Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Εθνικό έγκλημα συνιστά η ασκούμενη πολιτική

"Είναι φίλος ο κ. Τσίπρας, αλλά για να κρατήσουν οι φιλίες χρειάζονται κάποιοι ελάχιστοι κανόνες".

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: όταν χάνεις τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μιλώντας στα διεθνή ΜΜΕ δεν κρύβει το θυμό του για την ελληνική κυβέρνηση, όταν το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να τον βγάλει ψεύτη συνεχώς, όπως και τους υπόλοιπους θεσμικούς, όταν η επικοινωνία της εδώ κυβέρνησης βασίζεται αποκλειστικά στην διάψευση των όσων λένε οι Ευρωπαίοι εταίροι (τους οποίους παρουσιάζουν όλοι με μελανά χρώματα), τότε δεν πάμε πουθενά… 

Ο κ. Γιούνκερ μίλησε για πληροφορίες σχετικά με τις συντάξεις, τις οποίες, όπως είπε, δεν έδωσε στο ελληνικό κοινοβούλιο ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι περιμένει από την Πέμπτη την εναλλακτική πρόταση της Ελλάδας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έθεσε ηθικό θέμα στον τρόπο, με τον οποίο γίνεται η συζήτηση για τα θέματα της Ελλάδας», διαβάσαμε στην εφημερίδα «Καθημερινή». 
Διαβάσαμε και κάτι άλλο στην εβδομαδιαία εφημερίδα free press (δωρεάν διανεμόμενη) «Free Sunday», σε μια συνέντευξη του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου του ΣΥΡΙΖΑ: «… Δεκαοχτώ κυβερνήσεις εναντίον μίας, και μάλιστα αδυνατισμένης και από την κρίση, χώρας…». Απομονώσαμε αυτή τη φράση, διότι λέει πολλά. Για την ακρίβεια, πάρα πολλά. Αλλά, αυτή την εποχή κανείς δεν ακούει. Ζουν όλοι στο «συννεφάκι» τους, νομίζοντας πως κάποιος θα πατήσει ένα κουμπί και όλα θα γυρίσουν πίσω στην προ του 2009 εποχή.

Εδώ υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Και ως εκ τούτου, έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται όπως εκείνη νομίζει. Και να βελτιώνει ή να καταρρακώνει τη διεθνή εικόνα της χώρας. Το ότι οι υπόλοιπες 18 χώρες της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένων της Κύπρου, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας, που επλήγησαν και εκείνες από την κρίση, είναι εναντίον μας, όπως παραδέχεται και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εναντίον μας, συνιστά ένα ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα, με μακροπρόθεσμες δυστυχώς συνέπειες.

Και δεν είναι όλοι αυτοί «τοκογλύφοι», για να χρησιμοποιήσουμε μια προσφιλή, στην αντιμνημονιακή ρητορεία, λέξη. Είναι, όπως προείπα, λαοί που έχουν υποστεί ανάλογες κακουχίες όπως ο δικός μας λαός. Και κάτι σημαντικό: δεν ζούμε μόνοι μας στον κόσμο. Η δε χώρα μας, αντιπροσωπεύει στο οικονομικό πεδίο κάτι λιγότερο από το 2% του ΑΕΠ της ΕΕ. Και ναι μεν μια έξοδος της Ελλάδας θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στην ευρωζώνη, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος οι Ευρωπαίοι να θεωρήσουν ότι μακροπρόθεσμα, η στάση που τηρεί η Αθήνα θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο. Και τότε, θα κληθούμε να αποχαιρετίσουμε την ευρωζώνη, με τις όποιες ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ συνέπειες για το έθνος. Καιρός λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να σοβαρευτεί, διότι η απομόνωση της χώρας συνιστά ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου