Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Η κωμωδία τελειώνει... Αρχινάει το δράμα

Η κωμωδία των διαπραγματεύσεων, σε συμπαραγωγή της ροζ συμμορίας, με αμερικανοσιωνιστικές εταιρείες χολυγουντιανού θεάματος, πλησιάζει προς το τέλος της.
Αν και η σκηνοθετική άποψη του Γιάνι Βαρουφάκη έβγανε πολύ γέλιο [παρά τις ερμηνευτικές αδυναμίες των ηθοποιών] το φινάλε ήταν το αναμενόμενο. Όσοι από τους θεατές περίμεναν μια ριζική ανατροπή, μετά το "The End" έφυγαν αποκαρδιωμένοι.
Το έργο τελείωσε με τη συνήθη φορομπηχτική επιδρομή, με την οποία είχαν τελειώσει και τα προηγούμενα.
Αν δεν υπήρχαν και οι έξυπνες ατάκες της κυρίας Λαγκάρντ, θα νόμιζαν ότι τελικα είδαν την ίδια κωμωδία, που παίζεται εδώ και κάτι χρόνια στην ψωροκώσταινα...
Το πρόβλημα είναι πως τώρα, που τελειώνει η κωμωδία των διαπραγματεύσεων, αρχινάει το δράμα της διακυβέρνησης της χώρας, από το συριζαίικό τσίρκο.
Ίσαμε την τελευταία σκηνη των "διαπραγματεύσεων" οι δύστυχοι ιθαγενείς της Ινδογρεκίας, τη βγάναμε καθαρή.
Θες οι ρυθμίσεις οφειλών, θες η ραστώνη του δημοσίου, θες οι διαπραγματεύσεις, θες η παροιμιώδης πολυγλωσία και απραξία της "πρώτης φοράς αριστερά", μας γλίτωσε από παραπανιστούς φόρους κι από απανωτά πρόστιμα.
Έλα όμως που τα ωραία πράγματα κρατάνε πάντα λίγο.
Διότι πολύ σύντομα, οι συριζαίοι θα εξαναγκαστουν να περάσουν από το στάδιο της "διαπραγμάτευσης" στο στάδιο της "διακυβέρνησης". Κι εδώ είναι που θα πέσει το μεγάλο κλάμα, ακόμα και αν αναλάβει πάλι να σκηνοθετήσει ο σπαρταριστός κωμικός Γιάνις Βαρουφάκης...

Με πρωταγωνίστριες την κ. Ραχήλ Μακρή σε ρόλο Νίκου Ξανθόπουλου και την συντρόφισσα Ζωή, στο ρόλο του σκληρού Νίκου Κούρκουλου, οι συριζαίοι θα κληθούν να διαχειριστούν τη μεγαλύτερη φοροκαταιγίδα που εξαπολύθηκε μέχρι τούδε κατά των Ελλήνων και την οποία θα ακολουθήσει μία ακόμα σφοδρότερη, κάπου προς το τέλος του φθινοπώρου.
Μιλάμε για μέτρα 7,9 δις [το λιγότερο] εκ των οποίων τα 2,7 πρέπει να εισπραχτούν στο διάστημα που απομένει μέχρι τέλους του 2015.
Όσα κουφά και να σοφιστεί να ξεστομίσει η κ. Ραχήλ Μακρή, δεν πρόκειται να προκαλέσουν ούτε υποψία χαμόγελου στους φουκαράδες φορολογούμενους...


Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τα ροζ κομματόσκυλα των οικονομικών υπουργείων, βρίσκονται πίσω στην εισπραξη των ήδη καθυστερημένων φόρων, κατά μερικά δισεκατομμύρια. Ο κοσμάκης έχει κυριολεκτικά στεγνώσει από ευρόπουλα και δεν διαθέτει πια να τους δώσει ούτε το βρακί του.
Τα χρέη προς τα ταμεία, τις εφορίες, τους δήμους, τη ΔΕΗ και πάντες τους κρατικοδίαιτους οργανισμούς λαϊκής αφαίμαξης, έχουνε φτάσει στον Αλλάχ.
Κι όσο για τα ψιλά που πέσανε στα κρατικά ταμεία λόγω των ρυθμίσεων, δεν είναι παρά μία μαγική εικόνα.
Ο κοσμάκης τρέχει να κάμει ρύθμιση και πλερώνει την πρώτη δόση, μόνο και μόνο για να αποκτήσει φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα, να προκάμει να πάει σε ένα νοσοκομείο, πριν τα διαλύσει κι αυτά η πρώτη φορά αριστερά.
Όταν θα έρθει η ώρα να πληρωθεί η 2η ή η 3η δόση, οι βαλαβάνηδες και οι σταθάκηδες θα εισπράξουν μία οκά αρχίδια...

Οι ροζ συμμορίτες λοιπον θα έχουν να διαχειριστούν την είσπραξη ενός τρελούς πακέτου φόρων, που θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες παρανοϊκούς φόρους, του ήδη τρέχοντος μνημονίου.
Και γεννάται το ερώτημα: αν δεν μπορούν να εισπράξουν τους φόρους των τελευταίων τριών ετών, πως θα εισπράξουν κι αυτούς, μαζί με τους καινούριους;
Με δεδομένο μάλιστα ότι σε καμία περίπτωση δεν προκειται να ζητήσουν ούτε ένα ευρόπουλο από την κρατικοδίαιτη κομματική τους νομενκλαντούρα, που λυμαίνεται τις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς του δημοσίου.

Ο μόνος τρόπος για να βάνει χέρι η ροζ συμμορία στις τελευταίες δεκάρες [αν υπάρχουν] ακριβώς των ίδιων κοινωνικών ομάδων που έχουν ξεζουμιστεί μέχρι τώρα, είναι να μετατρέψει τη χώρα σε μία απέραντη αρένα πλειστηριασμών, αναγκαστικών κατασχέσεων και καθημερινών αυτοκτονιών.
Οι εντεταλμένοι φορομπήχτες του συριζα θα πρέπει πλέον να φορτωθούν στις σάπιες ψυχές τους κυριολεκτικώς το αίμα χιλιάδων Ελλήνων, που δεν θα βρίσκουν άλλη διέξοδο από το να φουντάρουν απ την ταράτσα του κατασχεμένου σπιτιού τους. 
Ήδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι πλειστηριασμοί και οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ η απόγνωση και η θλίψη του Μηδενός, απλώνονται στις ψυχές των Ελλήνων.
Η κυβερνηση της ροζ συμμορίας, δεν θα είναι μια κυβέρνηση που θα κριθεί από τα έργα της για τους ζωντανούς αλλά για τους τρομαχτικούς αριθμούς των αυτόχειρων, που θα εγγράψει στον μαύρο χρόνο της παραμονης της στην εξουσία.Θα είναι κυριολεκτικά μια κυβερνηση θανάτου...
Εξόν όμως από την εφαρμογη ενός Αρμαγεδώνα μέτρων, οι συμμορίτες της πρώτης φοράς αριστερά θα κληθούν να διαχειριστούν και τον επιθανάτιο ρόγχο της όποιας ελληνικής παραγωγής υπήρχε ακόμα, σ' αυτόν τον δύσμοιρο τόπο.
Η κατάρρευση της ελληνικής ιδιωτικής οικονομίας που εχει λαβει ηδη διαστασεις καταιγίδας, θα επιταχυνθεί εξαιτίας της αύξησης των φόρων στην εστίαση αλλά και το λυσαλέο κυνηγητό που αντιμετωπίζει ο μικρός επιχειρηματίας, ο οποίος στη γλώσσα των μαρξιστών λογίζεται περίπου ως εγκληματιας.
Συνακόλουθα θα δούμε μια εκτόξευση της ανεργίας, η οποία θα υπερπολλαπλασιαστεί από τα "μέτρα" της Τασίας, τα οποία στοχεύουν στο να βρίσκουν δουλειές πρώτα οι λαθρεποικοι και μετά οι Ελληνες. Κι όλο αυτό μαζί θα συμβάλλει στην ελεύθερη πτώση της είσπραξης εισφορών, μέχρις ότου τα ταμεία δεν θα έχουν να πληρώσουν ούτε καν τις κύριες συντάξεις...

Αυτά και άλλα πολλά θα πέσουν στις πλατες των συριζαίων, οι οποίοι δεν είναι ικανοί να σβήσουν ούτε μια φωτιά στον Ασπρόπυργο. Κι εκεί δεν θα υπάρχει ούτε λαγκαρντ, ούτε σόρος, ούτε γιουνκέρ, για να μας σώσει...
Το δραμα της διακυβερνησης απο την παρεα του δεκαπενταμελους, μολις αρχιναει. Αν δεν διαθετετε καποιο κονε ωστε να διοριστειτε στο δημοσιο, βαφτείτε πακιστανός και τραβάτε να τη στησετε στους διαδρομους της Τασίας.
Αυτοί άλλωστε αναμενουν τη σειρά τους για να σας αντικαταστήσουν...


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου