Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Η κανονικότητα της ζωής μας, πήγε ..."περίπατο"

Πήγε η κυβέρνηση χωρίς προτάσεις στο Eurogroup. Χωρίς προτάσεις!!! Ακραία, προδοτική ανευθυνότητα. Και αποδεικνύεται ότι στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ, ήταν πάντα η δραχμή… Και πως εξαπάτησαν τον κόσμο. Διότι, αυτό έκαναν μέσω του δημοψηφίσματος. Κατέστησαν την πλειοψηφία των (ανυποψίαστων) πολιτών συνένοχη. Και τώρα, δεν φαίνεται να υπάρχει γυρισμός…

Δραχμή λοιπόν; Για να δούμε… Νόμισμα χωρίς καμία δυνατότητα. Χωρίς δυνατότητα να αποπληρώνει κάτι σε διεθνές επίπεδο. Αποτέλεσμα: ελλείψεις σε όλα τα βασικά αγαθά. Δηλαδή, τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα αλλά και – μην εκπλαγείτε – υπηρεσίες. Και ταξικός πόλεμος (από τους σταλίνες του ΣΥΡΙΖΑ αναζητούνται οι νέοι «κουλάκοι»), κόσμος διχασμένος, δελτία για όλα τα παραπάνω, καταστολή και ρουφιανιλίκι, πολιτοφυλακές (με μηχανάκια – στο κέντρο της Αθήνας, έχουν ήδη πικρή εμπειρία από τις μοτοπορείες που έστειλαν ανθρώπους στην εντατική) και βάλτε. Όπως Βενεζουέλα ένα πράγμα…

Σε όλα αυτά, οι αστοί θα δυσκολευτούν να αντιδράσουν πολιτικά. Και όσο δυσκολεύονται, τόσο θα δυσκολεύει και η ζωή τους… Αλλά, καλό θα ήταν να γνωρίζουν τι τους περιμένει, καθώς σε λίγο καιρό, θα έχουν να κάνουν και με τις συμμορίες της άκρας αριστεράς, που την ημέρα του δημοψηφίσματος κόμπαζαν διαδικτυακά για τους προπηλακισμούς τους. Βλέπουν πως το περιβάλλον τους ευνοεί, βλέπουν πως η κυβέρνηση προτρέπει για ανάλογες συμπεριφορές και θεωρούν πως πλέον τους παίρνει. Την ίδια ώρα ο δημοσιογραφικός κόσμος δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση.

Απειλές από την Πρόεδρο της Βουλής, άθλιες συμπεριφορές από κυβερνητικά στελέχη που μπαίνουν στα στούντιο μόνο και μόνο για να προκαλέσουν, εισαγγελικές έρευνες (αλήθεια, όταν λέει η κυβέρνηση πως οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη, τα κανάλια λένε πως όχι και οι τράπεζες δεν ανοίγουν, ποιος θα πάει στον εισαγγελέα;) και βάλτε, δημιουργούν «αποπνικτική» πολιτική και κοινωνική ατμόσφαιρα. 
Απ’ όπου κι αν πέρασε η «πρώτη φορά αριστερά», δεν πέρασε δεύτερη φορά. Άφησε όπως πάντα πίσω της συντρίμμια, εξαθλίωση και ανείπωτο πόνο. Και η ελπίδα κάποιων εξ ημών, είναι αυτό να προληφθεί. Αλλά, πως θα προληφθεί; Πως; Είναι παραπάνω από σαφές ότι η πλειοψηφία του κόσμου καταπίνει με μεγάλη προθυμία τα αμέτρητα και επαναλαμβανόμενα ψέματα της κυβέρνησης και του επικοινωνιακού της μηχανισμού. Συμφωνία σε 48 ώρες λοιπόν, είπε ο πρωθυπουργός... 48 ώρες!!! Και πήγαν χωρίς προτάσεις!!!

Α, ναι, θα τις παρουσιάσουν, είπαν, σήμερα γραπτώς. Τι άλλο θέλει ο κόσμος για να καταλάβει τι συμβαίνει; Τι άλλο; Είναι πολύ πιθανό σε λίγο καιρό να βρεθούμε αντιμέτωποι με απίστευτες καταστάσεις, ελέω πολιτικής ανευθυνότητας. Ας θυμηθούν κάποιοι αυτό που είπε ο αποκρουστικός και απάνθρωπος δικτάτορας Μαδούρο για τις ζωοτροφές… Η χώρα χρεοκόπησε και πολλοί συμπολίτες μας «χειροκρότησαν» τους υπεύθυνους, χωρίς να αναρωτηθούν για το τι μέλλει γενέσθαι. Ο λογαριασμός έρχεται, όπως ήρθε και εκείνος της υπερψήφισης του ΓΑΠ από τους πολίτες, το 2009. Πάντως, αν υπάρχει μια βεβαιότητα, είναι πως η κανονικότητας στις ζωές μας, πήγε περίπατο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου