Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

"Η επιστροφή των αγανακτισμένων"... (σε θλιβερή έκδοση)


ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ: Νεόπτωχοι, φτωχοί και... φτωχότεροι, βγάζουν τα απωθημένα τους στο Μνημείο του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ και οι Εχθροί της Ελλάδος τρίβουν τα χέρια τους από ευχαρίστηση.

Εμφανίστηκαν και πάλι οι «αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα, αυτή την φορά σε δύο εκδόσεις: Οι «κόκκινοι» (σε όλες τις αποχρώσεις, από βαθύ κόκκινο μέχρι... ροζ) και οι γαλάζιοι της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Λέμε της Ε.Ε. γιατί προφανώς το πλήθος που - καθόλου αυθόρμητα - βρέθηκε να ανεμίζει σημαίες της Ευρώπης των Τοκογλύφων, στο πλευρό του Μητσοτάκη, του Γεωργιάδη και άλλων υπαιτίων της εθνικής μας κατρακύλας, αγωνιά περισσότερο για τα λεφτάκια του, παρά για την Ελλάδα.

Οι ομοιότητες με τους «Αγανακτισμένους» του 2010 είναι αρκετές. Ξεχωρίζει η επανεμφάνιση του παρακράτους (το ίδιο ήταν τότε και τώρα) που ανενόχλητο βρέθηκε την Δευτέρα να ξυλοφορτώνει κάποιους «Ευρωπατριώτες». Να ευχηθούμε μονάχα, η Ελλάδα να μην ζήσει ποτέ ξανά, σκηνές Marfin με αθώα θύματα.

Από την μία λοιπόν, έχουμε τους ψευτοεπαναστάτες της Αριστεράς. Τι ζητούν; Ζητούν από την κυβέρνηση που οι περισσότεροι εξ αυτών ψήφισαν, να κάνει πράξη τις προεκλογικές της εξαγγελίες και να έρθει σε ρήξη με τους «θεσμούς». Από μόνες τους οι εικόνες είναι κωμικές όσο δεν πάει.

Και περνάμε από την κωμωδία στο... δράμα: Τα Ευρωλιγούρια. Εκείνοι με τα πλακάτ «Ναι στις προτάσεις Γιούνκερ»! Οι νενέκοι που θέλουν «ευρώ πάση θυσία», ακόμα και αν είναι ευρωσκλάβοι στο χαλιφάτο της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Θλιβεροί ραγιάδες που δεν έχουν αντίρρηση με την παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας.

Φτωχοί εναντίον... φτωχότερων, ψευτοεπαναστάτες εναντίον ευρωλιγούριδων, κάποιοι άθελα και άλλοι ηθελημένα, εξυπηρετούν τις ανάγκες της «πρώτη φορά Αριστερά» και των τοκογλύφων με όποιο τρόπο και αν το δει κανείς. Αμφότεροι όμως δεν εξυπηρετούν την ΕΛΛΑΔΑ και το ελληνικό δράμα συνεχίζεται...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου