Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Ο απόλυτος ξεπεσμός...Ούτε σαν επιβάτες δεν μας δέχονται. Οι αεροπορικές εταιρείας ανέστειλαν την πώληση εισιτηρίων σε Έλληνες!

Στην αναστολή του δικαιώματος πώλησης εισιτηρίων σε ελληνικά πρακτορεία ταξιδίων προχώρησαν, μέχρι στιγμής, 24 αεροπορικές εταιρείες λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας στην χώρα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την «Emirates» η οποία πλέον δέχεται κρατήσεις εισιτηρίων και πληρωμές μόνο με μετρητά.

Αεροπορικές όπως η British Airways, η Iberia, η Lufthansa, η Swiss Air και η Austrian Airlines είναι μεταξύ των εταιρειών που αποφάσισαν πως οι κρατήσεις των εισιτηρίων θα μπορούν να γίνονται μόνο με πιστωτικές κάρτες και μόνο μέσω του ειδικού συστήματος GDS.

Μετά την Turkish Airlines, η οποία ανακοίνωσε πως σταματά να δέχεται κρατήσεις από τα ελληνικά ταξιδιωτικά πρακτορεία, άλλες πέντε εταιρείες κινήθηκαν σχεδόν στην ίδια κατεύθυνση.

Τόσο η British Airlines όσο και η Iberia, με επιστολή τους στα ταξιδιωτικά πρακτορεία με τα οποία συνεργάζονται στη χώρα μας, ανακοίνωσαν ότι πλέον θα δέχονται κρατήσεις αλλά μόνο με τη χρήση πιστωτικών καρτών των πρακτορείων μέσω του συστήματος GDS.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία εισιτηρίων δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια ώστε να εξυπηρετεί τραπεζικούς λογαριασμούς των ξένων εταιριών στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αλλά αφορά μόνο τους επαγγελματίες.

Πλέον κανείς ιδιώτης δεν θα μπορεί να κάνει χρήση της πιστωτικής του κάρτας για να κλείσει εισιτήρια μέσω ίντερνετ, ενώ εκτός από την επιστολή των παραπάνω εταιρειών, σε τηλεφωνική ενημέρωση με την ίδια απόφαση προχώρησαν οι Lufthansa, Swiss Air και Austrian Airlines.

Η λίστα των αεροπορικών εταιρειών είναι η ακόλουθη:

 1. UL - SRI LANKAN AIRWAYS
 2. CI – CHINA AIRWAYS
 3. ZI – AIGLE AZUR AIRLINES
 4. DT – ANGOLA AILRINES
 5. AT – ROYAL AIR MAROC
 6. 8Q – ONUR AIR
 7. GA - GARUDA
 8. SW - AIR NAMIMBIA
 9. KK - ATLASJET
 10. SZ - AIRCOMPANY
 11. CZ – CHINA SOUTHERN
 12. EK – EMIRATES
 13. U6 - URAL AIRLINES
 14. KC - AIR ASTANA
 15. VN - VIETNAM AIRLINES
 16. VS - VIRGIN ATLANTIC
 17. PC - PEGASUS AIRLINES
 18. UN - TRANSAERO AIRLINES
 19. UT - UTAIR AVIATION
 20. HY - UZBEKISTAN AIRWAY
 21. TX - AIR CARAIBES
 22. QR - QATAR
 23. BT - AIR BALTIC
 24. S7 - SIBERIA
 25. NZ - AIR NEW ZEALAND
 26. TS - AIR TRANSAT
 27. SB - AIR CALEDONIE
 28. TK - TURKISH AIRLINES
 29. QF - QANTAS
voria

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου