Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Το ..."φόβητρο" της Χρυσής Αυγής!

Στιγμιότυπο από την "δίκη" της Χρυσής Αυγής
Το «Βήμα» στις 17 Μαΐου έγραψε ότι ένα από τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Τρόικα, για να μην πιέσει ακόμη περισσότερο την Ελληνική κυβέρνηση, είναι ότι αυτό «θα οδηγήσει στην ενίσχυση της Άκρας Δεξιάς». Αυτό το «επιχείρημα» είναι πιστή αντιγραφή των όσων έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς προ εκλογών. 
Το φόβητρο της Χρυσής Αυγής προβάλλεται σε κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους, από τους φιλελευθέρους έως τους ριζοσπάστες αριστερούς. Η Δημοκρατία φαίνεται ότι έχει αδιέξοδα, για να παραφράσσω την γνωστή επωδό, όταν η ψήφος του λαού κατευθύνεται σε «αχαρτογράφητα νερά», όταν δεν ψηφίζονται τα γνωστά συστημικά κόμματα.

Την ίδια ώρα, που πληθώρα πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αναφέρονται στην «αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα», έτσι όπως την εννοούν, η Χρυσή Αυγή εξακολουθητικώς αποκλείεται από την ομαλή συμμετοχή στην πολιτική ζωή της χώρας. Και όπως έχω ξαναγράψει, αυτός ο ιδιότυπος «πολιτικός ρατσισμός» δεν αφορά την Χρυσή Αυγή, τον Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές της. Αφορά πρωτίστως τους 550.000 Έλληνες που επέλεξαν να εμπιστευθούν την ιδεολογική και πολιτική τους εκπροσώπηση στην Χρυσή Αυγή. Αν δεν έπραξαν σωστά, θα το αποφασίσουν οι ίδιοι στις επόμενες εκλογές, δεν θα το αποφασίσουν οι πολιτικοί της αντίπαλοι, σε συνέργια με μία εξωνημένη δικαστική κλίκα.

Και στην δημοκρατία υπάρχει ισονομία, ισηγορία και ισότητα στον σεβασμό της ψήφου εκάστου Έλληνος και Ελληνίδος. Αλλιώς, ας καταργήσουμε τις ελεύθερες δημοκρατικές εκλογές και να εφαρμόσουμε τα εκλογικά συστήματα των κομμουνιστικών χωρών, που επέτρεπαν την συμμετοχή στις εκλογές σε συγκεκριμένα και προεπιλεγμένα κόμματα, δορυφόρους των ΚΚ.

Επιπροσθέτως, που και πως εφαρμόζονται στην πράξη τα περίφημα φληναφήματα για τον «σεβασμό στην διαφορετικότητα»; Εκτός, αν αυτό ισχύει μόνο για τους ομοφυλοφίλους, τους διεμφυλικούς (transsexual για τους αμόρφωτους), τους μετανάστες, τους μουσουλμάνους, κοκ. Για τους εθνικιστές δεν ισχύει ο ανάλογος σεβασμός; Εκεί επιτρέπεται η «ρητορική μίσους» από τους αριστερούς και η στοχοποίηση; Εκεί δεν ισχύει το δικαίωμα του «αυτοπροσδιορισμού»;

Το πρόβλημα της Ελλάδος προφανώς και δεν είναι η Χρυσή Αυγή και ο Εθνικισμός. Είναι η αποδεδειγμένη ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος, η διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση, οι φθηνές προεκλογικές υποσχέσεις, η απουσία μίας παραγωγικής ιδιωτικής οικονομίας, την οποία αφάνισε ηθελημένα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974, στρώνοντας τον δρόμο στον σοσιαλιστή Παπανδρέου.

Με φαντάσματα και προκατασκευασμένες φοβίες δεν πορεύονται οι δημοκρατίες και οι ελεύθερες κοινωνίες. Η Γ’ Ελληνική Δημοκρατία χρεοκόπησε επισήμως με το διάγγελμα Παπανδρέου στο Καστελόριζο. Σήμερα βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο. Είτε το θέλουν, είτε όχι, η επόμενη ημέρα δεν μπορεί να κτισθεί χωρίς την συμμετοχή των εθνικιστών. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν όλοι, τόσο το καλύτερο για την Δημοκρατία και την πατρίδα μας.

Χρήστος Χαρίτος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου