονο και του κάνει ένα σκασμό καψόνια επειδή έχει μακριά μαλλιά ή φοράει σκουλαρίκι. Επίσης, ένας λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει πως προσέβαλε χυδαία τους εν λόγω δημοσιογράφους φτάνοντας στο σημείο να τους ταυτίσει με τα κανάλια από όπου βγάζουν το ψωμί τους. Να θυμίσουμε εδώ πως ένας από τους πρώτους «πολιτικούς» που έπραξε ανάλογα ήταν ο (όχι ιδιαιτέρως αντιπαθής στη Ζωίτσα κρίνοντας από το συνεχές φλερτ της με το κόμμα του) Νίκος Μιχαλολιάκος στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Δεν παρέλειψε δε και να τους στοχοποιήσει. Τα ονόματα που ακούστηκαν μετά την ερώτηση «Ποιος είσαι και πού δουλεύεις;» ίσως φανούν χρήσιμα στον Όχλο, όταν ξεκινήσει η «Επανάσταση». Για να τα διακρίνει όλα αυτά, όμως, χρειάζεται κοινή λογική. Στον Οργισμένο Ελληνικό Όχλο δεν περισσεύουν τέτοιες φλωριές. Εδώ έχουμε πόλεμο, χούντα, κατοχή. Πρέπει να συντριβούν οι οχτροί. Οι μπάτσοι και οι δημοσιογράφοι, τους οποίους κατατρόπωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αίσθησή μου είναι πως η ΠουΤουΒου ετοιμάζει την επόμενη μέρα. Όπως και να διαχειριστεί την κατάσταση ο Αλέξης Τσίπρας, θεωρώ πιθανότατη τη δημιουργία ενός συμπαγούς αντιμνημονιακού αντιευρωπαϊκού μετώπου. Με συμπάθειες από την Αριστερά μέχρι την (πολύ) Άκρα Δεξιά, η Κωνσταντοπούλου φαντάζει ως η ιδανική μπροστάρισσα μιας τέτοιας κίνησης και μέχρι τότε θα διαχωρίζει επιδεικτικά της θέση της από το πιο μετριοπαθές κομμάτι της κυβέρνησης και θα πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις της στους «εχθρούς του Λαού». Αν μάλιστα κάποια στιγμή το Μέτωπο αυτό γιγαντωθεί (ενδεχομένως και με την ενεργή συμμετοχή κάτι τύπων με ξυρισμένα κεφάλια που δικάζονται αυτές τις μέρες), τα γέλια με τα οποία ξεκίνησα το άρθρο αυτό θα κοπούν μαχαίρι…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου