Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Δεν αφήσαμε τους Αστυνομικούς να μπουν στη βουλή να κατουρήσουν για ...λόγους ασφαλείας!

Για ακόμα μια φορά η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι στο προσκήνιο για μια αμφιλεγόμενη απόφασή της. Να μην επιτρέπει πλέον στους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες στο τρίτο υπόγειο της Βουλής.

Το τελευταίο επεισόδιο σε αυτό το θέμα έχει να κάνει με…. κουμπούρια και μασκαράδες….

Μετά λοιπόν τον θόρυβο που προκλήθηκε, η ασφάλεια του κτιρίου της Βουλής έδινε την εξής απάντηση για να δικαιολογήσει την στάση της Προέδρου…
«Δεν ζητήθηκε τίποτε περισσότερο από το να γίνει ο τυπικός έλεγχος και να τηρηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας. Δεν είναι δυνατόν η ταυτοποίηση να γίνεται επειδή κάποιος φοράει στολή και φοράει κουμπούρι. Εξάλλου στο παρελθόν η αστυνομία έχει καταγεγραμμένες επιθέσεις από μεταμφιεσμένους κακοποιούς σε αστυνομικούς».
Με άλλα λόγια αν κάποιος αστυνομικός θέλει να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα της Βουλής, θα πρέπει να περάσει από έλεγχο για ταυτοποίηση και πριν εισέλθει ούτε καν στο κεντρικό κτίριο αλλά στο υπόγειο που βρίσκονται οι τουαλέτες της ασφάλειας της Βουλής, να παραδώσει τα… «κουμπούρια».

Απίστευτη φράση από την ασφάλεια της Βουλής, την οποία στελεχώνουν… αστυνομικοί.

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, αντέδρασε κι εκείνος για τις καταγγελίες.

Από το Βόλο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έριξε… φαρμακερά βέλη προς την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, καλώντας την να σέβεται την Αστυνομία.
«Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία», είπε συγκεκριμένα ο κ. Πανούσης και χαρακτήρισε την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαθεμένη, ενώ την απέδωσε σε παρεξήγηση.
«Δεν μπορεί να υποτιμάται (και άλλη φορά έχει συμβεί) η αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι που δεν εκπροσωπούν το νόμο και την τάξη».
Η τοποθέτηση του Γιάννη Πανούση έρχεται λίγες ώρες μετά το ψήφισμα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που με ψήφισμά της απαιτεί (!) από την κυβέρνηση να απομακρύνει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη! Μόνο που όπως φάνηκε από την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

«Στην Αριστερά, ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του, αλλά θέμα αντικατάστασης του κ. Πανούση δεν απασχολεί την κυβέρνηση» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση σχετικά με τη θέση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση του κ. Πανούση.

stoxos

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου